Kan jag ta med mig medicinsk utrustning ombord? | Finnair Finland
Vanliga frågor

Kan jag ta med mig medicinsk utrustning ombord?

Du kan ta med dig nödvändiga hjälpmedel eller rörelsehjälpmedel, såsom personliga syrekoncentratorer (POC), andningshjälpmedel mot sömnapné (CPAP), käppar eller kryckor, i kabinen utöver den tillåtna mängden handbagage som ingår i biljetten. Det är dock viktigt att notera att den här mängden bagage endast är avsedd för hjälpmedel och inte gäller ytterligare bagage. 

Om du behöver använda medicinsk utrustning under flygresan ber vi dig att informera oss i god tid genom att fylla i det här formuläret senast 48 timmar före avgång. I annat fall krävs inget föregående meddelande.

De flesta CPAP-maskiner kräver installation av en medicinsk växelriktare (inverter) för att fungera korrekt ombord. Vissa flygplanstyper saknar växelriktare, men vi kan kontrollera tillgängligheten cirka 72 timmar före avgång. Växelriktaren kan beställas för långdistansflyg utan tilläggsavgift för passageraren.

Strömförsörjningen kan inte garanteras ombord, så du måste klara dig utan ditt andningshjälpmedel om det behövs. För batteridrivna enheter bör du ha reservbatteri så att det räcker för minst 150 % av den planerade flygtiden (inklusive transfertid).

Läs mer

Gå till sidan: Kan jag ta med mig medicinsk utrustning ombord?