Finnairs ekonomiklass | Finnair Finland

Finnairs ekonomiklass

Vår uppdaterade ekonomiklasskabin blir gradvis tillgänglig på våra långdistansflyg under 2022–2024.

I ekonomiklass erbjuds smidighet och bekvämlighet i ett och samma paket. Vi är här för att göra din flygresa så trevlig som möjligt från start till landning. Luta dig tillbaka, koppla av och läs mer om de bekvämligheter vi erbjuder i Finnairs ekonomiklass.

Se alla förmåner för ekonomiklass på vår sida för biljettyper.

Vår ekonomiklass är en nordisk klassiker

Med Finnairs ekonomiklass får du allt du behöver för en trevlig flygresa och mer därtill. Utöver en bekväm och rymlig sittplats och en behaglig atmosfär på flygplanet erbjuder vi vår signaturdryck, blåbärsjuice, eller vatten under flygresan.

För en ännu bekvämare resa kan du enkelt köpa en sittplats med extra benutrymme via Hantering av bokning.

Goda måltider och drycker

För att få största möjliga utbyte av flygresan och vara nöjd när du kommer fram till resmålet behövs energi och förfriskningar. Vi erbjuder därför utsökta måltider, drycker och tilltugg ombord för en angenäm och tillfredsställande flygresa.

När du flyger i Finnairs ekonomiklass på interkontinentala flyg får du en generös varm måltid med ett urval av alkoholfria drycker. Om du så önskar, serverar vi också vin eller öl till måltiden utan extra kostnad. Det är inte allt: på de flesta av våra flyg serverar vi en kostnadsfri lätt måltid, tilltugg eller frukost med alkoholfria drycker före landning.

Du kan också beställa tilltugg och drycker från Nordic Kitchen-menyn ombord. 

Hållbarhet är en av våra centrala värderingar, och vi arbetar för en mer hållbar servering ombord. Vi har endast ett menyalternativ ombord på våra långdistansflyg i ekonomiklass för att minimera matsvinnet.

Måltider på långdistansflyg

På våra kortdistansflygningar i ekonomiklass serves vatten och blåbärsjuice kostnadsfritt. Du kan förbeställa en smörgås eller en god varmrätt från Nordic Kitchen-utbudet, eller kombinera dina favoritsmaker från vår meny ombord.

Läs mer om förbeställda måltider Se utbudet ombord

Underhållning och arbete ombord

Att hålla sig sysselsatt under resan är inget problem på Finnairs flygningar. Vi erbjuder flera olika typer av underhållning och möjlighet att arbeta ombord. Med vårt underhållningssystem kan du titta på film, tv-program och spela spel, från start till landning. Med vår internetanslutning ombord kan du nu enkelt avsluta arbetsuppgifter eller surfa på internet på din enhet.

Under flygresan i ekonomiklass finns det flera olika former av underhållning. I den förnyade långdistanskabinen kan du ta del av vårt nya personliga underhållningssystem med större skärmar på 11–12 tum och ett brett utbud av filmer, tv-program och spel som finns tillgängliga på begäran.

Vi erbjuder internetanslutning ombord på alla våra långdistansflyg. I ekonomiklass kan du köpa fullständig tillgång till internet i en timme, tre timmar eller för hela flygresan. Om du är Finnair Plus Gold-medlem får du kostnadsfri tillgång till internet en timme i sträck när som helst under flygresan. Du kan även enkelt köpa mer tid när du behöver det. För Finnair Plus Platinum- och Platinum Lumo-medlemmar är tjänsten kostnadsfri under hela flyget.

Beställ godsaker Läs mer om vår underhållning ombord Köp tillgång till internet i förväg

Sjunk ner i favoritboken, ta en tupplur eller använd din telefon eller surfplatta – det finns många sätt att koppla av på i ekonomiklass. Det finns också ett personligt exemplar av vår passagerartidskrift Blue Wings i stolsfickan. På våra utvalda flyg kan du till och med surfa ombord på dina enheter genom att köpa internettillgång.

Om du är Finnair Plus Gold- eller Platinum-medlem får du kostnadsfri tillgång till internet i 30 minuter. Du kan även enkelt köpa mer tid när du behöver det. För Finnair Plus Platinum Lumo-medlemmar är tjänsten kostnadsfri under hela flyget.

Smidiga förbindelser via Helsingfors-Vanda flygplats

När du flyger med Finnair får du alla fördelarna med transfervänliga Helsingfors-Vanda flygplats. Den förnyade terminal 2 med sina rymliga ankomst- och avgångshallar tillsammans med våra tidtabeller som är utformade för korta anslutningstider, enkel navigering på hela flygplatsen och möjligheten att köpa tillgång till Finnairs högkvalitativa lounger gör att resan blir ännu smidigare.

Läs mer om Finnairs lounger
Gå till sidan: Finnairs ekonomiklass