Val av sittplats | Finnair Finland

Val av sittplats

Få en lugnare resa genom att köpa en sittplats i förväg när du bokar flyget eller senare via Hantera bokning. Du kan också köpa sittplats genom att kontakta vår kundtjänst eller researrangören.

Priserna kan variera. Du kan se exakta priser under bokningsprocessen.

Välj plats nu

Långdistansflyg

Nedan hittar du sittplatsalternativ för långdistansflyg och utvalda kortdistansflyg som trafikeras med A350- och A330-flygplan.

Comfort-sittplats

En sittplats i den främre delen av ekonomiklass med minst 7,5 cm (3 tum) extra benutrymme.

Sittplats med extra benutrymme

En sittplats med största möjliga benutrymme ombord. Var bland de första att gå ombord med prioritetsboarding.

Sittplatser med extra benutrymme är också sittplatser vid nödutgång med krav på passageraren som sitter där: passageraren måste vara minst 12 år, tala och förstå engelska eller finska samt kunna öppna nödutgångsdörren och hjälpa besättningen vid behov.

Sittplats på första raden

De här platserna i ekonomiklass finns i den bakre delen av kabinen och har extra benutrymme.

En eller två platser på första raden på varje flygplan är också utrustade med en barnkorg.

Önskad sittplats

En sittplats i den mest populära delen, på de första nio raderna, i ekonomiklass. Snabb avstigning.

Standardsittplats

En standardsittplats är ett bra val när du vill sitta bredvid ditt resesällskap, antingen vid gången, bredvid fönstret eller på mittplatsen.

Kortdistansflyg

Nedan hittar du sittplatsalternativ för flyg inom Finland, Europa och Mellanöstern.

Sittplats med extra benutrymme

En sittplats med största möjliga benutrymme ombord. Var bland de första att gå ombord med prioritetsboarding.

Sittplats med extra benutrymme är också sittplatser vid nödutgång med krav på passageraren som sitter där: passageraren måste vara minst 12 år, tala och förstå engelska eller finska samt kunna öppna nödutgångsdörren och hjälpa besättningen vid behov.

Sittplats på första raden

En sittplats på första raden i flygplanet med extra benutrymme och extra gott om plats.

På vissa rutter är en av sittplatserna på första raden även utrustad med en barnkorg.

Önskad sittplats

En sittplats i ekonomiklass i den mest populära delen av flygplanet med 5–7,5 cm extra benutrymme. Snabb avstigning.

Standardsittplats

En standardsittplats är ett bra val när du vill sitta bredvid ditt resesällskap, antingen vid gången, bredvid fönstret eller på mittplatsen.

Observera att de flesta platserna med extra benutrymme (och även en del vanliga platser) även är sittplatser vid nödutgång och medför ökat ansvar, som innefattar att hjälpa medpassagerare om en nödsituation skulle uppstå. För att välja en sittplats vid nödutgång måste du vara minst 12 år, tala och förstå engelska eller finska samt kunna öppna nödutgångsdörren och assistera besättningen vid behov. Det är inte tillåtet att använda förlängningsbälte på platserna vid nödutgångarna.

SÄRSKILDA FALL

Du kan förhandsboka sittplats för flyg som trafikeras och marknadsförs av Finnair. Om du reser med ett flyg som trafikeras av Finnair men biljetten har utfärdats av ett annat flygbolag ber vi dig välja sittplats vid incheckningen. Om du reser med ett flyg som trafikeras av Finnairs partnerbolag gäller det flygbolagets regler (t.ex. bagagepolicy, köp av tillvalstjänster för resan och beställningar av specialtjänster).

När incheckningen öppnar och du inte har bokat sittplats i förväg tilldelas du automatiskt en plats. Du kan ändra den angivna platsen mot en avgift innan flyget avgår.

Incheckningen via internet öppnar 36 timmar före avgång, och 24 timmar före avgång för flyg till/från USA.

Om du reser med barn och väljer att inte förhandsboka platser ser systemet till att varje barn (under 12) får sitta tillsammans med minst en vuxen från ert sällskap.

Villkor

En begärd sittplats kan inte garanteras, eftersom den kan behöva ändras av driftsskäl eller säkerhetsskäl.

Platsbokningsavgiften återbetalas inte om du avbokar flygresan, uppgraderas av oss eller om det inte är lämpligt att du sitter på en plats av den valda typen.

Platsbokningsavgiften återbetalas om du inte kan placeras på den typ av plats du bokat eller på en lämplig alternativ sittplats på grund av Finnair.

Avgiften för platsbokningen återbetalas automatiskt om du uppgraderar din reseklass via internet. Annars fyller du i återbetalningsformuläret.

Datumändringar kan göras enligt villkoren för din biljett. Om du har reserverat en betald plats och ändrar flygtid i enlighet med reglerna för din biljett, måste du reservera om platsen du betalat för inför den nya flygresan. Du kan då ansöka om en återbetalning av kostnaden för sittplatsreservationen som gällde det ursprungliga flyget.

Gå till sidan: Val av sittplats