Trafikförbindelser till och från Helsingfors-Vanda flygplats | Finnair Finland

Kollektivtrafik till och från Helsingfors-Vanda flygplats

Helsingforsregionens trafik tillhandahåller kollektivtrafiktjänster mellan Helsingfors-Vanda flygplats och storstadsområdet. Dessutom stannar många långdistansbussar vid flygplatsen. Mer information finns på tjänsteleverantörernas webbplatser – Helsingforsregionens trafik (HRT) och Matkahuoltos långdistansbussar.

Parkering på Helsingfors-Vanda flygplats

Förnyade Helsingfors-Vanda flygplats erbjuder gott om parkeringsplatser för avlämning, upphämtning eller långtidsparkering. Du kan ta reda på mer om varje parkeringsområde och enkelt boka och betala för din plats i förväg på Finavias webbplats.

Bussförbindelser mellan Tammerfors eller Åbo och Helsingfors-Vanda flygplats

Utöver flygresor erbjuder vi nu en bussförbindelse mellan Tammerfors eller Åbo och Helsingfors från den 2 maj 2022. Bussen går från Tammerfors och Åbo flygplats och busstationerna till Helsingfors-Vanda flygplats och tillbaka. Observera att bussförbindelsen endast kan köpas tillsammans med ett anslutningsflyg.

Finnair City Bus-tjänsten upphörde 2020

Finnair City Bus-tjänsten som trafikerade Helsingfors centrum och Helsingfors-Vanda flygplats har upphört. Tjänsten som tillhandahålls av Pohjolan Liikenne stängdes av redan den 23 mars 2020 på grund av coronavirussituationen och minskat antalet kunder.

Du kan ansöka om återbetalning för oanvända serie- och enkelbiljetter genom att kontakta Pohjolan Liikennes kundtjänst.

Trafikförbindelser och parkering på andra flygplatser i Finland

Mer information om transport- och parkeringsmöjligheter på andra flygplatser i Finland finns på Finavias webbplats.

Gå till sidan: Trafikförbindelser till och från Helsingfors-Vanda flygplats