Jag har checkat in på nätet. Enligt systemet är flyget överbokat och ni vill att jag ska ange om jag kan tänka mig att resa med ett annat flyg. Vad ska jag göra? | Finnair Finland
Vanliga frågor

Jag har checkat in på nätet. Enligt systemet är flyget överbokat och ni vill att jag ska ange om jag kan tänka mig att resa med ett annat flyg. Vad ska jag göra?

På grund av risken för no-show-passagerare händer det ibland att vi tar emot fler bokningar på flygningar än vad det finns platser ombord på flygplanet. Med hjälp av historiska data för varje flygning kan vi beräkna antalet passagerare som sannolikt kommer att resa och det är sällsynt att det inte finns platser kvar vid avgång.

Om du kan tänka dig att byta till en annan avgång väljer du det alternativet i incheckningstjänsten på nätet. Bege dig till flygplatsen och gaten precis som vanligt. Personalen vid gaten talar om för dig om det finns platser på flyget eller inte och kommer vid behov att informera om alternativa flyg. Personalen kan även informera om möjligheterna till ersättning.

Om du inte har möjlighet att ändra dina resplaner väljer du det alternativet när du checkar in.

Du kan läsa mer om överbokning här.

Gå till sidan: Jag har checkat in på nätet. Enligt systemet är flyget överbokat och ni vill att jag ska ange om jag kan tänka mig att resa med ett annat flyg. Vad ska jag göra?