Finnair Visa kreditkort | Finnair Finland

Bästa sättet att samla bonuspoäng

Du får upp till tre bonuspoäng för varje spenderad euro, beroende på nivån på ditt Finnair Plus-medlemskap. Du kan använda bonuspoäng på olika sätt, till exempel för att betala för semesterresor och köpa olika produkter och tjänster för vardagslivet.

Ett nytt sätt att samla nivåpoäng 

Nu kan du samla 450 nivåpoäng när du handlar för minst 1 500 € med ditt Finnair Visa Credit-kort under en kalendermånad. När du samlar nivåpoäng kan du höja nivån på ditt Finnair Plus-medlemskap. För varje nivåhöjning får du tillgång till fler och mer värdefulla förmåner.

Finnair Visa Credit-kortets fördelar

 • Du får 2,5–3 Finnair Plus-bonuspoäng på alla dina inköp, beroende på din medlemsnivå.
 • Samla 450 nivåpoäng när du handlar för minst 1 500 € under en kalendermånad.*
 • Byt bonuspoäng mot nivåpoäng utan kostnad i Finnair Shop. Förmånen kan användas en gång per ettårig uppföljningsperiod.**
 • Överför bonuspoäng till ett annat Finnair Plus-konto utan kostnad i Finnair Shop.***
 • Du kan ansöka om kredit på mellan 2 000–20 000 €.

 • Du får en räntefri betalningsperiod på i genomsnitt 30 dagar.
 • Du har möjlighet till två betalningsfria månader per kalenderår. Månaderna kan dock inte vara i följd.
 • Du kan handla för upp till 50 euro med kortets kontaktlösa betalningsalternativ.
 • Du kan ansluta ditt kort till Apple Pay och Google Pay och betala dina inköp med din smarta enhet.
 • Du kan följa dina inköp i Finnair Visa-appen på din smarta enhet.

 

*Du samlar 450 Finnair Plus-nivåpoäng för varje kalendermånad när du gör inköp för minst 1 500 €. Förmånen gäller tills vidare och gäller inköp gjorda fr.o.m. 1 juni 2023. Förmånen gäller även för innehavare av parallella kort.

Du kan få högst 450 nivåpoäng per kalendermånad med ett Finnair Visa Credit-kort. Nivåpoängen fördubblas inte även om du gör fler inköp. Om du till exempel gör inköp för 3 000 € per kalendermånad får du fortfarande 450 nivåpoäng.  

Nivåpoäng läggs till på kortinnehavarens Finnair Plus-konto samtidigt som bonuspoängen. Om du till exempel gör inköp för minst 1 500 € mellan 1 juni och 30 juni 2023 läggs 450 nivåpoäng till på ditt Finnair Plus-konto i juli. Nya kortinnehavare kan också få nivåpoängen redan från den första månaden om de gör inköp för minst 1 500 € per månad, även om kreditkortet har aktiverats i mitten av kalendermånaden.

Nettobeloppet för transaktionerna för kalendermånaden ackumuleras vid registreringsdatumet. Kontantuttag, serviceavgifter, räntor, räkningsbetalningar och banköverföringar (inklusive MobilePay-överföringar till privatpersoner) och återbetalningar räknas inte in i inköpskravet på 1 500 €. 

**Kostnadsfri inväxling av Finnair Plus-bonuspoäng till nivåpoäng gäller för inväxlingar som görs online i Finnair Shop. En normal serviceavgift på 20  tillkommer för poängväxlingar som görs via vår kundtjänst. Växling kan endast göras en gång per uppföljningsperiod på ett år.

Du kan växla in 3 bonuspoäng mot 1 nivåpoäng med en minsta inväxling av 3 000 bonuspoäng. Läs mer om att växla in bonuspoäng mot nivåpoäng

***Kostnadsfri överföring av Finnair Plus-bonuspoäng gäller för överföringar som görs online i Finnair Shop. En normal serviceavgift på 20 tillkommer för poängöverföringar som görs via vår kundtjänst.

Kostnadsfri överföring av bonuspoäng kan göras flera gånger per uppföljningsperiod. Observera att poäng inte kan överföras till ett Finnair Plus Junior-konto. 

Med huvudkortinnehavarens samtycke kan parallellkort kopplas till kreditkortet för personer över 18 år eller personer över 16 år som bor i samma hushåll som huvudkortsinnehavaren. Innehavaren av parallellkortet samlar Finnair Plus-poäng till sitt personliga Finnair Plus-konto.

För 18 år fyllda personer kan parallellkortet ansökas via nätansökan och för 16 år fyllda personer som bor i samma hushåll som huvudkortsinnehavaren, kan parallellkortet ansökas om med vårdnadshavarens samtycke via Aktia Finnair Visa-kundservice.  

Innehavaren av kreditkontot ansvarar för användningen av kortkrediten. Gjorda inköp syns per kort på kreditkortsfakturan. Fakturan skickas endast åt innehavaren av huvudkortet.

Antalet parallellkort är inte begränsat. Man kan fastställa en kortspecifik bruksgräns för parallellkortet så att kortet är anpassat efter användarens behov. Under månaden kan innehavaren av parallellkortet följa med sina egna transaktioner i Finnair Visa-appen. Parallellkortets tillgängliga saldo uppdateras en gång i månaden i slutet av kalendermånaden.

Enkelt att ansöka om kort

 1. Fyll i ansökan för Finnair Visa Credit-kort i länken nedan. Du behöver Finnair Plus-medlemsnummer för att ansöka om ett kort.
 2. Ladda ner Finnair Visa-applikationen i appbutiken.
 3. Aktivera ditt kort i Finnair Visa-applikationen.

Kortansökan kräver inte att du har ett konto hos Aktia. Du måste ha ett finskt personnummer och en permanent adress i Finland. Se villkoren (PDF).

Card scene STILL ret

Nivåbonusar med bonuspoäng

Du får bonuspoäng för varje köp enligt din Finnair Plus-medlemsnivå.

Finnair Plus-nivåSamling av bonuspoäng
Finnair Plus Basic2,5 bonuspoäng per euro
Finnair Plus Silver
Finnair Plus Gold
Finnair Plus Platinum
Finnair Plus Platinum Lumo
3 bonuspoäng per euro

Observera: Du kan inte tjäna bonuspoäng vid betalning av räkningar, kontantuttag eller banköverföringar. Antalet bonuspoäng som samlas in beror på din medlemsnivå vid tidpunkten för poängens belöning varje månad.

Instruktioner och kundsupport

Frågor angående kortets användning:

Kontakta Aktia Bankens kundtjänst

Kortet möjliggörs av

Aktia Bank Abp

Finnair Visa Credit-kortet utfärdas av Aktia Bank Abp. Aktia är en flerfaldig prisbelönt kapitalförvaltare, den näst största finskägda banken och en pålitlig livförsäkringsgivare. Som innehavare av Finnair Visa Credit-kort kan du även dra nytta av Aktias övriga tjänster och din personliga välståndsplan som syftar till att utveckla din ekonomi helhetsmässigt. Se kapitalförvaltarens mångsidiga tjänster på www.aktia.fi.

Visa

Med Visa, och därmed även med Finnair Visa Credit-kortet, kan du betala på mer än 100 miljoner platser runt om i världen. Att betala med kort utomlands är lika enkelt och säkert som hemma. Var du än betalar, när du betalar med Visa betalar du säkert. Det finns många praktiska sätt att använda ditt Visa, och hur du än vill betala är det alltid lika säkert. Spara din kortinformation på dina favoritwebbplatser eller lägg till den på ett säkert sätt i din telefon. Betala för månatliga underhållningsprenumerationer eller använd kontaktlös betalning vid köp. Läs mer på www.visa.fi.

Gå till sidan: Finnair Visa kreditkort