Exklusiv resenecessär från Finnair | Finnair Finland

Exklusiv resenecessär från Finnair

På våra långdistansflyg i Premium Economy och businessklass kan du glädjas åt Finnairs exklusiva resenecessär. Denna mångsidiga lilla bag, utformad uteslutande för Finnair av det finska designhuset Marimekko, är praktisk att ha även efter resan.

Detta hållbara kit omfattar en necessär med Marimekko-design, L:a Brukets mjukgörande cerat med mandel och kokosnöt och återfuktande ansiktskräm med kamomill och lavendel, en sömnmask med Marimekko-design, öronproppar och en tandborste. 

Marimekkos tryck

Maija Isola, en av Marimekkos mest hyllade designers, skapade flera ikoniska mönster under sin 38-åriga karriär. I ”Travel Kit”-serien presenteras fyra av hennes klassiska mönster: Joonas, Rautasänky, Pieni Melooni och Jenkka. Serien utmärker sig med sina noggrant utvalda färger och mönster, medan det mjuka jacquardtyget i fodralet och den matchande sovmasken har utformats för att återspegla en avkopplande flygupplevelse.

1961 tillbringade Maija Isola många kvällar och nätter i Marimekkos tryckeri där hon målade till musikens rytmer med mjuka, svepande penseldrag. Meter efter meter med nya mönster uppstod, och under en av de där nätterna föddes Joonas (Jonah), ett mönster som inspirerats av solens dans på Medelhavets vågor.

”Jag dansade med penseln.” Så beskrev Maija Isola kvällarna och nätterna hon tillbringade i Marimekkos tryckeri 1961 – hur hon målade i mjuka, svepande penseldrag till musiken. Meter efter meter med nya mönster uppstod, och under en av de där nätterna såg Rautasänky (järnsäng), en uttrycksfull och originell design, dagens ljus.

Pieni Melooni (liten melon) är en variation av den stormönstrade popkonstinspirerade Melooni-designen. Det här mönstret av stiliserade naturliga former är en av de många designerna i Maija Isolas portfölj från 1960-talet som på ett utmärkt sätt fångar tidsandan.

Jenkka (en finsk dans som liknar schottis) tillhörde ursprungligen en serie mönster baserade på fotografier som visar delar av människokroppen. Modellen för fotografierna var designerns dotter.

L:a bruket

Finnair och L:a Bruket presenterar praktiska personliga hudvårdsprodukter, utformade för lugnande upplevelser ombord. L:a Brukets Flying Essentials-paket har tagits fram exklusivt för Finnair och innehåller hudvårdsprodukter som är perfekta för tiden i luften – alla tillverkade på västkusten i Sverige av naturliga och ekologiska ingredienser.

Njut av L:a Brukets produkter, inte bara ombord, utan även i badrummen och duschsviterna i Finnairs lounger på Helsingfors-Vanda flygplats.

Flying Essentials-paketet

L:a Bruket har förståelse för att förhållandena kan variera mycket mellan avreseort och destination, så de utvecklade två viktiga produkter som skyddar, vårdar och återställer huden varsamt för din kommande resa. Produkterna är tillverkade av naturliga, förnybara ingredienser och har en återvinningsbar förpackning.

Läppbalsam, mandel/kokos

Ekologiskt läppbalsam med långvarigt fukt- och näringsgivande effekt i varmt eller kallt och torrt klimat. Mandelolja, kokosolja och bivax skyddar mot hårt väder och har en lugnande effekt på torra och spruckna läppar.

Ansiktskräm, kamomill/lavendel

En lätt ansiktskräm som återfuktar och skyddar huden. Den är berikad med babassufröolja och extrakt av kamomill, gurka och grönt te samt essentiella oljor från lavendel och eukalyptus.

Hållbar nordisk design

Finnair har ett starkt miljöengagemang och strävar efter hållbarhet. Vi har lagt större fokus på hållbarhet i vår senaste version av bekvämlighetspaketet och vi har minskat plastmängden avsevärt, både i produkterna och förpackningen. Tandborsten, som är tillverkad av majsstärkelsebaserad bioplast är ett exempel på detta.

Men det som verkligen gör bekvämlighetspaketet mer hållbart är designen. Eftersom det är både är funktionellt och snyggt hoppas vi att paketet kommer att följa med dig på resor under många år framöver.

Om det finns några artiklar du inte behöver i bekvämlighetspaketet kan du lämna över dem till någon i kabinpersonalen under flygresan. Oanvända artiklar doneras till kvinnojourer.

Finnair kommer att fortsätta att införliva mer hållbara alternativ i sina produkter i framtiden. Du kan läsa mer om Finnairs företagsansvar och vårt miljöarbete på vår sida Hållbarhet.

Gå till sidan: Exklusiv resenecessär från Finnair