Fem skäl att välja businessklass med Finnair | Finnair Finland
Blue Wings-berättelser

Fem anledningar till att businessklass på Finnairs långdistansflyg är det bästa sättet att resa

Vår förbättrade businessklass-kabin som lanseras över hela långdistansflottan till sommaren 2024 är en riktig game changer. Den sköna sittplatsen, den vackra nordiska designen och maten som inspirerats av såväl våra rötter som våra destinationer, gör businessklass till det bästa sättet att resa mellan Europa, USA och Asien. Här är fem skäl till varför du ska boka en biljett nu och bege dig upp i luften.

”Air Lounge”-sätet som maximerar din komfort

Det är det första du lägger märke till när du gått ombord. Vårt nya ”Air Lounge”-säte är en underbar nordisk möbel, designad i samarbete med Collins Aerospace. Resultatet går inte att jämföra med något annat i luften – ett rundat, fixerat säte som inte fälls tillbaka, utan i stället erbjuder ett antal olika sätt att sitta, oavsett om du vill korsa benen medan du läser, sitta upprätt medan du arbetar eller lägga upp fötterna medan du njuter av det bästa av vår uppdaterade underhållning ombord. Givetvis kan du även lägga dig raklång och få lite sömn medan vi flyger dig till din destination.

En fantastisk meny

Influenser från de nordiska och asiatiska köken är nyckeln till menyn i businessklass, så att du kan förvänta dig de bästa ingredienserna. Vi serverar den välsmakande huvudmåltiden efter avgången och ett lättare alternativ strax före ankomsten. I huvudmåltiden ingår två förrätter, en huvudrätt med tre alternativ, ost och dessert, tillsammans med prisbelönta viner och andra drycker. När du reser från Helsingfors kan du välja din huvudrätt i förväg och se till att den finns ombord.

Nordiska designdetaljer

Finnairs nya businessklass sticker ut genom att samla det bästa Finland har att erbjuda. Utöver den bekväma sittplatsen med nordisk möbeldesign och menyn som inspirerats av vårt hemlands läckra ingredienser, är kabinen full av designdetaljer som ger den en äkta finsk känsla. Det ikoniska varumärket Marimekko har skapat textilierna, med vintagedesigner av Maija Isola. Även den välkomnande entrén i businessklass har byggts med vårt nordiska arv i åtanke.

Vacker servis

Samtidigt har servisen ombord skapats av den prisbelönta finländska designern Harri Koskinen på uppdrag av Iittala. Hans Kuulas-kollektion med keramik och glas får kabinen att kännas hemtrevlig när våra lysande kockars arbete visas upp. Koskinen och hans team arbetade nära formgivarna på Finnair och utvecklade runda tallrikar och glas med målet att skapa något vackert och mindre likt de vanliga rektangulära produkterna som ofta associeras med brickbord. Med keramik, glas, trä och stål fanns det inget utrymme för "låtsasalternativ", säger Koskinen. Äktheten kommer att märkas så fort du blir serverad på din plats.

Underhållning ombord med en ny look

En viktig del av vårt jobb är att se till att du har gott om underhållning när du kopplar av i ”Air Lounge”-sätet. Vårt underhållningssystem ombord har designats om med en ny 18-tums skärm. Med den kan du låta dig uppslukas av de senaste filmerna och TV-programmen vi har att erbjuda. Dessutom är de nya, mörkare tonerna i det intuitiva användargränssnittet mer avkopplande och snällare mot ögonen. Perfekt för den som letar efter något att titta på under natten. Tack vare USB-C-anslutningen och strömförsörjningen till din dator, samt ett flexibelt bord, har även den som vill jobba allt som behövs.


Gå till sidan: Fem anledningar till att businessklass på Finnairs långdistansflyg är det bästa sättet att resa