Feedback och ersättningsanspråk

Tack för att du delar med dig av dina tankar om våra tjänster. De är värdefulla för att vi ska kunna utveckla tjänsterna ytterligare.

Observera att vi inte kan svara på frågor om din aktuella eller kommande resa via det här feedbackformuläret. Om du har frågor som rör din bokning, biljettändringar eller begäran om återbetalning kan du läsa våra Vanliga frågor eller kontakta närmaste Finnair-kontor.

Om du ansöker om återbetalning för en oanvänd biljett ber vi dig fylla i ansökan om återbetalning.

Är du Finnair Plus-medlem eller innehavare av ett Corporate-konto?

Använd inloggningsknappen i det övre högra hörnet på sidan för att automatiskt fylla i formuläret med dina personuppgifter.

Din feedback

Om du har ytterligare information eller kommentarer om ett befintligt ärende eller vill skicka ett dokument går du vidare till formuläret Hämta feedback.

Om du skickar in ett ersättningsanspråk ber vi dig kontakta oss inom två månader från flygdatumet. Om du vill ansöka om ersättning för försenat bagage kontaktar du ditt försäkringsbolag eller skickar oss en begäran inom 21 dagar efter att du tagit emot bagaget.

* Obligatoriska fält
Jag vill gärna ha svar på min feedback

Om din feedback rör ett visst flyg eller en viss bokning fyller du i informationen nedan.

No results found. Please search again using a different term.
No results found. Please search again using a different term.

Dina personuppgifter

Din feedback

Du kan lägga till bifogade filer (kvitton eller andra dokument) i ärendet på nästa sida. Klicka på "Skicka" först.
På Finnairs kundtjänst samlar vi in personuppgifter endast i syfte att hantera våra kunders feedback och reklamationer. Observera att dina svar i alla skriftliga fritextfält lagras. Skriv inte någon personlig information som personnummer, bankkontouppgifter, hälsotillstånd eller någon annan information som inte är nödvändig för hanteringen av dina synpunkter.
Gå till sidan: Feedback och ersättningsanspråk