Finnairs lounger på Helsingfors-Vanda flygplats | Finnair Finland

Finnairs lounger på Helsingfors-Vanda flygplats

Vår helt nya Finnair Lounge på Schengen-sidan på Helsingfors-Vanda flygplats öppnar i sommar. Vår nuvarande lounge står till din tjänst tills den nya loungen öppnar.

Res utan krångel och stress. Lugn och ro en stund. Är det inte just det du förväntar dig när du fördriver några timmar på en flygplats? Våra tre lounger på Helsingfors-Vanda flygplats är en perfekt plats oavsett om det är en kort mellanlandning eller om du har längre tid på dig att använda våra tjänster.

Finnairs lounger på Helsingfors-Vanda flygplats

Våra lounger på Helsingfors-Vanda flygplats kombinerar nordisk design, atmosfär och gästfrihet och hälsar dig välkommen till en bekymmersfri stund före flygresan. Vi har tre lounger på Helsingfors-Vanda flygplats – Finnair Lounge i området för resande inom Schengen och Finnair Business Lounge och Finnair Platinum Wing i området för resande utanför Schengen.

Oavsett om du vill avnjuta en utsökt måltid, ta en snabb kaffe, fortsätta att arbeta, ta en dusch före flygresan eller bara luta dig tillbaka och koppla av hittar du en perfekt plats i våra lounger. Det finns också områden som är särskilt utformade för familjer som ger dig en avkopplande start på dina äventyr.

Vi ser fram emot att ses i våra lounger snart!

Öppettider

Finnair Lounge i närheten av avgångsport 22 har öppet dagligen från kl. 05.30 till 23.30.

Finnair Business Lounge i närheten av avgångsport 52 har öppet dagligen från kl. 06.00 till 00.00.

Finnair Platinum Wing i närheten av avgångsport 52 har öppet från kl. 10.30 till 17.30. Vi välkomnar Finnair Plus Platinum Lumo- och Platinum-medlemmar samt oneworld Emerald-medlemmar till Platinum Wing, när ditt flyg avgår från området för länder utanför Schengen.

Skulle det inte vara trevligt att börja resan genom att luta sig tillbaka, njuta av en god måltid och titta på flygplanen som lyfter och landar? Vår lounge på Schengen-sidan av Helsingfors-Vanda flygplats ger din resa en nordisk touch med sitt ljusa utrymme, komforten hos designklassiker och delikata, säsongsbetonade smaker från köket. Det finns platser för 280 gäster i loungen med ett separat arbetsområde, ett avslappningsområde med Neurosonic-stolar som ger ny energi och ett lekområde för barn. Dessutom finns två privata duschar tillgängliga för dig. Kronan på verket är de breda fönstren som ger en unik utsikt över flygplatsplattan. 

Entrén till loungen ligger vid avgångsport 22.

Företagstjänster:

 • ljudisolerade telefonbås
 • kostnadsfri tillgång till internet
 • skåp.

Mat och dryck

 • Vi serverar frukostbuffé varje morgon till kl. 10.30. Efter frukosten erbjuds soppa och sallad från en buffé med en varm huvudrätt (huvudrätten kan vara vegetarisk eller med kött/fisk) och dessert till kl. 23.30. Vi vill erbjuda variation för dig som reser med oss ofta och därför byter vi meny varannan vecka. 
 • Ett urval av viner, mousserande vin, öl, finsk long drink (lonkero), samt alkoholfria drycker finns att avnjuta hela dagen.

Tillgång

 • Du har tillgång till loungen om ditt flyg avgår samma dag från ett land i Schengen-området och trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • Resande med Finnair Business Flex-, Business Classic- och Business Saver*-biljetter och med Finnair Plus Platinum Lumo-, Platinum- och Gold-medlemskap är välkomna till loungen utan extra kostnad. Som Finnair Plus Platinum Lumo-medlem kan du ta med dig fyra gäster. Om du har ett Finnair Plus Platinum- eller Gold-kort kan du ta med dig en gäst. Som Finnair Plus Platinum Lumo-, Platinum- eller Gold-medlem kan du ta med dig dina barn under 18 år. Gästerna måste resa med ett flyg som trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • Dessutom kan oneworld Emerald- och Sapphire-kortinnehavare ta del av våra lounge-tjänster kostnadsfritt med en gäst. Gästen måste resa med ett flyg som trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • Finnair Plus Silver-medlemmar får rabatt på lounge-inträde. Som Finnair Plus Silver-medlem kan du köpa lounge-inträde för flyget till ett rabatterat pris i våra digitala kanaler. Alternativt kan du köpa ett Finnair Lounge-pass från Finnair Shop.
 • Tillträde till lounger kan köpas beroende på biljettyp och flygets avgångstid. Om det finns lediga platser för ditt flyg kan du köpa lounge-inträde när du bokar flyget, via Hantera bokning, vid incheckning online eller från Finnairs markpersonal på flygplatsen. När du köper lounge-inträde på Helsingfors-Vanda flygplats kan du endast betala med kort. Vi accepterar inga kontantbetalningar. Dessutom är det inte möjligt att köpa inträde i lounge-receptionen vid rusningstid när loungen är full. Observera att du får det bästa priset när du köper lounge-inträde i förväg via våra digitala kanaler.
 • Om du reser med ett sällskapsdjur som tillåts i kabinen får du även ha med dig sällskapsdjuret i loungen. Hundar får gå runt i loungen med koppel, men andra sällskapsdjur måste av säkerhetsskäl förvaras i sina transportburar. Sällskapsdjuret måste övervakas under hela vistelsen.
 • Observera att kunder under 18 år bara kan besöka loungen tillsammans med en vuxen.

*Business Saver-biljetter är endast tillgängliga för flyg från Japan.

I den fullständigt uppgraderade Finnair Business Lounge finns det 450 sittplatser och något för alla. Du kan bara titta in och ta en kopp kaffe i området för en snabb kaffe eller njuta av någon av våra signaturdrycker i baren. Vardagsrummet har mysiga soffor och fåtöljer som passar bra för att prata och umgås, medan stolar med skärmar och ett privat telefonbås gör att du kan arbeta ostört. Om du reser med en familj och letar efter ditt eget lugna rum hittar du det i familjezonen. I det öppna köket kan du se våra kockar laga utsökta måltider. Duschar finns också tillgängliga.

Finnair Business Lounge ligger i området för resande utanför Schengen nära avgångsport 52.

Företagstjänster:

 • sittplatser med el- och USB-uttag
 • privat telefonbås
 • utskriftsmöjligheter
 • kostnadsfri tillgång till internet
 • skåp.

Mat och dryck

 • Säsongsbetonade, färska nordiska ingredienser och välbalanserade smaker. Det hoppas vi att du får smaka på tallriken när du besöker vår lounge. Vår meny syftar till att fånga och återspegla den fräscha och naturliga nordiska känslan, men lånar också utsökta smaker från Asien.
 • Vi serverar varm frukost mellan kl. 06.00 och 10.30. Under resten av dagen fram till midnatt har vi en lunch- och middagsbuffé med sallader, varmrätter, sidorätter, soppa, snacks och desserter.
 • Ett urval av viner, champagne, mousserande vin, spritdrycker, cocktails, öl, finländsk long drink (lonkero), samt alkoholfria drycker och mocktails finns att avnjuta hela dagen. 

Tillgång

 • Finnair Business Lounge i området för resande utanför Schengen är tillgänglig om ditt flyg avgår samma dag från ett land utanför Schengen och trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • Resande med Finnair Business Flex-. Business Classic- och Business Saver*-biljetter och med Finnair Plus Platinum Lumo-, Platinum- och Gold-medlemskap är välkomna till loungen utan extra kostnad. Som Finnair Plus Platinum Lumo-medlem kan du ta med dig fyra gäster. Om du har ett Finnair Plus Platinum- eller Gold-kort kan du ta med dig en gäst. Som Finnair Plus Platinum Lumo-, Platinum- eller Gold-medlem kan du ta med dig dina barn under 18 år. Gästerna måste resa med ett flyg som trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • oneworld Emerald- och Sapphire-kortinnehavare kan ta del av våra lounge-tjänster kostnadsfritt med en gäst. Gästen måste resa med ett flyg som trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
 • Finnair Plus Silver-medlemmar får rabatt på lounge-inträde. Som Finnair Plus Silver-medlem kan du köpa lounge-inträde för flygresan till ett rabatterat pris i våra digitala kanaler. Alternativt kan du köpa ett Finnair Lounge-pass från Finnair Shop.
 • Tillträde till loungen kan köpas när du bokar flygresan, vid incheckningen online, via Hantera bokning eller av Finnairs markpersonal på flygplatsen. När du köper lounge-inträde på Helsingfors-Vanda flygplats kan du endast betala med kort. Vi accepterar inga kontantbetalningar. Observera att du får det bästa priset när du köper loungetillträde i förväg via våra digitala kanaler.
 • Om du reser med ett sällskapsdjur som tillåts i kabinen får du även ha med dig sällskapsdjuret i loungen. Hundar får gå runt i loungen med koppel, men andra sällskapsdjur måste av säkerhetsskäl förvaras i sina transportburar. Sällskapsdjuret måste övervakas under hela vistelsen.
 • Observera att kunder under 18 år bara kan besöka loungen tillsammans med en vuxen.

*Business Saver-biljetter är endast tillgängliga för flyg från Japan.

I Finnair Platinum Wing börjar du resan med stil. Finnair Platinum Wing har inspirerats av den nordiska naturen och är utformad för att ge dig en känsla av lugn före flygresan. I de olika utrymmena med mjuka naturliga texturer och textilier kan du luta dig tillbaka och koppla av. Vardagsrummet med mörkblå färger, mysiga soffor och utsikt över flygplatsplattan passar utmärkt för avkoppling. Vid sittplatserna finns ett litet bord och en lampa för arbete och avskildhet. Är du ute efter mat och vin finns det ett särskilt område med en exklusiv bar. Bastuälskare kan testa på den finska bastun. Privata duschar med förstklassiga, ekologiska hudvårdsprodukter finns också tillgängliga. Det finns 155 platser för våra gäster i Finnair Platinum Wing. 

Finnair Platinum Wing ligger i området för resande utanför Schengen nära avgångsport 52.

Företagstjänster:

 • sittplatser med el- och USB-uttag
 • privat telefonbås
 • utskriftsmöjligheter
 • kostnadsfri tillgång till internet
 • skåp.

Mat och dryck

 • Vi är stolta över att kunna presentera de bästa nordiska delikatesserna och godsakerna med en twist från Asien i vår loungerestaurang. Du kan beställa à la carte hela dagen. Utöver à la carte-menyn har vi en buffé där du kan ta för dig av varm soppa, olika typer av bröd, sallader och tapas, liksom dessertbord med frukt, bakverk och ostar. Det finns ett uppgraderat utbud av drycker med vintage-champagne, signaturcocktails och mocktails, viner och varma drycker samt läskedrycker.

Tillgång

 • Finnair Platinum Wing är endast tillgänglig för Finnair Plus Platinum Lumo-medlemmar (+ fyra gäster), Platinum-medlemmar (+ en gäst) och oneworld Emerald-medlemmar (+ en gäst) när flyget avgår från ett land utanför Schengen under samma dag och trafikeras och marknadsförs av ett oneworld-flygbolag. Som Finnair Plus Platinum Lumo- eller Platinum-medlem kan du ta med dig dina barn under 18 år.
 • Om du reser med ett sällskapsdjur som tillåts i kabinen får du även ha med dig sällskapsdjuret i loungen. Hundar får gå runt i loungen med koppel, men andra sällskapsdjur måste av säkerhetsskäl förvaras i sina transportburar. Sällskapsdjuret måste övervakas under hela vistelsen.
 • Observera att kunder under 18 år bara kan besöka loungen tillsammans med en vuxen.

Våra partners lounger runtom i världen

På våra destinationer runtom i världen står våra partners lounger till din tjänst. Ta reda på mer om tillgång till lounger, gästpolicy och loungens placering på sidan Lounger runtom i världen.

Se våra partners lounger
Gå till sidan: Finnairs lounger på Helsingfors-Vanda flygplats