Kan jag resa med mitt musikinstrument? | Finnair Finland
Vanliga frågor

Kan jag resa med mitt musikinstrument?

Ja, du kan ta med dig ditt musikinstrument. Beroende på storlek transporteras föremålet antingen i kabinen eller i flygplanets lastutrymme.

Musikinstrument i kabinen

  • Musikinstrument som transporteras i ett hårt fodral med mått som inte överskrider 125 cm (bredd + längd + höjd) kan tas med ombord som handbagage, förutsatt att de ryms i förvaringsutrymmena ovanför sätena eller under sätet framför dig. Observera att om du tar med dig ditt musikinstrument i kabinen får du inte ha med dig något annat handbagage utöver en liten väska (40 x 30 x 15 cm). Om din biljettyp är Superlight får du bara ta med dig ett musikinstrument ombord om det får plats i en liten väska. Du kan även köpa en kabinväska under Hantera bokning.
  • Om du vill ta med instrumentet i kabinen trots att det överskrider storleksgränsen (125 cm och 8 kg/12 kg) kan du göra det genom att köpa en extra sittplats. Kontakta vår kundtjänst via chatt eller telefon för att boka en extra sittplats.

Musikinstrument som incheckat bagage

  • Du kan ta med ditt musikinstrument som incheckat bagage i flygplanets lastutrymme när instrumentet får plats inom storleksgränserna: högst 23 kg och med yttre mått på högst 158 cm. Det finns vissa undantag när det gäller yttre mått: Till exempel betraktas gitarrer och medelstora keyboards som en standardväska.
  • Större musikinstrument på upp till 32 kg och/eller 190 x 75 x 65 cm kan tas med mot en tilläggsavgift för tungt bagage. Avgiften för tungt bagage för väskor på upp till 32 kg gäller inte om du reser i businessklass på Finnairs långdistansflyg (undantaget biljetter för spädbarn och biljetter köpta mellan 1 juni 2023 och 10 december 2023). Du kan alltid kontrollera tillåten mängd bagage på biljetten och under Hantera bokning
  • Om du vill ha med dig ännu större musikinstrument som överskrider alla ovanstående mått, kontakta vår kundtjänst via chatt eller telefon innan du reser. Vi gör vårt bästa för att du enkelt ska kunna ta med dig instrumentet.
Gå till sidan: Kan jag resa med mitt musikinstrument?