Incheckningsalternativ och incheckningstider för Finnair-flyg | Finnair Finland

Här hittar du all relevant information om incheckning på Finnair-flygningar, oavsett om du vill checka in i förväg eller på flygplatsen. Läs mer om incheckning och välj det mest lämpliga alternativet för dig.

Checka in nu
Checka in i förväg

Checka in på ditt Finnair-flyg via internet. På så sätt kan du påbörja resan när det passar dig bäst och undvika onödiga köer på flygplatsen.

Incheckning på flygplatsen

Du kan också checka in på flygplatsen vid incheckningsautomaterna eller våra incheckningsdiskar. På Helsingfors-Vanda flygplats går det också att checka in och lämna bagaget kvällen före flygresan.

Bagageavlämning

Om du har bagage att checka in kan du undvika köerna genom att lämna dina väskor vid självbetjäningsdisken för bagageavlämning eller vid bagageavlämningsdiskarna under incheckningstiden för flyget.

Incheckningstider

Här nedan hittar du tidsfristerna som gäller för incheckning. Avsikten bakom dessa tidsfrister är att garantera att flygen kan avgå enligt tidtabell.

AvreseflygplatsDestinationDu måste ha checkat in senast
FinlandFinland45 minuter före avgång
EuropaEuropa45 minuter före avgång
EuropaAsien, Centralamerika, Mellanöstern1 timme före avgång
EuropaUSA75 minuter före avgång
Asien, Nordamerika, MellanösternAlla destinationer1 timme före avgång*

*90 minuter om du checkar in på Kowloon-stationen.

  • Du måste ha ditt boardingkort och bagaget måste vara incheckat före deadline.
  • Se till att du har avsatt tillräckligt med tid för att gå igenom nödvändiga säkerhetskontroller på flygplatsen och ta dig till avgångsporten i tid. Avgångsporterna stänger cirka 15 minuter före avgång – kontrollera exakt tid på boardingkortet.
  • Du kan checka in online upp till 36 timmar före avgång. På flygplatsen öppnar incheckningen och bagageavlämningen senast 2 timmar före avgång.
  • Om du reser med direktflyg från Helsingfors till USA ber vi dig observera att incheckningen online öppnar 24 timmar före avgång och stänger 75 minuter före avgång. Det är viktigt att du anländer till flygplatsen i god tid före avgång. Du behöver nämligen mer tid för incheckning och de säkerhetskontroller som krävs av de amerikanska myndigheterna för alla direktflyg till USA.
  • På Helsingfors-Vanda flygplats kan du checka in på ditt flyg kvällen innan avgång mellan 18.00 och 21.30 (stängt den 24 december).
  • Incheckningstiderna kan variera för flyg som trafikeras av ett samarbetande flygbolag. Kontrollera med det aktuella flygbolaget för korrekta incheckningstider.
  • Observera att Finnair inte har incheckning online på följande flygplatser: Dalaman, Dubrovnik, Rimini, Salzburg och Split.

Observera att om du reser med ett flyg som trafikeras av ett annat flygbolag än Finnair eller Norra måste du checka in via det trafikerande flygbolagets incheckningstjänst på internet eller vid deras självbetjäningsautomat eller incheckningsdisk.

Gå till sidan: Incheckning för Finnairs flyg