Jag reser till Australien. Vissa flyg trafikeras av ett annat flygbolag än Finnair. Vilket flygbolags bagageregler, tilläggsavgifter osv. gäller? | Finnair Finland
Vanliga frågor

Jag reser till Australien. Vissa flyg trafikeras av ett annat flygbolag än Finnair. Vilket flygbolags bagageregler, tilläggsavgifter osv. gäller?

Om din biljett inkluderar flyg med andra flygbolag definierar IATA-standarden ”Most Significant Marketing Carrier” (MSMC) vilket flygbolags bagagebestämmelser som gäller för resan. Om resans längsta eller viktigaste flygsträcka inte marknadsförs av Finnair, utan av ett annat flygbolag, gäller det flygbolagets regler även för Finnairs flyg. Tillåten mängd bagage står på biljetten.

Om du reser med bagage som överskrider den tillåtna mängden bagage måste du betala överviktsavgifter enligt vad som fastställts av det flygbolag som utför incheckningen. Om möjligt beräknas avgifter för extrabagage enligt det dominerande flygbolagets villkor (Most Significant Marketing Carrier, MSMC) för extrabagage.

Om du behöver hjälp ber vi dig kontakta vår kundtjänst. Det enklaste och snabbaste sättet att kontakta oss är via chatt.

Gå till sidan: Jag reser till Australien. Vissa flyg trafikeras av ett annat flygbolag än Finnair. Vilket flygbolags bagageregler, tilläggsavgifter osv. gäller?