Flyg till Alanya - Billiga flyg till Alanya (Gazipasa) | Finnair | Finnair Finland

Flyg till
Alanya (Gazipasa)

Finnairs bästa pris*
Tur och retur
269 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

En kuststad med lyxiga semesterorter och stränder

Den nya Alanya Gazipaşa-flygplatsen trafikerar Turkiets sydkust och dess otaliga badorter. Alanya är den mer välkända orten Antalyas lillebror, och ligger på en liten halvö mellan Taurusbergen och Medelhavet. Den här lilla staden har man stridit om i århundranden, vilket har gett staden ett modernt utseende och intressant historia, som besökarna kan göra en djupdykning i på något av stadens talrika museum. Testa det arkeologiska museet och bevittna bronsstatyn av Herakles från år 200 e.Kr., eller besök etnografiska museet som visar Taurusbergens lokala turkiska kultur.

Om museum inte är något för dig kan du ta en titt på sevärdheterna utomhus och på så sätt mätta din kulturella hunger. Slottet i Alanya, med sina 6,5 km långa murar, är ett Seljuk-slott som byggdes på 1200-talet, endast 250 meter från kusten. En annan Seljuk-konstruktion är Röda tornet, eller Kızılkule. Det är ett åttkantigt torn som ligger vid den port som efter 1200-talet användes i militära syften. Om du söker natursevärdheter kan du bege dig till någon av de många grottorna kring staden, som Damlatasgrottan och Piratgrottan eller till Dimfloden. Dimfloden är ett populärt område med picknickmöjligheter och kallt, rent vatten året om.

Alanya är naturligtvis känt för sina vackra stränder med blå flagga. Staden är omgiven av stränder med vit sand som vanligtvis är gratis att använda. Prova Kleopatrastranden med sina många sportanläggningar, eller Portakalstranden (Oba) öster om stadens centrum om du vill prova på att vindsurfa.

Alanya Gazipaşa-Flygplatsen (GZP)

Flygplatsen ligger 45 km sydost om Alanya.

  • Finnair-flyg: utrikesterminalen
  • Incheckningen öppnar 2 timmar före avgång
  • Incheckningen stänger 45 minuter före avgång


Utforska fler flyg och destinationer

Gå till sidan: Alanya (Gazipasa)