Vad behöver jag tänka på när jag reser med barn? | Finnair Finland
Vanliga frågor

Vad behöver jag tänka på när jag reser med barn?

För att du och ditt barn ska få en smidig resa bör du tänka på följande:

  • Finnair har barnkorgar på alla långdistansflyg. Barnkorgar rekommenderas för barn under 6 månader. Om du vill använda en barnkorg ska du boka en lämplig sittplats för barnsäng/barnkorg via Hantera bokning. Du kan också boka sittplatsen genom att kontakta oss via vår chattjänst eller genom att kontakta en resebyrå. Sittplatser är avgiftsbelagda. Vår kabinbesättning ger dig barnkorgen och hjälper dig att montera den när du har gått ombord på planet.
  • Den tillåtna mängden bagage för barn inkluderar ett kolli som väger högst 23 kilo, med undantag för Superlight- och Light-biljetter.
  • Om man reser med biljettyperna Superlight och Light tilldelas spädbarn och barn inget incheckat bagage. Dock får en hopfällbar sittvagn och barnstol tas med i lastutrymmet utan extra kostnad. Vid behov kan incheckat bagage läggas till separat mot en avgift.
  • Barnstolar får tas med i kabinen om det finns plats och tillåts enligt säkerhetsbestämmelserna. Läs mer.
  • Om sittvagnen ligger inom storleks- och viktgränsen för handbagage (inklusive vagnens hjul, som måste vara rena) kan den medföras som en del av din biljettyps tillåtna handbagage. I det här fallet räknas sittvagnen som ett handbagage och utöver den får du endast ta med en liten väska i kabinen (handväska eller liten datorväska), som då måste placeras under sätet framför dig. Om din biljettyp är Superlight kan du ta med barnvagnen utan extra kostnad utöver den lilla väska som ingår i bagagetilldelningen för Superlight. Mer information om storlekar finns på sidan Handbagage.
  • Andra barnvagnar fraktas i flygplanets lastutrymme, tillsammans med det incheckade bagaget. Vid incheckningsdiskarna på Helsingfors-Vanda flygplats finns tunna plastpåsar som skyddar din barnvagn.
  • På de flesta flygplatser finns det barnvagnar att låna för att ta dig mellan incheckningen och gaten.
  • Beroende på vilket land du reser till behöver du tillhandahålla pass eller andra resedokument för barnet som reser med dig.
  • Du kan ta med dig mjölk och mat till barnet genom säkerhetskontrollen och ombord. Observera att mat och mjölk måste vara förpackat i oöppnade originalförpackningar. Det finns inga mikrovågsugnar ombord flygplanet.
  • Du kan beställa en särskild barnmåltid för barn över 2 år när du bokar flygbiljetter eller senare via Hantera bokning. Måltider finns tillgängliga på alla våra långdistansflyg. Sky Bistro, som ersätter den kostnadsfria tjänsten för kalla snacks på flyg inom Europa, har också en specialmeny för barn.

Obs! Om barnet ännu inte är fött bokar du en biljett till dig själv och kontaktar vår kundtjänst så snart barnet har fötts.

Gå till sidan: Vad behöver jag tänka på när jag reser med barn?