Begär särskild assistans | Finnair Finland

Begär särskild assistans

Med det här formuläret kan du berätta om de särskilda behov du kan behöva hjälp med när du reser. Till exempel om du har en funktionsnedsättning eller sjukdom. Du kan också informera oss om din medicinska utrustning i det här formuläret.

Kontakta oss senast 48 timmar före flygets avgång så att vi kan förutse vilka resurser som behövs. Observera att vi måste informeras om sjukdomar som kräver medicinskt godkännande och medicinsk utrustning senast 72 timmar före avgång. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt. Vi svarar inte på andra frågor via det här formuläret.

När du skickar in det här formuläret ger du oss ditt samtycke till att behandla dina medicinska uppgifter för att bearbeta och slutföra din servicebegäran. Godkännandet gäller även för våra samarbetspartner, om det behövs.

Läs mer om vår sekretesspolicy

Observera! Om du har flera flygningar i samma bokning behöver du bara fylla i det här formuläret en gång.

Bra att veta

Resa under graviditeten

Om du reser under eller efter graviditetsvecka 28 ber vi dig fylla i det här formuläret och lämna in ett läkarintyg till oss som visar att graviditeten fortskrider normalt, senast 72 timmar före flygets avgång. I Finland, Danmark, Norge och Sverige kan intyget även undertecknas av en barnmorska.

Välj ”Annat tillstånd” som orsak till särskilt behov och ange ”Graviditet” i fältet för ytterligare information.

När du har skickat formuläret får du ett ärendenummer och kan bifoga intyget på ett säkert sätt till ditt ärende.

Resa med nedsatt rörlighet

Av säkerhetsskäl placeras passagerare med nedsatt rörlighet vid fönstret.

Observera att sittplatser vid nödutgångar inte är lämpliga för passagerare med fysiska handikapp eller nedsatt rörlighet.

De flesta sittplatser i ekonomiklass på våra flyg inom Europa har lika mycket benutrymme. På vissa flyg inom Europa och på alla våra långdistansflyg går det att köpa Comfort-sittplatser med extra benutrymme. Läs mer.

Ange dina uppgifter

Observera att formuläret måste fyllas i på engelska.

* Obligatoriska fält
No results found. Please search again using a different term.
No results found. Please search again using a different term.
Reason for special attention *
Gå till sidan: Begär särskild assistans