Förlorat, försenat eller skadat bagage | Finnair Finland

Förlorat, försenat eller skadat bagage

Vi ber om ursäkt för att ditt bagage inte anlände med samma flyg som du eller gick sönder under flygresan. Läs nedan om du vill ha mer information.

Vi gör vårt bästa för att leverera ditt bagage till dig så snart som möjligt. Ditt nästa steg är att skapa en förseningsrapport för ditt bagage, antingen via internet eller hos vår markpersonal på flygplatsen. När du har gjort det kan du fortsätta med din resa så kontaktar vi dig för att leverera ditt bagage till dig när det har anlänt.

Fick du ett meddelande om ditt försenade bagage?

Vi gör vårt bästa för att skicka ett sms- eller e-postmeddelande om försenat bagage med ytterligare instruktioner. Om du har fått meddelandet slutför du förseningsrapporten för ditt bagage genom att följa dem. Beroende på din destination får du göra det online eller hos vår markpersonal på flygplatsen.

Alternativ för att skapa förseningsrapporter

Om du inte fick några instruktioner i ett sms- eller e-postmeddelande skapar du en förseningsrapport för ditt bagage beroende på vilken flygplats du befinner dig på.

Du kan skapa rapporten online eller kontakta vår markpersonal vid ankomstservicedisken om du föredrar att de skapar den åt dig.

Observera att det vid vissa flygplatser som levererar din väska kan krävas tullklarering. Du kan be om mer information vid ankomstservicedisken.

Vilken information behöver jag för att skapa en rapport?

Du behöver följande information för att fylla i förseningsrapporter:

  • ditt namn och dina kontaktuppgifter
  • din flyginformation
  • ditt bagagekvittonummer
  • en beskrivning av den försenade väskan (märke, storlek, färg)

Kan jag spåra min väska?

När du har skapat förseningsrapporten får du en PIR-rapport (Property Irregularity Report) med ett rapportnummer. Du kan använda det numret till att följa status för väskan med hjälp av WorldTracer.

Om du har frågor om ditt försenade bagage kan du få hjälp av den lokala ankomstservicedisken. Kontaktuppgifterna finns i rapporten för ditt försenade bagage.

Om ditt bagage inte har hittats inom 72 timmar använder du det här formuläret till att ge oss mer information.

Ersättning

Om ditt bagage har försenats kan du ansöka om ersättning från ditt försäkringsbolag eller från oss. Vi kompenserar rimliga kostnader för artiklar du köper under resan. Du kan använda det här formuläret till att skicka din begäran. Du måste göra det inom 21 dagar efter att du har fått ditt bagage. Behåll alla dokument tills din begäran har lösts.

Om du upptäcker skadan på ditt bagage redan på flygplatsen ska du kontakta vår personal vid ankomstservicedisken för att göra en skaderapport. Om du upptäcker skadan senare ber vi dig skicka ett skriftligt meddelande till oss via e-post på baggage.recovery@finnair.com senast sju dagar efter att du återfått bagaget.

För skaderapporten behöver vi ditt namn, hemadress, e-postadress, telefonnummer, bagagekvittonummer, datum och flygnummer samt en beskrivning av det skadade bagaget (färg, varumärke, andra uppgifter) och vilken typ av skada som har inträffat. En bild av det skadade bagaget hjälper oss att identifiera skadan.

Vi kontaktar dig främst via telefon när du har rapporterat skadan och ger dig ett skaderapportnummer och ytterligare instruktioner.

Du kan begära ersättning från ditt försäkringsbolag eller från oss. Du kan använda det här feedbackformuläret för att skicka begäran till oss. Behåll alla dokument och det skadade bagaget tills din begäran är helt utredd.

Tänk på att bagage hanteras mekaniskt under flygresor. Normalt slitage som inte påverkar väskans användbarhet är inte skäl till ersättning.

Glömde du dina tillhörigheter i flygplanet eller på Helsingfors-Vanda flygplats? Allt borttappat och förlorat handbagage skickas till den internationella hittegodsavdelningen. Du kan kontakta dem direkt och fråga efter dina tillhörigheter. Deras kontaktuppgifter är tillgängliga online. Tänk på att ibland kan det ta flera dagar eller till och med veckor innan upphittade föremål hamnar på den internationella hittegodsavdelningen.

Gå till sidan: Förlorat, försenat eller skadat bagage