Trafikförbindelser till och från Helsingfors-Vanda flygplats | Finnair Finland

Trafikförbindelser till och från Helsingfors-Vanda flygplats

På grund av coronaviruset förekommer ändringar av våra tjänster på flygplatsen och ombord. Health and safety measures

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken mellan Helsingfors-Vanda flygplats och storstadsområdet sköts av Helsingforsregionens trafik. Dessutom stannar många långdistansbussar vid flygplatsen. Mer information får du på tjänsteleverantörens webbplats – Helsingforsregionens trafik och Matkahuolto långdistansbusstjänst.

Finnair City Bus-tjänsten upphör

Finnair City Bus-tjänsten som trafikerade sträckan mellan Helsingfors centrum och Helsingfors-Vanda flygplats har upphört. Pohjolan Liikenne avbröt tjänsten redan den 23 mars 2020 på grund av situationen med coronapandemin och det minskande antalet kunder.

Du kan ansöka om återbetalning för oanvända serie- och enkelbiljetter genom att kontakta Pohjolan Liikenne kundtjänst.


Flygplatstransfer

Slipp onödigt krångel och boka flygplatstransfer till dig själv eller din grupp. Glöm all oro över transporten och gör det enkelt att ta dig från flygplatsen till resmålet.

Boka taxi

Biluthyrning

Om du föredrar att hyra eget fordon för att resa vidare kan du genom Finnair få fina erbjudanden hos välkända hyrbilsföretag, över hela världen.

Boka hyrbil

FÖRÄNDRINGAR AV TRAFIK- OCH PARKERINGSARRANGEMANGEN PÅ HELSINGFORS-VANDA FLYGPLATS

Helsingfors-Vanda flygplats håller på att renoveras för att dina resor ska bli ännu smidigare i framtiden. I samband med byggarbetet genomförs förändringar av trafik- och parkeringsarrangemangen på flygplatsen.

  • Den taxistation som för närvarande betjänar kunder utanför terminal 2 på ankomstplanet flyttas till terminalens nedre plan den 15 april. För att komma till den nya taxistationen kan kunderna ta rulltrapporna eller hissen i ankomsthall 2A nära restaurangen Burger King.
  • Busstationen kommer från den 15 maj att finnas utanför Scandic Hotel. Bussens färdvägar ändras också: vägen till den nya busstationen kommer att gå via Teletie och Lentäjäntie.
  • Om du kommer till flygplatsen med taxi eller släpper av någon vid terminalen från och med den 23 maj är rätt plats vid terminal 2 på ankomstplanet. Fram till dess är det framför terminalen på avgångsplanet som gäller. Observera att du bara kan stanna en kort stund utanför terminalen för att undvika trafikstockning. Om du vill följa med någon in i terminalen eller hämta upp någon kan du använda området för korttidsparkering i P3.
  • Parkeringshus P1 och P2 är stängda. Du kan använda parkeringshus P3 och P5 och utomhusparkeringsområde P4. Korttids- och premiumparkering sker i P3.

Se till att komma till flygplatsen i extra god tid. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter! Renoveringen beräknas vara klar 2022. Läs mer på Finavias webbplats.

Trafikförbindelser och parkering på andra flygplatser i Finland

Mer information om transport- och parkeringsmöjligheter på andra flygplatser i Finland finns på Finavias webbplats.

Trafikförbindelser på utrikesdestinationer

Om du flyger till en av våra utrikesdestinationer och behöver information om hur du tar dig till och från flygplatsen går du till Destinationer.

Gå till sidan: Trafikförbindelser till och från Helsingfors-Vanda flygplats