En ny era för Finnair Plus börjar 2024 | Finnair Finland

En ny era för Finnair Plus

Finnair Plus-programmet gick in i en ny era 9 mars 2024.

Vi har antagit en ny lojalitetsvaluta som heter Avios och uppdaterat logiken för hur man samlar Avios och nivåpoäng. Vi har också lagt till en del nya förmåner. Samtidigt finns många av de välbekanta förmånerna och bonusarna kvar oförändrade.

Förändringarna kräver ingen åtgärd från din sida. Läs mer om dem här nedanför.

Nyheter

Bonuspoäng är nu Avios

Vår lojalitetsvaluta kallas nu Avios. Det innebär att du samlar och använder Avios istället för bonuspoäng som Finnair Plus-medlem. Eftersom Avios används av flera flygbolag öppnar den nya valutan nya möjligheter för att samla och spendera utöver nuvarande alternativ.

Läs mer om Avios

Intjäning baserad på köp

Finnair Plus-programmet är nu utgiftsbaserat. Du kan samla Avios och uppnå medlemskapsnivåer baserat på hur mycket pengar du spenderar på flyg och resetillval hos Finnair.

Läs mer om att samla nivåpoäng och Avios

Nya medlemsförmåner

Vi har introducerat nya förmåner och uppdaterat några av de befintliga. Du kan nu låsa upp värdefulla bonusar inte bara när du når en ny nivå utan också inom nivåerna. Vi kallar denna nya förmån för milstolpar. Dessutom har vi introducerat ett nytt internetpaket, förenklat systemet för uppgraderingsförmåner och lagt till fler sittplatser för Classic-bonusresor.

Se de nya förmånerna

Avios, vår nya lojalitetsvaluta

I det förnyade Finnair Plus-programmet samlar du och använder Avios istället för bonuspoäng. Förutom Avios fortsätter du att samla nivåpoäng som hjälper dig att flytta uppåt i våra medlemsnivåer.

Avios används också av andra flygbolag, inklusive våra samarbetspartner i oneworld, British Airways, Qatar Airways och Iberia.

Vad hände med mina bonuspoäng?

Vi omvandlade alla bonuspoäng för Finnair Plus-medlemmar till Avios. Omvandlingen gjordes i förhållandet 3:2: 3 bonuspoäng är nu 2 Avios. Vi omvandlade också nivåpoäng på samma sätt.

Men oroa dig inte: även om siffrorna är lägre är värdet detsamma, eftersom vi också uppdaterade Avios-priserna och nivåpoänggränserna. 

Hur kan jag samla Avios?

Du kan samla Avios på Finnair-flyg och resetillval, flyg med samarbetspartner, tjänster från Finnair Plus-partner samt köp gjorda med Finnair Visa Credit-kort*.

*Finnair Visa Credit-kort är endast tillgängligt i Finland.

Hur kan jag använda Avios?

Du kan använda Avios för att köpa flyg och resetillval, uppgradering av reseklass samt för produkter och tjänster hos Finnair Plus-partner.

Om du även har ett British Airways Executive Club-konto kan du länka dina konton och överföra Avios mellan dem. Det innebär att du kan använda dina Avios till Executive Club-belöningar och vice versa.

Läs mer om Avios

Exempel: Samla Avios och nivåpoäng som Silver-medlem

Flygbiljett: 605 € (exkl. skatter)

En Silver-medlem bokar en tur och retur-resa som kostar 653 €, varav 48 € är skatter, andra avgifter samt flygplats- och serviceavgifter.

Eftersom Avios och nivåpoäng inte kan samlas på skatter och avgifter dras de av från priset: 653 € minus 48 € = 605 €.

Resetillval: 92 €

Silver-medlemmen köper några resetillval – sittplatser och extrabagage – inför resan. Medlemmen spenderar därmed 605 € + 92 € = 697 € (exkl. skatter) på resan.

Nivåmultiplikator: 7

Varje nivå har en egen multiplikator. För Silver-nivån är det 7: Silver-medlemmar samlar 7 Avios och 7 nivåpoäng per spenderad euro.

Avios och nivåpoäng: 4 879

Silver-medlemmen samlar 697 € x 7 = 4 879 Avios och 4 879 nivåpoäng på sin resa.

Nya och uppdaterade förmåner

Vi har lagt till nya medlemsförmåner och uppdaterat några av de befintliga.

För alla medlemmar:

För Gold, Platinum och Platinum Lumo:

Se alla medlemsförmåner

Frågor och svar

Alla bonuspoäng konverterades automatiskt till Avios med ett förhållande på 3:2 den 9 mars 2024. Det innebär exempelvis att 3 000 bonuspoäng nu är 2 000 Avios.

Vi har även uppdaterat poängpriserna för våra produkter och tjänster så att de är i Avios. Priserna har i genomsnitt ändrats med samma förhållande, men vissa enskilda priser kan ha ökat eller minskat istället för att följa den exakta omvandlingen på 3:2.

Du kan samla nivåpoäng genom

  • köp av flygresor och resetillval med Finnair baserat på spenderade pengar*
  • flyg som marknadsförs eller trafikeras av ett samarbetande flygbolag i oneworld, baserat på reseklass, bokningsklass och flygsträcka
  • köp som görs med Finnair Visa Credit-kort, när du handlar för minst 1 500 euro per månad.**


Du kan samla Avios genom

  • köp av flygresor och resetillval med Finnair baserat på spenderade pengar*
  • flyg som marknadsförs eller trafikeras av ett samarbetande flygbolag baserat på reseklass, bokningsklass och flygmil
  • köp som görs med Finnair Visa Credit-kort**
  • tjänster med Finnair Plus-partner.


Som medlem i Finnair Plus Silver, Gold, Platinum eller Platinum Lumo kan du samla 10–25 % mer lojalitetsvaluta och nivåpoäng på Finnairs code-share-flyg, American Airlines, British Airways och Iberia (med koden AY/AA/BA/IB på biljetten). Ta reda på mer.

*Exklusive skatter, avgifter, andra flygplats- och serviceavgifter och köp av resetillval som görs ombord på flyget eller i samband med ett bonusflyg.
**Finnair Visa Credit-kort erbjuds endast i Finland. 

Om du bokar ett flyg när du är inloggad på ditt Finnair Plus-konto kan du se en uppskattning av hur många Avios du samlar på olika flyg. Du ser uppskattningarna när du jämför olika biljettalternativ.

Uppskattningen visar för närvarande inte nivåpoäng, men för Finnair-flyg samlar du samma antal nivåpoäng. Med andra ord, om du ser att du kan samla 1 500 Avios kommer du också att samla 1 500 nivåpoäng på det flyget.

Vi arbetar med att utvidga den här funktionen till andra delar av medlemsupplevelsen.

Om du var medlem i Finnair Plus-programmet innan vi införde Avios kanske du har tittat i tabellerna på vår webbplats för att ta reda på hur många bonuspoäng och nivåpoäng du får på dina flyg. Det är inte längre möjligt eftersom logiken bakom att tjäna Avios och nivåpoäng har förändrats.

I det förnyade Finnair Plus-programmet samlar du Avios och nivåpoäng baserat på hur mycket pengar du spenderar på köp av flyg och resetillval hos Finnair. Din nivå påverkar det slutliga antalet Avios och nivåpoäng du samlar – ju högre din nivå vid flygtillfället, desto fler Avios och nivåpoäng samlar du. Mer specifikt så omvandlas dina totala utgifter till Avios och nivåpoäng med en nivåspecifik multiplikator.

Gå till sidan: Ändringar i Finnair Plus