Finnairs sittplatsutbud på långdistansflyg | Finnair Finland

Sittplatser på långdistansflyg

Vi har infört ändringar vid val av sittplatser vid incheckningen fr.o.m. 1 juni 2023. Läs mer

Se våra sittplatsalternativ på långdistansflyg till och från Nordamerika, Asien och Mellanöstern. Du kan även hitta de här sittplatserna på vissa kortdistansrutter inom Europa om flygen trafikeras med våra A350- eller A330-flygplan.

Välj plats nu

Sittplatser i businessklass

Önskad sittplats

En sittplats i businessklass vid fönstret med direktåtkomst till gången. En fristående sittplats med maximal avskildhet. 

Standardsittplats

En sittplats i businessklass mellan gångarna med direktåtkomst till gången. Du kan sänka den automatiska avdelaren när du reser med en följeslagare.

Lär känna Finnairs businessklass

Sittplatser i Premium Economy

Önskad sittplats

En sittplats i Premium Economy utan säte framför dig. Dra nytta av minst 67 cm utrymme framför sätet och en 16-tums personlig underhållningsskärm på väggen framför dig.

På flyg inom Europa kallas de här sittplatserna för Premium-sittplatser och de räknas som en del av ekonomiklass, eftersom vår Premium Economy Class endast erbjuds på interkontinentala rutter.

Standardsittplats

En sittplats i Premium Economy med ett avstånd på 96,5 cm mellan sätena och en 13-tums personlig underhållningsskärm. 

På flyg inom Europa kallas de här sittplatserna för Premium-sittplatser och de räknas som en del av ekonomiklass, eftersom vår Premium Economy Class endast erbjuds på interkontinentala rutter.

Lär känna vår Premium Economy-reseklass

Sittplatser i ekonomiklass

Comfort-sittplats

En sittplats i den främre delen av ekonomiklass med minst 7,5 cm (3 tum) extra benutrymme.

Sittplats med extra benutrymme

En sittplats med största möjliga benutrymme och personligt utrymme i kabinen. Det finns ingen sittplats framför dig och du har minst 130 cm utrymme att sträcka ut dig på framför ditt säte.

Sittplatser med extra benutrymme finns vid nödutgången. Läs mer om kvalificeringskraven för dessa platser nedan.

Sittplats på första raden

De här platserna i ekonomiklass finns på första raden i kabinens främre och bakre delar, och erbjuder extra benutrymme och personligt utrymme. Det finns ingen sittplats framför dig och du har garanterat 50–70 cm utrymme framför ditt säte.

Barnkorg finns också tillgänglig för en eller två sittplatser på första raden på varje flygplan.

Önskad sittplats

En sittplats i den mest populära delen, på de första nio raderna, i ekonomiklass. Var bland de första passagerarna som stiger av planet.

Standardsittplats

En standardsittplats är ett bra val när du vill sitta bredvid ditt resesällskap, antingen vid gången, bredvid fönstret eller på mittplatsen.

Välj plats nu

Sittplatser vid nödutgången

Observera att de flesta sittplatser med extra benutrymme och några få standardsittplatser även är sittplatser vid nödutgång, vilket medför ytterligare ansvar, såsom att hjälpa medpassagerare i händelse av en nödsituation.

För att få välja sittplats vid nödutgången måste du

  • vara minst 12 år gammal
  • tala och förstå engelska eller finska
  • kunna öppna nödutgångsdörren och assistera besättningen vid behov.

Du kan inte sitta vid en nödutgång om du behöver rullstol eller medicinsk assistans, har nedsatt rörlighet eller nedsatt syn eller hörsel, eller reser med ett spädbarn eller ett sällskapsdjur i kabinen.

Det är inte tillåtet att använda ett förlängningsbälte på sittplatser vid nödutgångarna.

En begärd sittplats kan inte garanteras, eftersom den kan behöva ändras av driftsskäl eller säkerhetsskäl.

Platsbokningsavgiften återbetalas inte om du avbokar flygresan, uppgraderas av oss eller om det inte är lämpligt att du sitter på den valda sittplatstypen.

Platsbokningsavgiften återbetalas om du inte kan placeras på den typ av plats du bokat eller på en lämplig alternativ sittplats på grund av Finnair.

Platsbokningsavgiften återbetalas automatiskt om du uppgraderar din reseklass via internet. I andra fall ber vi dig fylla i återbetalningsformuläret.

Datumändringar kan göras enligt villkoren för din biljett. Om du har bokat en sittplats mot betalning och ändrar flygtiderna i enlighet med bestämmelserna för din biljett, måste du boka sittplats igen på det nya flyget. Du kan då ansöka om en återbetalning för sittplatsbokningen på det ursprungliga flyget.

Gå till sidan: Sittplatser på långdistansflyg