Flyg till Göteborg - Billiga flyg till Göteborg | Finnair Finland

Flyg till
Göteborg

Finnairs bästa pris*
Enkel
93 €
Tur och retur
195 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Tur och retur-pris per vuxen från

Reseguide – Göteborg

Den här underbara svenska kuststaden grundades för nästan 400 år sedan och är nu den näst största i Sverige. Staden är full av historiska sevärdheter och saker att se och göra – ett minnesvärt resmål för den som letar efter omväxling från huvudstaden. Finnairs reseguide till Göteborg hjälper dig att få ut det mesta möjliga av den här svenska pärlan.

Det är lätt att se Göteborgs rika historia när du blickar upp på den imponerande stenfästningen Skansen Kronan. Det som tidigare var en militär anläggning hyser nu ett underbart kafé. Om vi fortsätter på temat kommer vi till den historiska trästadsdelen Haga, där hundra år gamla trähus används än i dag. Oscar Fredriks kyrka är ett tydligt landmärke i staden med sin vackra tornspira och klassiska stil. I hjärtat av staden kan du inte heller missa Svenska Mässan. När det gäller museer finns det mängder att välja bland: Göteborgs konstmuseum innehar en stor samling både inhemsk och internationell konst medan Volvo Museum berättar allt du någonsin behöver veta om det här mycket svenska märket. Utomhus kan du njuta av en glass i solen vid Gästhamnen eller bege dig till Slottsskogen för att varva ner med lokalbefolkningen under ett skuggande träd. En rundtur i stadens kanaler är också ett måste för besökare i Göteborg. Om du letar efter mer action ska du bege dig till nöjesparken Liseberg, med sina snurriga åkturer och karuseller. Efteråt kan du njuta av ett av de berömda evenemangen på Scandinavium.

Skärgården – Hissa segel och bege dig till stadens omgivande skärgård och njut av havsbrisen på någon av de hundratals öar som väntar på att utforskas.

Älvsborgs fästning – Den här stenfästningen, ursprungligen byggd för att stå emot sjöburna attacker, ligger på en ö utanför kusten och är en intressant dagsutflykt.

Marstrand – Båtälskarens paradis, dit du beger dig för att ta del av allt som har med vatten att göra tillsammans med de omtalat sjövana svenskarna. En hektisk dag på sjön avlöses av ett livligt nattliv.

Även om shoppingmöjligheterna är något begränsade är de minst lika bra som på andra ställen i Sverige. Här finns de vanliga varuhusen samt butikskedjor och svenska designbutiker längs huvudgatorna

Nordstan – Stadens största och främsta shoppingcenter med hundratals butiker. Här hittar du de flesta välkända märkena och en rad olika tjänster.

NK – Det välkända svenska varuhuset ligger i stadens centrum och här shoppar du exklusivt mode av de bästa märkena.

Saluhallen – Här erbjuds du alla slags gourmetupplevelser och lokala råvaror, liksom lokalt hantverk och kläder.

Svensk mat är unik och består av en mängd olika teman, bland annat kött, fisk och skaldjur samt bakverk. Feskekörka är ett måste för alla som älskar räkor, och det finns även flera Michelin-restauranger för kulinariska entusiaster.

Svenska köttbullar – Troligtvis Sveriges mest berömda och exporterade gourmeträtt. Dessa kryddade köttbullar serveras vanligtvis med potatismos och lingonsylt.

Inlagd sill – En fiskrätt med en säregen smak. Den serveras med tillbehör som sallad och lök och är en riktig favorit bland svenskar.

Kaffe – Svenskar älskar kaffe och det är en viktig del av vardagen. Kaffekulturen har fått ett riktigt uppsving i Göteborg, och du hittar många kaféer runtom i staden som erbjuder alla slags varianter.

Kanelbulle – En hoprullad godsak smaksatt med kanel.

Lax – Lax serveras på många olika sätt, bland annat gravad och rökt, och finns i många svenska rätter som du måste prova.

Smörgåstårta – En tårta där bröd och krämiga fyllningar varvas. Varianten med räkor är mycket traditionell.

Akvavit – Den här starka och klara spritdrycken avnjuts till en god måltid, renar gommen och hjälper till med matsmältningen.

Göteborgs transportnätverk är effektivt och enkelt att använda. Priserna är i allmänhet rimliga och flerdagarsbiljetter finns för dem som stannar lite längre.

Till fots – Göteborg är lättnavigerat till fots och har många områden avsedda för gångtrafik. Många betydande sevärdheter ligger inom gångavstånd från centrum.

Färja – Med färja kan du ta dig mellan staden och omgivande områden samt skärgården. Den är ett bra alternativ om du vill komma ut på havet och ta dig runt.

Spårvagn – Om du vill resa lite längre sträckor är spårvagnar ett bra alternativ. De går inte så långt ut från stadens centrum men kan ta dig till de flesta platser som är intressanta för besökare.

Taxi – Taxibilar finns det många av och de är tillförlitliga. Se upp för illegala taxibilar som kör nattetid och ta bara en taxi från ett ansett företag.

Valuta – Svenska kronor (SEK)

Elektricitet – 230 V, 50 Hz, europeisk stickkontakt typ C.

Dricks – Förväntas inte.

Betalning/kort – Det går att betala med kort nästan överallt.

Tidszon – Göteborg (Sverige) UTC/GMT + 1 timme

Vatten – Går att dricka.

Göteborg-Landvetter flygplats (GOT)

Flygplatsen ligger 23 km öster om Göteborg.

  • Incheckningen öppnar 2 timmar före avgång
  • Incheckningen stänger 45 minuter före avgång


Gå till sidan: Göteborg