5 sätt att förbereda dig inför kommande semester | Finnair Finland
Blue Wings-berättelser

5 sätt att förbereda dig inför kommande semester

Börjar semestern närma sig? I så fall är det ett utmärkt tillfälle att börja förbereda dig inför resan. Om du förbereder dig i god tid och skräddarsyr din resa med våra resetillval får du en smidig och problemfri start på semestern.

1. Förbeställ din måltid så att du inte blir hungrig ombord

Din destination och reseklass avgör om en måltid ingår i din biljett eller inte. Läs mer om måltidsservice på olika rutter. Reser du inom Europa i ekonomiklass? Få ut mesta möjliga av flygresan med våra läckra förbeställda måltider. Beroende på flygresans längd erbjuds antingen färska eller varma måltider, såsom ett utbud av frukostkombinationer och en måltid speciellt utformad för barn. Se vårt senaste förbeställningsutbud för att hitta dina favoriter.

Det är även hållbart att förbeställa måltid, eftersom det hjälper oss att beställa den optimala mängden måltider och produkter ombord. På så sätt minskar vi både matsvinn och flygplanets vikt.

Du kan beställa goda tilltugg och drycker från vår Nordic Kitchen-meny ombord på de flesta flyg inom Europa. Här är menyn om du vill ta en titt innan resan. 

2. Välj önskad sittplats och få en bekvämare resa

Reser du med familj eller följeslagare, eller vill du sitta på en viss sittplats? Köper du sittplats i förväg kan du välja önskad sittplats ombord eller välja sittplatser tillsammans med ditt resesällskap. Du kan köpa önskad sittplats i förväg när du bokar eller senare i Hantera bokning eller Finnair-appen. Utbudet av sittplatstyper varierar beroende på flygplanstyp.

Om du inte köper en sittplats i förväg tilldelar vi dig en sittplats vid incheckningen. Vi gör vårt bästa för att erbjuda sittplatser bredvid varandra för resenärer i samma bokning, men det är tyvärr inte alltid möjligt. Om du köper sittplatser i förväg kan du välja sittplatser så att du och din följeslagare sitter bredvid varandra. Vi ser till så att barn under 12 år sitter bredvid åtminstone en vuxen i samma bokning. 

Alla våra långdistansflyg har dessutom ett antal barnkorgar. Du kan boka en lämplig sittplats i förväg och därmed resa bekvämare med spädbarn.

3. Kontrollera din tillåtna mängd bagage och köp extrabagage

Det finns olika biljettyper att välja bland, såsom Superlight, Light, Classic och Flex, där den tillåtna mängden bagage varierar. Om incheckat bagage inte ingår i din biljettyp eller om du reser med flera väskor, kan du köpa till extrabagage med Avios eller pengar. Du kan spara tid och pengar genom att köpa extrabagage i förväg i Hantera bokning eller Finnair-appen.

Om du åker på en aktiv semester och tar med dig sportutrustning kan det vara bra att veta att allt specialbagage ska köpas som resetillval. Om du tar med dig cykel, golfutrustning eller surfbräda och alla flyg i bokningen trafikeras och marknadsförs av Finnair kan du boka och betala för transporten via internet när du bokar eller senare i Hantera bokning. Kontakta oss via vår chattjänst för andra typer av specialbagage. 

4. Uppgradera din reseklass och res bekvämt

Vill du få en bekvämare resa? Då rekommenderar vi att du väljer vår nya Premium Economy-reseklass eller businessklass.

Du kan även uppgradera reseklass. Med vårt lättanvända självbetjäningsverktyg kan du kontrollera om det går att uppgradera din flygresa. Du kan köpa uppgraderingen med olika betalningsalternativ online, Avios eller uppgraderingsförmåner.

5. Finjustera semesterplanerna med vårt wifi ombord

Dra nytta av tiden ombord för att finslipa semesterplanen genom att köpa internetanslutning som håller dig uppkopplad och låter dig surfa på webben. Tillgång till internet kan köpas i förväg på flyg som trafikeras med vår Airbus-flotta eller via Nordic Sky-portalen under flygresan. 

Som en ny förmån erbjuder vi även alla Finnair Plus-medlemmar kostnadsfri internetanslutning för meddelanden på våra flyg inom Europa som trafikeras med Airbus A319, A320 och A321. Om du inte är medlem än så går det snabbt och enkelt att gå med


Gå till sidan: 5 sätt att förbereda dig inför kommande semester