Återbetalningsformulär | Finnair Finland

Återbetalningsformulär

Via formuläret nedan kan du ansöka om återbetalning för en oanvänd flygbiljett, en oanvänd del av biljetten eller ett resetillval som du betalat för men som inte levererats (t.ex. en sittplats eller en måltid). Om du bokade flyget via en resebyrå ber vi dig kontakta dem för återbetalning.

Du kan ansöka om återbetalning för en oanvänd flygbiljett eller en del av den, när biljettens regler tillåter det eller om du inte reser på grund av följande störningar:

 • ditt flyg är inställt
 • ditt flyg är försenat i mer än 5 timmar och resan har inte längre något syfte
 • ditt flyg är överbokat och du måste byta flyg.


Om du har köpt Finnairs avbeställningsskydd och inte kunde resa på grund av sjukdom kan du ansöka om återbetalning på ersättningsanspråkssidan för Finnairs avbeställningsskydd.

Om du redan har använt flygbiljetten eller resetillvalet, men vill ansöka om ersättning eller ge feedback, kan du göra det via sidan Feedback och ersättningsanspråk.

Våra handläggningstider

Vår genomsnittliga handläggningstid för återbetalningsansökningar är för tillfället 14–21 dagar. Vissa ansökningar kan tyvärr ta längre tid att hantera. Vi ber om ursäkt om du får vänta längre än förväntat.

Vi skickar dig en e-postbekräftelse när vi har tagit emot din ansökan och återigen när vi har hanterat den.

Skicka in din ansökan en gång – dubbletter av samma ansökan gör att processen tar längre tid. Om du har in- och utresor på samma biljett behöver du bara fylla i återbetalningsformuläret en gång.

Om du bestämmer dig för att avboka

 • Gör avbokningen först på sidan Hantera bokning eller via vår chat-service.
 • Ansök sedan om återbetalning via formuläret nedan.
 • Om du vill ansöka om återbetalning för flera bokningar ber vi dig observera att du måste skicka ett separat formulär för varje bokning.
 • Observera att återbetalningen beror på biljettypen. Om du har rätt till återbetalning beräknas den enligt biljettprisreglerna för den biljett du har köpt. 

Om vi har ställt in ditt flyg på grund av flygstörningar

 • Om du inte vill använda någon av flygningarna i din bokning och vill avboka hela bokningen använder du onlineformuläret nedan för att ansöka om återbetalning.
 • Om du vill använda vissa av flygningarna i din bokning och begära återbetalning för ett inställt flyg kontakta oss via vår chat-service.
 • Vi återbetalar den oanvända delen av flygbiljetten i sin helhet om vi har avbokat ditt flyg på grund av flygstörningar.

Om ditt flyg på annat sätt försenas eller ställs in

 • Avboka först via Hantera bokning eller vår chat-service.
 • Ansök sedan om återbetalning via formuläret nedan.
 • Vi återbetalar hela den oanvända delen av flygbiljetten om du väljer att inte resa på grund av en kraftig försening på mer än 5 timmar eller när du behöver byta flyg på grund av överbokning.

Återbetalningsalternativ

Återbetalningen görs till samma bankkort eller via den betalningsmetod som användes när biljetten köptes. Det är bra att veta att återbetalningen kan visas på det datum då biljetten utfärdades istället för det datum då återbetalningen faktiskt gjordes.

Observera att vi behandlar dina personuppgifter i syfte att hantera din begäran om återbetalning. Vi ber dig att inte lämna ut några ytterligare personuppgifter som inte är obligatoriska för att hantera din begäran om återbetalning. Se Finnairs sekretesspolicy.

Fyll i för att begära återbetalning

Var köpte du flygbiljetten och/eller tillvalet för resan?
Gå till sidan: Återbetalningsformulär