Begär särskild assistans | Finnair Finland

Begär särskild assistans

Behandlingen av serviceförfrågningar är försenad. Vi behandlar förfrågningarna i den ordning de kommer in, senast 2–3 dagar före avgång. Tack för visat tålamod.

Med det här formuläret kan du berätta om de särskilda behov du kan behöva hjälp med när du reser, till exempel om du har en funktionsnedsättning eller sjukdom. Du kan också informera oss om din medicinska utrustning i det här formuläret.

Kontakta oss senast 48 timmar före flygets avgång så att vi kan förutse vilka resurser som behövs. Observera att vi måste informeras om sjukdomar som kräver medicinskt godkännande och medicinsk utrustning senast 48 timmar före avgång. Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt. Vi svarar inte på andra frågor via det här formuläret. Om du har begärt rullstolsrelaterade tjänster eller reser med en assistans- eller servicehund kan du kontrollera status för din begäran i Hantera bokning

När du skickar in det här formuläret ger du oss ditt samtycke till att behandla dina medicinska uppgifter för att bearbeta och slutföra din servicebegäran. Godkännandet gäller även för våra samarbetspartner, om det behövs.

Läs mer om vår sekretesspolicy

Observera! Om du har flera flygningar i samma bokning behöver du bara fylla i det här formuläret en gång.

Bra att veta

Om du reser efter graviditetsvecka 32 på ett långdistansflyg (flygresa på mer än sex timmar) ber vi dig fylla i det här formuläret och lämna in ett läkarintyg till oss som visar att graviditeten fortskrider normalt, senast 72 timmar före flygets avgång. I Finland, Danmark, Norge och Sverige kan intyget även undertecknas av en barnmorska eller sköterska på en mödravårdscentral. 

Passagerare med nedsatt rörlighet som använder en gångrullstol vid ombordstigningen placeras av säkerhetsskäl vid fönstret.

Observera att sittplatser vid nödutgångar inte är lämpliga för passagerare med fysiska handikapp eller nedsatt rörlighet.

De flesta sittplatser i ekonomiklass på våra flyg inom Europa har lika mycket benutrymme. På vissa flyg inom Europa och på alla våra långdistansflyg går det att köpa Comfort-sittplatser med extra benutrymme. Läs mer.

Ange dina uppgifter

Observera att formuläret måste fyllas i på engelska.

* Mandatory fields
Gå till sidan: Begär särskild assistans