Get comfortable in Finnair’s travel classes | Finnair Finland
Blue Wings-berättelser

Slå dig till ro: Finnairs nya Premium- och Economy-stolar hämtar inspiration från Business Class

Finnairs nya långdistansflygplan kan ha en av himlens bästa Business Class-kabiner. Men det betyder inte att du kommer missa något om du väljer att flyga i våra helt nya Premium Economy och uppdaterade Economy Class-hytter. Drivkraften bakom projektet har varit att skapa en kabin som erbjuder komfort för alla.

"Vi är jätteglada över det här", säger Eerika Enne, Head of In-flight Customer Experience på Finnair, som talar om lanseringen. "Vi har jobbat hårt och det har verkligen varit en laginsats som inkluderat flera olika team."

Med Finnairs nya Air Lounge-säte i Business Class kunde Finnairs team av designers få inspiration när de skapade säten till de andra budget-klasserna.

En Premium Economy-stol med Business Class-komfort

Premium Economy är ett helt nytt koncept för Finnair, vilket innebär att det fanns möjlighet att skapa något stort. Och det börjar med sätet. Finnairs designteam började anpassa den så att den fungerade för kabinens proportioner perfekt.

Detta var viktigt, förklarar David Kondo, Senior Manager, Customer Experience and Design Strategy på Finnair. "Vi har sett en massiv tillväxt inom Premium Economy de senaste åren inom flygindustrin - det är uppenbart att Premium Economy är den nya heta produkten." Det betyder också att Finnair måste sticka ut från mängden.

Kondo säger att han och hans team anpassade sitsens baksida och utvecklade det till något som verkligen är unikt för Finnair. Det betyder att det finns en uppsjö av personliga förvaringsmöjligheter, med dedikerat utrymme för en bärbar dator, fickor för telefon och surfplatta samt plats för papper och tidningar. Syftet var att göra plats för allt du vill ha under resan så att du inte behöver plocka ur saker från bagagehyllan efter start. Sitsen har också ett förstklassigt 13-tums underhållningssystem för flyg.

Precis som med Air Lounge-sätet i Business Class, har Premium Economy-sätet Maija Isola-designade Marimekko-textilier, vilket ger ökad komfort såväl som en äkta nordisk känsla. Med kuddar av memory foam, ett helt benstöd och sju tum mer utrymme än Economy Class, tar dessa säten sin utgångspunkt från Business Class. Det innebär att du kommer att märka hur bekväma de är så fort du sätter dig ner.

Ekonomi som du inte upplevt förut

Kondo poängterar att Economy Class är Finnairs mest populära kabin. Så det var viktigt att ge den ett nytt utseende och se till att sätena var de bästa som finns tillgängliga. Att göra det, menade han, handlade om att sätta en riktning för Finnairs nya utseende och känsla.

Varje säte i den renoverade kabinen kommer med kuddar av memory foam, designade för att forma sig efter din kropp och ge maximal komfort när du är på en långresa.

Det finns mer dämpning och nya överdrag. Finnair samarbetar också med Marimekko och den ledande finska samtidskonstnären Paavo Halonen för att skapa nya textilier för stolarna, med planer på att lansera det nya utseendet snart. Tanken är att förena utseendet som finns i Business Class och Premium Economy, vilket gör Economy Class till ett utrymme som är både hemtrevligt och designstyrt.

Boka nu för att prova vår nya långdistanskabin, som rullas ut under 2022 och 2023 över hela vår widebody-flotta av Airbus A330 och A350 flygplan.


Gå till sidan: Slå dig till ro: Finnairs nya Premium- och Economy-stolar hämtar inspiration från Business Class