Resa med assistanshund | Finnair Finland

Resa med assistanshund

Din ledarhund, signalhund eller tjänstehund är varmt välkommen att resa med dig ombord på alla våra flyg utan kostnad.

Ledar- och tjänstehundar

Din assistanshund kan resa på golvet framför ditt säte. När skylten om säkerhetsbälte är tänd bör hunden vara under sätet framför dig. Om du undrar om det finns tillräckligt med utrymme för hunden i kabinen kan du kontakta vår kundtjänst för att få mer information.

Meddela oss om din hund minst 48 timmar före flygresan via formuläret för särskild assistans eller genom att kontakta vår kundtjänst. Vi kommer att ställa några frågor om hunden, inklusive dess ras och storlek. Vi bekräftar sedan att din hund är tillåten ombord, och du kan tryggt påbörja resan.

Vi hoppas att den här checklistan hjälper dig att förbereda dig inför flygresan med din assistanshund:

  • För att säkerställa en smidig avresa och ankomst till din destination ska du se till att din hund uppfyller alla sanitära krav i avgångs- och ankomstländerna. 
  • Eftersom en flygresa kan vara påfrestande för djur är det bra att se till att din hund är bekväm med att resa och van vid olika omständigheter på vägen. 
  • För att visa andra att din assistanshund är i tjänst rekommenderar vi att den bär en sele eller något liknande.
  • På våra direktflyg till eller från USA får passagerare resa med en servicehund, däribland en psykiatrisk servicehund, som har utbildats individuellt för att utföra uppgifter för att hjälpa en behörig person med funktionshinder.
  • Observera att känslomässiga stöddjur inte längre klassificeras som servicedjur enligt USA:s transportdepartements (DOT) bestämmelser, och Finnair kan inte längre acceptera eller tillgodose klassificeringen för känslomässiga stöddjur.
Gå till sidan: Resa med assistanshund