Finnairs ekonomiklass | Finnair Finland

Finnairs ekonomiklass

På grund av coronaviruset förekommer ändringar av våra tjänster på flygplatsen och ombord. Onboard meal service

Smidighet och bekvämlighet, i ett och samma paket i Finnairs ekonomiklass. Vår uppgift är att göra din flygresa trevlig hela vägen från start till landning. Luta dig tillbaka, slappna av och läs mer om de bekvämligheter vi erbjuder i Finnairs ekonomiklass.

Tabell över förmåner i ekonomiklass

Förmån

Långdistansflyg

Kortdistansflyg

Incheckat bagage

Se bagagekvot beroende på biljettyp här.

Se bagagekvot beroende på biljettyp här.

Handbagage

1 st. (8 kg) + 1 personlig tillhörighet

1 st. (8 kg) + 1 personlig tillhörighet

Kaffe, te och blåbärsjuice kostnadsfritt

  •  
  •  

Måltider och drycker kostnadsfritt

  •  

Economy Comfort-sittplatser tillgängliga

  •  

Individuellt underhållningssystem ombord

  •  

Tillgång till internet finns att köpa

  •  
  •  (endast vissa rutter)

Modern och miljövänlig flotta

Våra Economy Comfort-sittplatser med extra benutrymme och extra bekvämligheter gör din resa ännu behagligare. Sätena finns i den främre delen av ekonomiklasskabinen och de är tillgängliga på alla våra interkontinentala flygningar samt på våra A350-flygningar till London.Vår flotta

Ekonomiklass på långdistansflyg

Finnairs ekonomiklass har allt du behöver för en njutbar resa mellan kontinenterna. Det rymliga sätet är utrustat med ett uppfällbart bord och ett individuellt underhållningssystem, och en kudde och filt ur Marimekko for Finnair-kollektionen finns reserverade för dig på din plats.

Det finns också en USB-kontakt för laddning av handhållna enheter på A350-flygplanen och ett eluttag (ingen adapter behövs) på alla övriga flygningar.

Ekonomiklass på kortdistansflyg

Med Finnairs ekonomiklass får du allt du behöver för en trevlig resa, och mer därtill. Utöver det bekväma och rymliga sätet och trevlig atmosfären i flygplanet erbjuder vi dig uppfriskande drycker under flygresan.

För att göra resan ännu bekvämare kan du enkelt boka en sittplats med 7,5 cm extra benutrymme via Hantera bokning. Dessa sittplatser ger även prioriterad ombordstigning.

Goda måltider och drycker

För att kunna njuta av flygresan och ankomsten till resmålet till fullo måste du ha all energi i behåll. Därför erbjuder vi dig uppfriskande drycker och utsökta måltider ombord, så att du ska ha det bekvämt under hela resan.

Mat och dryck på långdistansflyg

På Finnairs långdistansflyg i ekonomiklass bjuder vi på en härlig varm måltid tillsammans med en rad olika drycker. Vi har ett brett utbud med drycker ombord. Observera att på vissa flygningar är alkoholhaltiga drycker inte kostnadsfria. På de flesta långdistansflyg serverar vi dessutom ett mellanmål. Det fräscha porslinet ur Marimekko for Finnair-kollektionen blir pricken över i för din matupplevelse ombord.

På vissa interkontinentala rutter med avgång från Helsingfors kan du uppgradera den första kostnadsfria måltiden till en utsökt förbeställd måltid. Det finns fyra bra alternativ att välja mellan och måltiderna serveras på porslin och med bestick i rostfritt stål.

Måltider på långdistansflyg Förbeställ en måltid

Mat och dryck på kortdistansflygningar

På våra flygningar i ekonomiklass serverar vi kostnadsfritt kaffe, te och vår signaturdryck – blåbärsjuice. På de flesta rutter kan du även förbeställa en utsökt måltid eller mixa och matcha dina favoritsmaker med vårt utbud ombord.

När du flyger inom Finland serverar vi kaffe, te och juice. Vårt utbud ombord finns även tillgängligt på flygningar till norra Finland.

Läs mer om förbeställda måltider Se utbudet ombord

Underhållning och arbete ombord

Att hålla sig sysselsatt under resan är inget problem på Finnairs flygningar. Vi erbjuder flera olika typer av underhållning och möjlighet att arbeta ombord. Med vårt underhållningssystem kan du titta på film, tv-program och spela spel, från start till landning. Med vår internetanslutning ombord kan du nu enkelt avsluta arbetsuppgifter eller surfa på internet på din enhet.

Underhållning på långdistansflyg

Under flygningen i Finnairs ekonomiklass finns det flera sätt att hålla sig sysselsatt. Alla platser har ett individuellt underhållningssystem och videoskärm med en rad olika filmer, tv-serier och spel tillgängliga på begäran. På våra flygningar med A350 erbjuder vi dessutom det nya toppmoderna underhållningssystemet Nordic Sky med en mängd olika tjänster, bland annat shopping ombord. I stolsfickan hittar du även ett personligt exemplar av vår passagerartidskrift Blue Wings.

Internetanslutning är tillgängligt ombord alla våra långdistansflyg. I ekonomiklass kan du köpa fullständig tillgång till internet i en timme, tre timmar eller för hela flygresan. Finnair Plus Gold-medlemmar kan använda tjänsten kostnadsfritt i en timme. För Finnair Plus Platinum-medlemmar är tjänsten kostnadsfri under hela flygresan.

Beställ godsaker Se underhållningsurvalet ombord Köp tillgång till internet i förväg

Underhållning på kortdistansflyg

Försjunk i din favoritbok, ta en tupplur eller spela på din telefon eller surfplatta – det finns många sätt att koppla av i Finnairs ekonomiklass. Det finns också ett personligt exemplar av vår passagerartidskrift Blue Wings i stolsfickan som du kan läsa. På vissa flyg kan du till och med surfa på dina enheter ombord genom att köpa tillgång till internet.

Handla via internet och ombord

Med Finnair kan du handla på flygplatsen, under flygresan eller bekvämt hemma via internet. Hitta de bästa erbjudandena på taxfreevaror och få förmånliga Finnair Plus-erbjudanden.

I Finnair Shop kan du förbeställa taxfreevaror via internet innan flygresan, bekvämt hemifrån. Gör dina inköp, så levereras de till din sittplats på flygplanet direkt, säkert förpackade och utan extra kostnader.

På Helsingfors-Vanda flygplats kan du besöka Finnair Travel Outlet eller Finnair Sky Shop och ta en titt på vårt breda produktutbud. Om du besöker loungen för länder utanför Schengen på Helsingfors-Vanda flygplats kan du kika in i Lounge-butiken och titta på presenter och souvenirer.

I Nordic Sky-portalen ombord på vissa flygningar kan du handla från vårt breda taxfreesortiment med kosmetika, drycker, godis och mycket mer. Handla på din första flygning, så väntar varorna på dig på returresan.

Gå till Finnair Shop

Finnairs lounger

Finnair har tre lounger på Helsingfors-Vanda flygplats: en i området för länder inom Schengen och två i området för länder utanför Schengen.

Kontrollera loungeinformation
Gå till sidan: Finnairs ekonomiklass