Saknade Avios för flygresor och tjänster | Finnair Finland

Saknade Avios för flygresor och tjänster

Glömde du att lägga till dina Finnair Plus-medlemsuppgifter i flygbokningen före flygresan eller visa upp ditt medlemskort när du använde en tjänst hos en Finnair Plus-partner? Vi har goda nyheter: du kan begära Avios för de flygresorna och tjänsterna i upp till sex månader efteråt.

Begär Avios för flygresor

Du kan använda formuläret Begär saknade Avios för att lägga till Avios retroaktivt för flyg med Finnair (flygkoden AY) och reguljärflyg med våra samarbetande flygbolag om du var Finnair Plus-medlem vid resetillfället.

  • Gör din begäran mellan två veckor och sex månader efter flygresan.
  • Avios för flygresor med Finnair visas i transaktionshistoriken inom 24 timmar om du är inloggad på ditt Finnair Plus-konto när du fyller i formuläret. Om du inte loggar in kan det ta 1–2 veckor innan dina Avios registreras på ditt konto.
  • Med samarbetande flygbolag läggs dina Avios till på ditt konto inom 2–4 veckor.
  • Du kan endast samla Avios till ett bonusprogram åt gången.
  • Avios kan inte tilldelas för biljetter till barn under två år.
  • Observera att vi inte kan ta emot förfrågningar om saknade Avios via våra kundtjänstkanaler (telefon/e-post/chatt). Använd formuläret Begär saknade Avios.
Begär saknade Avios

Begär Avios för partnertjänster

Du kan begära saknade Avios för tjänster som du har köpt från Finnair Plus-partner, t.ex. hotell och biluthyrningsbolag, i upp till sex månader efteråt.

Hotell

Du kan begära poäng för hotellbokningar mellan tre veckor och sex månader efter vistelsen. 

Observera att du inte kan samla Avios på kampanjerbjudanden eller bokningar som görs via en tredjepartstjänst (t.ex. Hotels.com och Expedia). Endast bokningar som görs via hotellets egen webbplats, bokningstjänst eller direkt på hotellet till ordinarie pris berättigar till Avios. Alla biljettpristyper berättigar inte till Avios.

Scandic Hotels

Du kan begära saknade Avios för hotellvistelser på Scandic Hotels via Scandics eget formulär för saknade poäng.

Andra partnerhotell

För alla andra hotell använder du vårt formulär Begär saknade Avios. Kom ihåg att lägga till en kopia av kvittot i begäran.

Biluthyrningsföretag

Du kan begära saknade Avios för hyrbilstjänster retroaktivt via biluthyrningsbolagens egna onlinetjänster.

Observera att Avios kanske inte beviljas för utvalda kampanjerbjudanden.

Begär Avios hos Avis

Begär Avios hos Europcar

Begär Avios hos Hertz

Begär Avios hos Sixt

Övriga tjänster

Du kan använda formuläret Begär saknade Avios för att skapa en förfrågan om att lägga till Avios retroaktivt för andra Finnair Plus-partnertjänster.

Undantag: Om du använder ett Finnair Plus-kreditkort och dina Avios inte har registrerats på ditt konto ber vi dig kontakta den utfärdande banken direkt.

Begär saknade Avios
Gå till sidan: Saknade Avios för flygresor och tjänster