Vilken är den tillåtna mängden bagage för spädbarn och barn? | Finnair Finland
Vanliga frågor

Vilken är den tillåtna mängden bagage för spädbarn och barn?

För spädbarn (0–2 år) tillåts inget handbagage, men ett incheckat bagage vid resa med biljettyp Classic eller Flex. Observera att biljettypen Light inte har någon tillåten mängd bagage. Oavsett reseklass får incheckat bagage för spädbarn väga högst 23 kg.

För barn (2–11 år) med egen sittplats gäller samma tillåtna bagagevikt som för en vuxen i samma reseklass. Detta gäller både handbagage och incheckat bagage.

För spädbarn som reser med biljettyp Light ingår ingen tillåten mängd bagage, men en hopfällbar sittvagn och barnstol får tas med som incheckat bagage utan extra kostnad. Barnstolar och/eller hopfällbara sittvagnar får tas med i kabinen om det finns plats och tillåts enligt säkerhetsbestämmelserna.

Barn under 7 år som reser med biljettyp Light ingår ingen tillåten mängd incheckat bagage, men en hopfällbar sittvagn och barnstol får tas med utan extra kostnad. När barnet har en egen sittplats fås en barnstol tas med i kabinen om det finns plats och tillåts enligt säkerhetsbestämmelserna. Även en hopfällbar sittvagn fås tas med i kabinen om det finns plats och tillåts enligt säkerhetsbestämmelserna. Observera att den då inkluderas i handbagagekvoten. 

Vid behov kan incheckat bagage läggas till separat mot en avgift.

Läs mer om tillåtna bagagemängder och reseförberedelser för spädbarn och barn här.

Gå till sidan: Vilken är den tillåtna mängden bagage för spädbarn och barn?