Anslutningsflyg | Finnair Finland

Anslutningsflyg

Enkel transfer på Helsingfors-Vanda flygplats

Vi vill att du smidigt och bekvämt ska kunna ta dig till nästa destination. På Helsingfors-Vanda flygplats finns alla gater i en terminalbyggnad, längs samma korta gångväg. Det betyder att du kan vara säker på att du kommer fram till ditt anslutningsflyg snabbt och utan krångel. I bästa fall tar det bara 35 minuter att byta flyg!

 • Numret på gaten för ditt anslutningsflyg visas på flygplatsskärmarna, men du kan också kontakta transferdisken för vidare hjälp.
 • På Helsingfors flygplats finns transferservicediskarna nära gate 29 och 52.
 • Om du inte har ett boardingkort för anslutningsflyget, kan transferservicedisken utfärda ett till dig.
 • Om du inte har checkat in bagaget för hela resan måste du hämta bagaget på bagagebandet i bagageutlämningsområdet. Du bör sedan checka in ditt bagage till anslutningsflyget – du kan också behöva gå igenom tullen.
 • Om du anländer från eller reser till ett land utanför Schengen måste du gå igenom passkontrollen. Vid passkontrollen kan EU-medborgare, nordiska medborgare samt japanska och sydkoreanska medborgare med biometriska pass passera köerna genom att använda flygplatsens snabba och behändiga automatiska gränshandelsmaskiner. Japans och Sydkoreas medborgare får använda dessa gater under eftermiddagstimmar när de reser till destinationer utanför Schengen.

Flyg via Helsingfors! Vår hemmabas Helsingfors flygplats är utformad för att vara rymlig och mysig för alla resenärer och är ett perfekt ställe att ladda batterierna på innan du fortsätter resan. Läs mer om tjänsterna på Helsingfors flygplats på Finavias webbplats.

Visa karta över Helsingfors-Vanda flygplats

Checklista för transit via Helsingfors under coronaviruspandemin

Tillsammans med Finavia, ansvarig för flygplatser i Finland, har vi antagit extra hälso- och säkerhetsåtgärder och sammanställt en checklista nedan för säker och smidig transfer på Helsingfors flygplats.

Lär känna transitrestriktionerna 

Använd vår karta över resekrav för att få all nödvändig information: 

 • Välj destinationsland för att se deras resekrav. I avsnittet Information om anslutningsflyg kan du kontrollera om några specifika bestämmelser gäller för dina transferstationer. 
 • Om du byter flyg via Helsingfors väljer du Finland och får information om anslutningsflyget under Mer information
  • Du kan ha transit i Helsingfors förutsatt att din nästa transitstation eller destinationsland tillåter att du kommer ifrån Finland.  
  • Om du fortsätter från ett utrikesflyg till ett inrikesflyg inom Finland behöver du följa aktuella inresekrav för Finland. 
 • Om du fortsätter från ett utrikesflyg till ett inrikesflyg inom Finland väljer du Finland för att ta reda på aktuella inresekrav. 

Kolla var du kan stanna efter ankomsten till Helsingfors flygplats 

När du kommer till Helsingfors, är det endast möjligt att lämna transitområdet eller terminalen eller röra dig från området för länder utanför Schengen till Schengenområdet om du har rätt att resa in i Schengenområdet via Finland. 

Förbered dig för gränskontroller och säkerhetskontroller 

Beroende på avrese- och destinationsländer kan du behöva gå genom en gräns- och/eller säkerhetskontroll på Helsingfors flygplats vid transfer till anslutningsflyget. Avsätt lite extra tid för att ta dig till anslutningsflygets avgångsport. Läs mer om säkerhetskontroller.

Minimianslutningstid

Minimianslutningstiderna gäller endast när alla flygningar har utfärdats på samma biljett. Om flygningarna är på separata biljetter måste du avsätta betydligt mer tid för anslutningen.

Anslutningstiderna på Helsingfors-Vanda flygplats, som anges nedan, är relativt korta i jämförelse med andra större europeiska flygplatser. Anslutningstiderna för andra flygbolag och destinationer kan variera.

Flyg via Helsingfors flygplats

Beräknad minimianslutningstid

Flyg inom Finland

35 minuter

Flyg inom Schengenområdet

35 minuter

Flyg inom icke-Schengenområdet

40 minuter

Flyg från länder utanför Schengenområdet till Schengenområdet

40 minuter

Flyg från Schengenområdet till länder utanför Schengenområdet

35 minuter

Charterflyg till andra flyg

75 minuter

Gå till sidan: Anslutningsflyg