Finnair Visa kreditkort | Finnair Finland

Det bästa sättet att samla Avios

Du samlar upp till 2 Avios för varje euro du handlar för, beroende på nivån på ditt Finnair Plus-medlemskap, och du samlar värdefulla förmåner vid varje köp. Du kan använda Avios på olika sätt, till exempel för att betala för semesterresor och köpa diverse produkter och tjänster i vardagen.

Ett nytt sätt att samla nivåpoäng

Nu kan du samla 300 nivåpoäng när du handlar för minst 1 500 € med ditt Finnair Visa Credit-kort under en kalendermånad. När du samlar nivåpoäng kan du höja nivån på ditt Finnair Plus-medlemskap. För varje nivåhöjning får du tillgång till fler och mer värdefulla förmåner.

Förmåner med Finnair Visa Credit-kort

 • Du får 1,7–2 Avios på alla inköp, beroende på din medlemsnivå.
 • Du samlar 300 nivåpoäng när du handlar för minst 1 500 € under en kalendermånad.*
 • Du kan växla in Avios mot nivåpoäng utan kostnad i Finnair Shop. Förmånen kan användas en gång per ettårig uppföljningsperiod.**
 • Du kan överföra Avios till ett annat Finnair Plus-konto utan kostnad i Finnair Shop.***
 • Du kan ansöka om kredit på mellan 2 000–20 000 €.

 • Du får en räntefri betalningsperiod på i genomsnitt 30 dagar.
 • Du har möjlighet till två betalningsfria månader per kalenderår. Månaderna kan dock inte vara i följd.
 • Du kan handla för upp till 50 euro med kortets kontaktlösa betalningsalternativ.
 • Du kan ansluta ditt kort till Apple Pay och Google Pay och betala dina inköp med din smarta enhet.
 • Du kan följa dina inköp i Finnair Visa-appen på din smarta enhet.

 

*Du samlar 300 Finnair Plus-nivåpoäng för varje kalendermånad när du handlar för minst 1 500 €. Förmånen gäller även för innehavare av parallella kort.

Du kan få högst 300 nivåpoäng per kalendermånad med ett Finnair Visa Credit-kort. Nivåpoängen fördubblas inte även om du gör fler inköp. Om du till exempel handlar för 3 000 € per kalendermånad får du fortfarande 300 nivåpoäng.  

Nivåpoäng läggs till på kortinnehavarens Finnair Plus-konto samtidigt som Avios. Om du till exempel handlar för minst 1 500 € mellan 1 mars och 31 mars 2024 läggs 300 nivåpoäng till på ditt Finnair Plus-konto i juli. Nya kortinnehavare kan också få nivåpoängen redan från den första månaden om de gör inköp för minst 1 500 € per månad, även om kreditkortet har aktiverats i mitten av kalendermånaden.

Nettobeloppet för transaktionerna för kalendermånaden ackumuleras vid registreringsdatumet. Kontantuttag, serviceavgifter, räntor, fakturabetalningar och banköverföringar (inklusive MobilePay-överföringar till privatpersoner) samt återbetalningar räknas inte in i inköpskravet på 1 500 €.

**Kostnadsfri inväxling av Avios till nivåpoäng gäller för inväxlingar som görs online i Finnair Shop. En ordinarie serviceavgift på 20 € tillkommer för inväxlingar som görs via vår kundtjänst. Bytet kan endast göras en gång per uppföljningsperiod på ett år.

Ja, du kan växla 3 Avios mot 1 nivåpoäng. Läs mer om att växla in Avios mot nivåpoäng.

***Kostnadsfri överföring av Avios gäller för överföringar som görs online i Finnair Shop. En ordinarie serviceavgift på 20 € tillkommer för överföringar som görs via vår kundtjänst.

Kostnadsfri överföring av Avios kan göras flera gånger per uppföljningsperiod. Observera att Avios inte kan överföras till ett Finnair Plus Junior-konto.

Med kortets huvudinnehavares samtycke, kan separata parallellkort kopplas till kreditkortet för personer som är 18 år eller äldre, eller när personen är 16 år eller äldre och bor i samma hushåll som kortets huvudinnehavare. Parallellkortets innehavare samlar Avios och nivåpoäng på sitt personliga Finnair Plus-konto.

Personer över 18 år kan ansöka om ett parallellkort genom en online-ansökan, och personer över 16 år som bor i samma hushåll som kortets huvudinnehavare kan ansöka om ett parallellkort med sina förmyndares samtycke via Aktia Finnair Visa kundtjänst.  

Kreditkontots ägare ansvarar för användningen av krediten på parallellkortet. Inköp visas efter varje kort på fakturan. Fakturan skickas endast till kortets huvudinnehavare.

Det finns ingen begränsning för antalet parallellkort. Du kan ställa in en kortspecifik utgiftsgräns för ett parallellkort för att uppfylla kortanvändarens behov. Under månaden kan den parallella kortinnehavaren följa sina egna transaktioner i Finnair Visa-appen. Det tillgängliga saldot på parallellkortet uppdateras en gång i månaden i slutet av kalendermånaden.

Enkelt att ansöka om kort

 1. Fyll i ansökan för Finnair Visa Credit-kort i länken nedan. Du behöver Finnair Plus-medlemsnummer för att ansöka om ett kort.
 2. Ladda ner Finnair Visa-applikationen i appbutiken.
 3. Aktivera ditt kort i Finnair Visa-applikationen.

Kortansökan kräver inte att du har ett konto hos Aktia. Du måste ha ett finskt personnummer och en permanent adress i Finland. Se villkoren (PDF).

Nivåbonusar med Avios

Du samlar Avios på varje köp enligt din Finnair Plus-medlemsnivå.

Finnair Plus-nivåSamla Avios
Finnair Plus Basic1,7 Avios per euro
Finnair Plus Silver
Finnair Plus Gold
Finnair Plus Platinum
Finnair Plus Platinum Lumo
2 Avios per euro

Obs! Du kan inte samla Avios på att betala räkningar, kontantuttag eller banköverföringar. Avios läggs till på ditt Finnair Plus-konto i mitten av följande månad efter köpet. Till exempel: Avios som samlas i mars 2024 läggs till på medlemskontona 12–16 april 2024. Hur många Avios du samlar varje månad beror på din medlemsnivå vid tidpunkten då Avios tilldelas.

Instruktioner och kundsupport

Frågor angående kortets användning:

Kontakta Aktia Bankens kundtjänst

Kortet möjliggörs av

Aktia Bank Abp

Finnair Visa Credit-kortet utfärdas av Aktia Bank Abp. Aktia är en flerfaldig prisbelönt kapitalförvaltare, den näst största finskägda banken och en pålitlig livförsäkringsgivare. Som innehavare av Finnair Visa Credit-kort kan du även dra nytta av Aktias övriga tjänster och din personliga välståndsplan som syftar till att utveckla din ekonomi helhetsmässigt. Se kapitalförvaltarens mångsidiga tjänster på www.aktia.fi.

Visa

Med Visa, och därmed även med Finnair Visa Credit-kortet, kan du betala på mer än 100 miljoner platser runt om i världen. Att betala med kort utomlands är lika enkelt och säkert som hemma. Var du än betalar, när du betalar med Visa betalar du säkert. Det finns många praktiska sätt att använda ditt Visa, och hur du än vill betala är det alltid lika säkert. Spara din kortinformation på dina favoritwebbplatser eller lägg till den på ett säkert sätt i din telefon. Betala för månatliga underhållningsprenumerationer eller använd kontaktlös betalning vid köp. Läs mer på www.visa.fi.

Gå till sidan: Finnair Visa kreditkort