Måltider på kortdistansflyg | Finnair Finland

Måltider på kortdistansflyg

Varje flygresa med Finnair är ett tillfälle att koppla av och återhämta sig. På våra kortdistansflyg inom Europa serverar vi måltider som har utformats med enkelhet och hållbarhet i åtanke, samt härliga tilltugg och drycker. Förgyll resan med måltider i businessklass, skräddarsydda efter flygresans tid och längd, eller anpassa din upplevelse med förbeställda måltider och goda tilltugg i ekonomiklass.

Businessklass

Vad ingår?

På kortdistansflygningar serveras våra businessklasskunder en god måltid. På flyg till/från Stockholm Arlanda erbjuder vi dig en smörgås samt ett urval drycker. På alla andra flygningar inom Europa serverar vi en varm huvudrätt, något sött och drycker. 

Observera att vi har en annan tjänst på flyg som trafikeras av våra samarbetspartner Iberia och Widerøe. Läs mer om service på flyg som trafikeras av Iberia och om service på flyg som trafikeras av Widerøe

Observera att vi bara har en meny tillgänglig i businessklass på våra kortdistansflyg för att minimera matavfallet.

Om du har några speciella kostbehov kan du välja måltid i förväg bland våra specialkostalternativ. Vi kommer att förbereda måltiden, så att du kan avnjuta den ombord. 

Ekonomiklass

Vad ingår?

På kortdistansflyg i ekonomiklass serverar vi vatten och blåbärsjuice kostnadsfritt på de flesta rutter. 

Observera att vi har en annan tjänst på flyg som trafikeras av våra samarbetspartner Iberia och Widerøe. Läs mer om service på flyg som trafikeras av Iberia och om service på flyg som trafikeras av Widerøe

Förutom våra kostnadsfria drycker kan du förbeställa en färsk smörgås eller en välsmakande varmrätt med vin och kaffe eller te beroende på rutt från vårt Nordic Kitchen-utbud. Du kan också köpa tilltugg, drycker, kvalitetskaffe, cappuccino eller te från menyn ombord. 

Av driftsrelaterade skäl är utbudet av mat och dryck ombord inte tillgängligt på våra kortaste inrikesflyg och regionala flyg.

Upptäck våra förbeställningsmenyer och menyer ombord

Specialkost

Beställ specialmåltid

Vi erbjuder en mängd specialmåltider som tillgodoser olika kostbehov. Förbeställ din specialmåltid minst 24 timmar före avgång.

Hitta rätt måltid för dig
Gå till sidan: Måltider på kortdistansflyg