Finnairs businessklass | Finnair Finland

Finnairs businessklass

Vår helt förnyade businessklasskabin blir gradvis tillgänglig på våra långdistansflyg under 2022–2024.

Extrem komfort, full flexibilitet, service i toppklass – vår businessklass är ett uttryck för Finnair. En förstklassig nordisk signaturupplevelse ned i minsta detalj.

Se våra aktuella businessklass-erbjudanden här.

Skäl att välja businessklass

Alla våra businessklassbiljetter inkluderar exklusiva måltidstjänster serverade med prisbelönta viner och drycker.

Med en Business Light-biljett har du rätt till:  

  • en liten väska och en kabinväska (totalt max 12 kg).  

Med en Business Classic- eller Flex-biljett har du rätt till:

  • en liten väska och en kabinväska (totalt max 12 kg)
  • ett incheckat bagage (max 23 kg) på flyg inom Europa
  • två incheckade bagage (32 kg) på flyg till eller från Asien, Nordamerika och Mellanöstern  
  • prioritetstjänster på flygplatsen och inträde till våra business-lounger.

Se alla förmåner i businessklass på vår sida för biljettyper.

Ny flygupplevelse med förstklassig service

Ny, innovativ sittplats på våra långdistansflyg

Njut av möbelliknande komfort med vårt helt nya Collins AirLounge-säte som förstärker ditt personliga utrymme och din rörelsefrihet med sitt innovativa konturformade skal. Sätet ger dig förstklassig sovkomfort genom att förvandlas till en rymlig, plan säng med ordentlig madrass och exklusiva textilier designade av Marimekko. 

Allt detta tillsammans med de rymliga förvaringsmöjligheterna, läslampa med anpassad design och inbyggda USB A- och C-uttag, ström till datorn och en trådlös standardladdare gör att du känner dig som hemma ovanför molnen. 

Det nya sätet blir gradvis tillgängligt under 2022 och 2024 som en del av vår kabinförnyelse. Under den tiden kommer vissa av våra flygplan fortfarande att ha de nuvarande helt nedfällbara sätena. 

Härliga måltider

Vårt koncept för måltidsservice fokuserar på fräscha och frasiga smaker och destinationsinspirerade beståndsdelar som skämmer bort ditt smaksinne med de finaste nordiska delikatesserna. Det är också ett nöje för oss att alltid servera måltiderna med ett leende.

Alla våra menyer kompletteras med noggrant utvalda premiumviner för en angenäm upplevelse ombord.

Menyerna har utarbetats med hänsyn till flygtid och destination, och det finns alltid något för alla smaker, med alternativ både från Norden och resmålet. 

Från och med våren 2022 kan du njuta av våra nya, eleganta bistrolika måltider som serveras på Finnairs exklusiva porslinservis från Iittala. Det nya måltidskonceptet hyllar smakerna i vårt nordiska arv och det lokala köket i vårt globala nätverk. 

Måltider på långdistansflyg

När du flyger i Finnairs businessklass inom Europa och Mellanöstern serverar vi en utsökt premiummåltid eller en lättare måltid tillsammans med kompletterande drycker (med undantag för champagne). Våra menyer varierar och beror på flygtid och resmål men alla är baserade på utsökta ingredienser med en starkt nordisk anknytning. 

Måltider på kortdistansflyg

Underhållning och arbete ombord

En av våra viktigaste uppgifter är att du ska ha det bra ombord på våra flygningar. Oavsett om du arbetar, läser eller sover ser vi till att du får en bekväm flygresa.

I vår förnyade businessklass kommer du att uppleva bättre rymd, som på hemmaplan, där du kan slappna av, arbeta eller vila under resans gång – du väljer själv vad du känner för. 

Med vårt uppdaterade underhållningssystem med stora pekskärmar och hörlurar med aktiv brusreducering, kan du riktigt känna hur tiden ombord flyger förbi. Vi har ett stort utbud av filmer, tv-program, spel och musik på olika språk för din underhållning. 

Alla våra långdistansflyg har också tillgång till internet ombord, så att du kan arbeta eller njuta av egen underhållning under flyget. Om du har en Business Classic- eller Flex-biljett eller om du är Finnair Plus Gold-medlem får du kostnadsfri tillgång till internet en timme i sträck när som helst under flygresan. Du kan även enkelt köpa mer tid när du behöver det. För Finnair Plus Platinum- och Platinum Lumo-medlemmar är tjänsten kostnadsfri under hela flyget.

Läs mer om vår underhållning ombord Köp tillgång till internet i förväg

Njut av extra avskildhet med en tom sittplats i mitten på våra flyg inom Europa och Mellanöstern som trafikeras med våra flotta med Airbus A321, A320 och A319. De flesta av våra flygplan erbjuder tillgång till internet ombord och ett urval av finska och utländska dagstidningar i digitalt format, tillgängliga via Nordic Sky-portalen. Vissa av tidningarna kan läsas kostnadsfritt och ett ännu bredare utbud finns att köpa.

Om du har en Business Classic- eller Flex-biljett eller om du är Finnair Plus Gold- eller Platinum-medlem får du kostnadsfri tillgång till internet i 30 minuter. Du kan även enkelt köpa mer tid när du behöver det. För Finnair Plus Platinum Lumo-medlemmar är tjänsten kostnadsfri under hela flyget.

Smidiga förbindelser via Helsingfors-Vanda flygplats

När du flyger med Finnair får du alla fördelarna med transfervänliga Helsingfors-Vanda flygplats. Den förnyade terminal 2 med sina rymliga ankomst- och avgångshallar tillsammans med våra tidtabeller utformade för korta anslutningstider, enkel navigering på hela flygplatsen och tillgång till Finnairs högkvalitativa lounger gör vi resan så smidig som möjligt.

Med Business Classic- och Flex-biljetter börjar lyxen redan på flygplatsen. Ta del av snabbare prioriterade tjänster vid incheckningen, säkerhetskontrollen och avgångsporten, och tillbringa istället tiden i Finnairs och våra samarbetspartners förstklassiga flygplatslounger runt om i världen.

Prioriterad incheckning och boarding Prioriterad säkerhet Tillgång till Finnairs lounges
Gå till sidan: Finnairs businessklass