Finnair Plus Silver | Finnair Finland

Finnair Plus Silver

Så här kommer du upp till Finnair Plus Silver

Du kan flytta upp till nivån Finnair Plus Silver när du har samlat 15 000 nivåpoäng under din uppföljningsperiod. På den här sidan hittar du till alla nivåförmåner för Finnair Plus Silver. Du får ta del av Finnair Plus nivåförmåner på flygresor med Finnair (AY-kod på biljetten och flyg som trafikeras av Finnair eller Norra).

 

Finnair Plus Silver-förmåner

Handbagage

Du kan ta med ett kostnadsfritt handbagage (55 cm x 40 cm x 23 cm) när du reser med en Economy Superlight-biljett på Finnairs kortdistansflyg. Superlight-biljetter inkluderar vanligen endast en liten väska (40 cm x 30 cm x 15 cm) som placeras under sätet framför dig.

Incheckat bagage

Du kan köpa ett incheckat bagage (max. 23 kg) med 50 % rabatt. Rabatten gäller endast för köp som görs via Finnairs digitala kanaler eller kundtjänst för flyg som trafikeras och marknadsförs av Finnair. Om du bokade flyget före den 1 juni 2023 och är Silver-medlem vid tidpunkten för resan är du berättigad till en extra väska utan extra kostnad.

Incheckning

Du kan använda prioriterad incheckning för alla Finnair-flyg (AY-kod på biljetten och flyget trafikeras av Finnair eller Norra) och andra oneworld-flyg, oavsett reseklass.

Prioriterad säkerhet

Du kan använda den snabbare prioriterade säkerhetskön vid säkerhetskontrollen.

Lounge

Du kan köpa ett Lounge-pass till Finnair Business Lounge på Helsingfors-Vanda flygplats för ett rabatterat pris till dig själv och ditt resesällskap i anslutning till en flygresa med Finnair (AY-kod på biljetten och flyget trafikeras av Finnair eller Norra) med Avios, pengar eller en kombination av Avios och pengar. Det rabatterade priset är 29 € eller 4 600 Avios per person.

Alla kunder som reser på samma bokning som en Finnair Plus Silver-medlem kan köpa lounge-inträde till Finnair Business Lounge på Helsingfors-Vanda flygplats till ett rabatterat pris. Förmånen erbjuds inte för gruppbokningar. Observera att för att få lounge-inträde för resesällskapet till rabatterat pris måste lounge-inträdet köpas från Finnairs digitala kanaler eller kundtjänst.

Du måste använda ditt Lounge-pass i förväg, minst en (1) timme före flygets beräknade avgångstid. Du kan vistas i våra lounger i högst tre (3) timmar. Observera att alla passagerare över två år måste ha ett eget Lounge-pass.

Köp ditt Lounge-pass

Använd ditt Lounge Pass

Förhandsbokning av sittplats

Du får 50 % rabatt vid förhandsbokning av sittplats på Finnair-flyg (undantaget Comfort-platser och sittplatser med extra benutrymme). Visa alla sittplatstyper som Finnair erbjuder och välj sittplats.

Tillgång till internet

Från och med den 1 november 2023 får du en kostnadsfri internetanslutning för meddelanden på Finnairs kortdistansflyg inom Europa som trafikeras med Airbus A319, A320 och A321. Med Message-paketet kan du skicka textmeddelanden i WhatsApp, Viber, KakaoTalk, WeChat och iMessage under hela flygresan (inga bilder, videor eller SMS). Kostnadsfri internetanslutning är tillgänglig när du reser med Finnair-flyg med AY-kod på biljetten.

Mer Avios och nivåpoäng

Din multiplikator för Finnair-flyg (som marknadsförs och trafikeras av Finnair) är 7. Det innebär att pengarna du spenderar på Finnair-flyg och resetillval omvandlas till Avios och nivåpoäng med multiplikatorn 7. Ta reda på mer om att samla Avios på flygresor.

Dessutom samlar du 10 % fler Avios och nivåpoäng på flygresor med American Airlines, British Airways och Iberia (koden AA/BA/IB på biljetten) samt Finnairs code-share-flyg med multiplikatorn för nivån Silver. 

Kundtjänst

Kundtjänsten Finnair Plus nås på +358 300871161 (1,70 €/besvarat samtal + lokalnätsavgift).

Du får 2 lounge-pass till Finnairs lounger på Helsingfors-Vanda flygplats som milstolpsbonus när du har samlat 20 000 nivåpoäng. 

Gå till sidan: Finnair Plus Silver