Jag har varit infekterad med coronaviruset. När kan jag flyga med er? | Finnair Finland
Vanliga frågor

Jag har varit infekterad med coronaviruset. När kan jag flyga med er?

Du kan flyga på alla våra flyg såvida inte ditt destinationsland anger något annat.

  • Om du hade en lindrig form av covid-19 men stannade hemma och inte har varit inlagd på sjukhus eller behandlats på intensivvård, kan du resa med våra flyg om du mår bra, inte har feber och inte har haft några andningsbesvär under 48 timmar före flygets avgång. Dessutom måste minst 5 dagar ha gått sedan de första infektionssymtomen. Observera att du fortfarande måste använda munskydd under flygresan.
  • Om du hade ett allvarligt fall av covid-19 och blev inlagd på sjukhus eller fick intensivvård kan du resa med våra flyg om du inte har haft några andningsbesvär eller feber under 48 timmar före flygets avgång. Dessutom måste minst 14 dagar ha gått sedan de första coronavirussymtomen. Observera att du fortfarande måste använda munskydd under flygresan.
  • Om du hade ett asymtomatiskt fall av covid-19 (som följd av ett positivt PCR-test) utan ett återhämtningscertifikat är du välkommen att resa med våra flyg om minst 5 dagar har gått sedan det positiva PCR-testet, eller om ett antigentest som tagits inom 24 timmar före avresan är negativt.
  • Du kan inte resa med vårt flyg under karantän eller isolering som har förskrivits av en hälsovårdsmyndighet.

Det är också bra att besöka vår sida Säkra resor under corona, där du hittar all relevant information du behöver. 

Gå till sidan: Jag har varit infekterad med coronaviruset. När kan jag flyga med er?