Smidiga resor på Helsingfors Flygplats | Finnair Finland

Smidiga resor på Helsingfors Flygplats

På grund av coronaviruset förekommer ändringar av våra tjänster på flygplatsen och ombord. Health and safety measures

När du flyger via Helsingfors flyger du den kortare och snabbare vägen mellan Asien och Europa. Du får också ta del av den koncentrerade och rymliga Helsingfors-Vanda flygplats, där du hittar alla gater och tjänster under samma tak i en och samma terminalbyggnad.

Trafikförbindelser till och från Helsingfors-Vanda flygplats

Du kan enkelt ta dig till och från Helsingfors-Vanda flygplats till exempel med kollektivtrafik, Finnair City Bus eller taxi.

Anslutningsflyg på Helsingfors-Vanda flygplats

Helsingfors-Vanda flygplats är speciellt utformad för byten mellan asiatiska och europeiska flyg, och rankas återkommande som en av de effektivaste flygplatserna. Att flyga via Helsingfors innebär att du lägger mindre tid på att vänta på flyg och mer tid på resmålet. Som snabbast tar det inte mer än 35 minuter att byta plan!

Säkerhetskontroll

När du anländer till Helsingfors kontrollerar du ditt nästa flygs gatenummer och avgångstid på skärmarna med flyginformation på flygplatsen. På din väg mot avgångsgaten passerar du säkerhets- och passkontrollerna. Om du anländer från ett land utanför Schengen och är på väg mot ett flyg till ett land inom Schengen hjälper flygplatsens flerspråkiga personal dig att hitta snabbkön för säkerhetskontroll i transferområdet.

Vid passkontrollen kan EU-medborgare, nordiska medborgare samt japanska och sydkoreanska medborgare med biometriska pass passera köerna genom att använda flygplatsens snabba och behändiga automatiska gränskontrollsmaskiner.

Läs mer om automatisk gränskontroll Tjänster och shoppingmöjligheter på flygplatsen

På Helsingfors-Vanda flygplats kan du hitta bra fynd i de många butikerna kring flygplatsen eller njuta av god mat och snacks i kvalitetsrestauranger och caféer. Tack vare bekväma arbetsstationer och mångsidiga hotell- och mötestjänster kan du även jobba effektivt före flygresan. Dessutom kan du fortsätta handla i Finnairs ankomstbutik efter flygresan!

Visa karta över Helsingfors-Vanda flygplats Lounger på Helsingfors-Vanda flygplats

Koppla av i loungerna på Helsingfors-Vanda flygplats – Finnair Lounge på sidan för länder inom Schengen eller Finnair Business Lounge och Finnair Platinum Wing på sidan för länder utanför Schengen på flygplatsen. Oavsett om du vill njuta av en delikat måltid, ta en snabb kopp kaffe, fortsätta arbeta, duscha före flygresan eller bara luta dig tillbaka och koppla av, hittar du en perfekt plats i våra lounger.

Lounger runtom i världen

Ett brett nätverk av våra partners lounger på våra destinationer välkomnar dig till ett besök när du reser. Ta reda på mer om lounger som är tillgängliga för dig på destinationsflygplatsen och läs igenom gästpolicyn.

Gå till sidan: Smidiga resor på Helsingfors Flygplats