Finnairs sittplatsutbud på långdistansflyg | Finnair Finland

Sittplatser på långdistansflyg

Se våra sittplatsalternativ på långdistansflyg till och från Nordamerika, Asien och Mellanöstern. Du kan även hitta de här sittplatserna på vissa kortdistansrutter inom Europa om flygen trafikeras med våra A350- eller A330-flygplan.

Välj plats nu

Sittplatser i businessklass

Önskad sittplats

En sittplats i businessklass vid fönstret med direktåtkomst till gången. En fristående sittplats med maximal avskildhet. 

Standardsittplats

En sittplats i businessklass mellan gångarna med direktåtkomst till gången. Du kan sänka den automatiska avdelaren när du reser med en följeslagare.

Lär känna Finnairs businessklass

Sittplatser i Premium Economy

Önskad sittplats

En sittplats i Premium Economy utan säte framför dig. Dra nytta av minst 67 cm utrymme framför sätet och en 16-tums personlig underhållningsskärm på väggen framför dig.

På flyg inom Europa kallas de här sittplatserna för Premium-sittplatser och de räknas som en del av ekonomiklass, eftersom vår Premium Economy Class endast erbjuds på interkontinentala rutter.

Standardsittplats

En sittplats i Premium Economy med ett avstånd på 96,5 cm mellan sätena och en 13-tums personlig underhållningsskärm. 

På flyg inom Europa kallas de här sittplatserna för Premium-sittplatser och de räknas som en del av ekonomiklass, eftersom vår Premium Economy Class endast erbjuds på interkontinentala rutter.

Lär känna vår Premium Economy-reseklass

Sittplatser i ekonomiklass

Comfort-sittplats

En sittplats i den främre delen av ekonomiklass med minst 7,5 cm (3 tum) extra benutrymme.

Sittplats med extra benutrymme

En sittplats med största möjliga benutrymme och personligt utrymme i kabinen. Det finns ingen sittplats framför dig och du har minst 130 cm utrymme att sträcka ut dig på framför ditt säte.

Sittplatser med extra benutrymme finns vid nödutgången. Läs mer om kvalificeringskraven för dessa platser nedan.

Sittplats på första raden

De här platserna i ekonomiklass finns på första raden i kabinens främre och bakre delar, och erbjuder extra benutrymme och personligt utrymme. Det finns ingen sittplats framför dig och du har garanterat 50–70 cm utrymme framför ditt säte.

Barnkorg finns också tillgänglig för en eller två sittplatser på första raden på varje flygplan.

Önskad sittplats

En sittplats i den mest populära delen, på de första nio raderna, i ekonomiklass. Var bland de första passagerarna som stiger av planet.

Standardsittplats

En standardsittplats är ett bra val när du vill sitta bredvid ditt resesällskap, antingen vid gången, bredvid fönstret eller på mittplatsen.

Välj plats nu

Sittplatser vid nödutgången

Observera att de flesta sittplatser med extra benutrymme och några få standardsittplatser även är sittplatser vid nödutgång, vilket medför ytterligare ansvar, såsom att hjälpa medpassagerare i händelse av en nödsituation.

För att få välja sittplats vid nödutgången måste du

 • vara minst 12 år gammal
 • tala och förstå engelska eller finska
 • kunna öppna nödutgångsdörren och assistera besättningen vid behov.

Du kan inte sitta vid en nödutgång om du behöver rullstol eller medicinsk assistans, har nedsatt rörlighet eller nedsatt syn eller hörsel, eller reser med ett spädbarn eller ett sällskapsdjur i kabinen.

Det är inte tillåtet att använda ett förlängningsbälte på sittplatser vid nödutgångarna.

En önskad sittplats kan inte garanteras, eftersom den kan behöva ändras av driftsskäl eller säkerhetsskäl, till exempel om flygplanstypen ändras. I dessa fall strävar Finnair efter att erbjuda det lämpligaste alternativet.

Förhandsbokade sittplatser kan återbetalas om: 

 • Finnair inte kan erbjuda dig din önskade sittplatstyp eller ett lämpligt alternativ. Mer information finns nedan. 
 • Du uppgraderar din reseklass online. I detta fall återbetalas den betalda sittplatsen automatiskt och du behöver inte ansöka om återbetalning. 
 • Du ändrar flygtiderna i enlighet med biljettprisreglerna. I detta fall måste du köpa din sittplats igen för den nya flygningen, och sedan ansöka om en återbetalning av kostnaden för sittplatsbokningen på den ursprungliga flygningen. 
 • Sittplatsbokningen har gjorts minst sju dagar före flygets beräknade avgångstid och du avbokar inom 24 timmar från köpet.

Förhandsbokade sittplatser återbetalas inte om: 

 • Du avbokar flygresan. 
 • Det inte är lämpligt att du sitter på den valda sittplatstypen, t.ex. sittplats vid nödutgången. 
 • Du har valt en standardsittplats eller önskad sittplats, och du sitter högst fem rader från sittplatsen som du ursprungligen valde och sittplatsens position i förhållande till fönstret eller gången ändras inte. 
 • Du har valt en sittplats på första raden eller en sittplats med extra benutrymme, och du sitter på en annan sittplats av samma typ. 
 • Finnair flyttar dig till en högre reseklass eller erbjuder dig en sittplats med högre värde.

om du har rätt till en återbetalning fyller du i återbetalningsformuläret.

Gå till sidan: Sittplatser på långdistansflyg