Flyg till München - Billiga flyg till München | Finnair Finland

Flyg till
München

Finnairs bästa pris*
Enkel
64 €
Tur och retur
167 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Reseguide – München

München är ett ypperligt exempel på en europeisk stad med en perfekt mix av gammalt och nytt, men den har så mycket mer att erbjuda än bara Oktoberfest. Klassisk arkitektur, underhållning och utsökt mat – det finns något för precis alla. Låt Finnairs reseguide till München visa dig det bästa som finns att se och göra i Bayerns huvudstad.

Det är omöjligt att inte lägga märke till de vackra byggnaderna som stått i århundraden i staden. Börja vid Marienplatz och titta upp på Glockenspiel på det nya rådhuset. I närheten finns lika imponerande Residenz med utsmyckade passager och den legendariska Frauenkirche som är nästan 100 meter hög. Stanna till för en öl på det världsberömda Hofbräuhaus där munter sång åtföljs av enorma glas med lokal öl. Om du vill ta en paus kan du bege dig till Englischer Garten, en grön oas som är lokalbefolkningens favorit. Om vi förflyttar oss utåt hittar vi BMW World, ett paradis där du hittar allt från den legendariska biltillverkaren. I närheten ligger Olympiapark, platsen för 1972 års olympiska spel som nu används flitigt av stadens sportiga invånare. Om du känner för en dos kultur kan du i München välja och vraka mellan museer som det tekniska museet Deutsches Museum, Glyptothek med sina uråldriga skulpturer och Öl- och oktoberfestmuseet.

Erding – En charmig liten stad utanför München där bryggeriet Erdinger Weißbräu ligger. Nöje och avkoppling finns det också massor av i Therme Erding, en av världens största anläggningar med bastu, vattenrutschkana och spa.

Chiemsee och Starnberger See – Vackra sjöar i närheten av München för en naturskön avkoppling från stadens fart och fläng. En favorit bland lokalbefolkningen och dem som gillar vatten.

Garmisch-Partenkirchen – En och en halv timmes tågresa bort ligger den här vackra staden vid foten av Tysklands högsta topp. Med skidåkning på vintern och vandring på sommaren är det här en utmärkt plats för en aktiv resa.

Salzburg – Några timmar bort finns Mozarts födelseplats, som sjuder av historia och kultur.

Shopping i München håller toppklass i Europa. Här hittar du både internationella märken, lyxiga varor och lokalt hantverk.

Kaufingerstraße – Förstklassig shopping för allt du behöver. Mängder av butiker, matställen med mera – det här är platsen du ska bege dig till för heldagsshopping.

Maximilianstraße – Kom hit och shoppa lyxmärken från hela världen. Väskor, skor och designkläder finns bara en kort promenad bort.

Shoppinggallerior – Om huvudgatorna inte räcker kan du bege dig till någon av de många shoppinggalleriorna i München för en ännu större upplevelse. Några exempel är PEP, Olympia-Einkaufszentrum och Riem Arcaden, alla lättåtkomliga via tunnelbana.

Julmarknader – Dyker upp i München i december och är sannerligen magiska. Här säljs alla slags varor och läckerheter som hör julen till – besök är ett måste. Favoriterna är medeltidsmarknaden och julmarknaden vid Chinesischer Turm.

Bayersk mat leder tankarna till goda måltider i stora portioner, och om det är det du är ute efter i München så blir du inte besviken.

Ölhallar – Dessa stora stimmiga hallar, som är en institution i München, är fyllda av människor som njuter av maten, ölen och sällskapet. På ölhallarna serveras rejäl traditionell tysk mat. Det finns många att välja bland, och deras historia sträcker sig ofta hundratals år bakåt i tiden.

Ölträdgårdar – En varm sommardag i München är inte komplett utan ett besök på någon av de många ölträdgårdarna som finns utspridda i staden. Ta plats under ett kastanjeträd och smaka på en öl från något av de många lokala bryggerierna.

Weißbier – Ett naturligt grumligt bayerskt veteöl.

Schweinshaxe – Fläsklägg som ugnssteks tills det är knaprigt och serveras med Kartoffelknödel (potatisknödel) och sås.

Brathendl – Bayersk ugnsstekt kyckling som serveras med Kartoffelsalat (potatissallad) eller pommes frites.

Weißwurst – Traditionell bayersk korv som serveras med söt senap och äts före 12.00.

Kringla – Ett alltid lika populärt snacks som är en favorit i München och serveras stort, varmt och salt.

Liksom det mesta i Tyskland är Münchens kollektivtrafik mycket effektiv. Den tar dig till alla stora sevärdheter och är det bästa valet för besökare. Du kan välja endagsbiljetter och Streifenkarte för 10 turer, som är det bästa alternativet om du stannar flera dagar.

Spårvagn – Snabb och enkel och kör mellan de flesta delarna i centrum med täta turer. Tar dig till de flesta intressanta sevärdheterna.

U-Bahn och S-Bahn – Snabbare än spårvagn för längre sträckor. U-Bahn kör under jord och S-Bahn kör ovan jord. Ta tunnelbanan om du tänker hålla dig i innerstadsområdet och byt till S-Bahn för längre turer till förorterna.

På cykel – München är till stor del cykelvänligt och har markerade vägar för cyklister.

Till fots – Du kan lätt nå de flesta sevärdheter i centrum till fots. De många gågatorna inbjuder till avkopplande promenader, t.ex. Viktualienmarkt.

Valuta – Euro (€)

Elektricitet – 230 V, 50 Hz, stickkontakt typ C.

Dricks – Det är vanligt att lägga till 5–10 % på notan.

Betalning/kort – Ta med dig kontanter eftersom kreditkort inte alltid tas emot.

Tidszon – München (Tyskland) UTC/GMT + 1 timme

Vatten – Kranvattnet går att dricka.

München, Franz Josef Strauss-flygplatsen (MUC)

Flygplatsen ligger 33 km nordost om München.

  • Finnair-flyg: terminal 1D
  • Incheckningen öppnar 2,5 timme före avgång
  • Incheckningen stänger 45 minuter före avgång


Gå till sidan: München