Det är detaljerna som är det viktiga: Kontinuerliga uppdateringar i upplevelsen ombord | Finnair Finland
Blue Wings-berättelser

Det är detaljerna som är det viktiga: Kontinuerliga uppdateringar i upplevelsen ombord

Finnairs 100-årsjubileum har under året 2023 firats med olika samarbeten och produktlanseringar, både på marken och i luften. Samtidigt har vi gjort små uppgraderingar av upplevelsen ombord som du kanske har missat. Har du lagt märke till detta på våra flyg?

Upprustning av kabinerna som kompletterats med några sista detaljer 

I samband med upprustningen av våra långdistansflygplan införde vi nytt porslin och nya textilier som skapats i samarbete med Iittala och Marimekko. Våren 2023 kompletterade vi upprustningen med nya bestick designade av Iittala och bl.a. servetter designade för vår nya businessklass.

Iittala-servisen är designad av Harri Koskinen och inkluderar en brödkorg och en dryckesbricka tillverkad i Finland.

Finnairs bekvämlighetspaket förnyat – Premium Economy får sin egen design

I september uppdaterade vi resepaketet i businessklass och Premium Economy-reseklass på våra långdistansflyg. Premium Economy-reseklass har nu en egen förpackning tillverkad av kraftpapper som går att återanvända och tvätta. Mönstren heter Sahalaitaraita och Kannon alla och är designade av Paavo Halonen för Marimekko. De sedan tidigare bekanta Marimekko-mönstren Joonas och Pieni Melooni kommer att finnas kvar i businessklass, men väskan och sovmasken kommer att vara tillverkade av 100 % återvunnen polyester.

"Både businessklass- och Premium Economy-väskorna är designade för att återanvändas efter resan", säger Kristos Mavrostomos i Finnairs Customer Experience-team.

Samtidigt har vi uppdaterat innehållet i bekvämlighetspaketet för båda reseklasserna. Bekvämlighetspaketet innehåller en sovmask, öronproppar samt tandborste och tandkräm från Humble Co.

"Vi har genomfört en undersökning för att ta reda på vilka produkter kunderna tycker är viktigast i ett bekvämlighetspaket. Baserat på resultatet och efter en granskning av vårt produktslöseri fattade vi beslutet att uppdatera innehållet i bekvämlighetspaketen", säger Mavrostomos.

På toaletterna i businessklass på våra långdistansflygningar kan passagerarna njuta av en ny handtvål samt hand- och kroppslotion från SEES tillverkad i Finland. Passagerare i businessklass kan även beställa strumpor, en kam och ett rakningskit vid behov. I november kompletteras sortimentet med SEES unika läppbalsam med mikrobextrakt från skogen som stärker immunförsvaret.

SEES-produkter i businessklass och Finnairs lounger

Utöver toaletterna i businessklass på våra flygplan med bred flygplanskropp, finns även SEES produkter i våra lounger. Doften av finländska SEES-produkter omger lounge-kunderna, med doftpinnar, samt hygien- och hårvårdsprodukter i bastur och duschar. På toaletterna finns det handtvål och fuktkräm.

"Vi på SEES ville skapa en doft som följer med kunden från lounge till flygplan. Utöver doften har vi lagt fokus på ingredienser av hög kvalitet. Våra produkter bygger på en kombination av eteriska oljor samt rena och fullt biologiskt nedbrytbara ingredienser", säger Elisa Koivumaa, VD på SEES.

Innan vårt hundrade år är över kommer du att hitta fler särskilda Finnair 100-produkter på våra flyg. Till exempel har vattenflaskan som finns på flygen fått en Finnair 100-look för att fira jubileet.

För att fira Finnairs 100-årsjubileum har vi dessutom infört nya röda och vita viner i ekonomiklass med flasketiketter som bygger på de ursprungliga Finnair-affischerna, designade av Erik Bruun på 1950- och 60-talet.

"Vi gör ständigt små förändringar i vår upplevelse ombord, som bland annat bygger på feedback från våra kunder. Vårt mål är att skapa en modern, nordisk upplevelse – en känsla av Finnair", säger Mavrostomos.


Gå till sidan: Det är detaljerna som är det viktiga: Kontinuerliga uppdateringar i upplevelsen ombord