Underhållning och internet ombord | Finnair Finland

Underhållning som gör att tiden går fortare ombord

Tiden går fort när du har roligt och det är precis vad du kan ha med Finnairs underhållning och internet ombord. Du kan inte bara få tillgång till underhållning i skärmen på sätet utan även på din enhet.

  • Nordic Sky-underhållningssystemet innehåller en mängd olika typer av underhållning med ett brett utbud av filmer, teveserier, musik och spel. Du kan även använda den lättanvända skärmen som ett litet kontrollrum där du kan hålla redan på var flygplanet befinner sig
  • med Nordic Sky-portalen kan du få tillgång till underhållning på din smarttelefon eller surfplatta. Om du vill köpa eller lösa in internetåtkomst, titta på flygkartan, läsa digitala tidningar, lyssna på ljudböcker och mycket mer ansluter du din enhet till portalen

Njut av förstklassig underhållning på ryggstödsskärmen

Nordic Sky-underhållningssystemet innehåller filmer, teveserier, musik och spel för alla åldrar och smaker. Du kan njuta av det innehåll du vill på alla Finnairs långdistansflygresor och på vissa flygresor i Europa som trafikeras med A330 eller A350.

Du kan även använda skärmen till att få information om måltidstider, var planet befinner sig och anslutningsflyg – med information från det att planet lyfter till att det landar. Skärmen anpassas beroende på tid på dagen och beroende på var planet befinner sig. Det innebär att kabinatmosfären är lugn och naturlig under hela flygresan om du skulle vilja koppla av och ta det lugnt.

Det går inte att söka i innehållsbiblioteket online eftersom vi arbetar med att förbättra det för framtida resor. Tack för din förståelse.

Utvalda filmer och teveserier

Du kan välja mellan fler än 100 filmer och över 100 teveserieavsnitt för att fylla dina timmar ombord med förstklassig underhållning. I de flesta fall går det att välja språk för ljud och undertext.

Roliga spel

Du kan hitta olika spel för att fördriva tiden, från klassiska kortspel och pussel till nyare barnfavoriter. Spel är inte bara roligt utan hjälper även till att hålla hjärnan i form.

Musik för alla smaker

Varför inte lyssna på den musik som spelas på destinationen? Eller luta dig tillbaka och koppla av med några lugna låtar? Du kan välja mellan olika genrer för olika sinnesstämningar.

Bläddra bland kostnadsfritt innehåll på Nordic Sky-portalen på din enhet

Med hjälp av Nordic Sky-portalen kan du få tillgång till internet ombord, flygresekartan, digitala tidningar, ljudböcker, destinationsinformation och mycket mer. Du kan utforska portalinnehållet på din enhet utan kostnad och utan internetanslutning på alla långdistans- och Airbus-flygresor i Europa och Mellanöstern.

Det är enkelt att få tillgång till portalen: aktivera Wi-Fi på enheten i flygläget, välj nätverket Nordic Sky och gå sedan till ”www.nordic-sky.finnair.com” i webbläsaren eller skanna QR-koden på baksidan av sätena.

Håll dig uppkopplad med internet ombord

Du kan köpa eller lösa in tillgång till internet när du bokar flygresan, vid incheckning online eller via Nordic Sky-portalen ombord. Hitta det paket som passar dina behov bäst och få bekväm tillgång till dina favoritappar och -webbplatser på din egen enhet.

Håll koll på ditt flyg

Du kan använda Nordic Sky-portalen till att hålla koll på flygresekartor och -längder, lokalt väder, tid på destinationen och annan information om din resa, på samma sätt som på Nordic Sky-underhållningsskärmarna.

Utforska din destination ombord

Önskar du att du hade mer tid att utforska destinationen innan du ger dig av? Vi har skapat några korta destinationsguider som du kan läsa på Nordic Sky-portalen.

Läs de senaste nyheterna

I vårt digitala tidningsställ kan du läsa om allt från globala nyheter och affärer till livsstil och resor. Tidningarna är tillgängliga på engelska men även på finska, kinesiska, tyska, japanska osv.

Lyssna på ljudböcker

Du kan få tiden att gå fortare genom att lyssna på de bästa böckerna från Storytel. Urvalet uppdateras regelbundet och det finns ljudböcker på engelska, finska och svenska.

Kontakta Finnairs kundtjänst

Du kan kontakta vår kundtjänst även när du när du befinner dig 10 000 m över marken. Dela med dig av dina synpunkter, hitta kontaktinformation och läs mer om Finnair Plus-medlemskap.

Så här använder du internet ombord

Du kan köpa tillgång till internet på våra Europaflyg och långdistansflyg som trafikeras med Airbus-flygplan. Tillgång till internet finns att köpa när du bokar flyg, vid incheckning online eller via Nordic Sky-portalen ombord.

  • långdistansflyg kan du välja mellan tillgång till internet för hela flygresan, tre timmar eller en timme. Du kan surfa på internet, läsa e-postmeddelanden och besöka sociala medier (med undantag för samtal via snabbmeddelandeappar) med anslutningen.
  • flyg inom Europa kan du hålla dig uppkopplad med ett Browse- eller Stream-paket. Browse är för vanlig surfning på internet och användning av sociala medier (med undantag för samtal via meddelandeappar). Stream, som namnet antyder, tillåter användning av strömningstjänster, t.ex. Spotify eller Netflix, och användning av VPN.

Tillgång till internet ingår i i biljetten för företagsklass-, Finnair Plus Gold-, Platinum- och Platinum Lumo-medlemmar. Anslutningstypen och varaktigheten varierar beroende på biljettyp och nivå.

Gå till sidan: Underhållning och internet ombord