Boka flyg till Fuerteventura | Finnair Finland

Flyg till
Fuerteventura

Finnairs bästa pris*
Enkel
229 €
Tur och retur
448 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Typ av resa
Tur och retur
Från
Till
(Alla)
Passagerare och klass
1
, Alla reseklasser
Utresa
Hemresa
Pris per vuxen från

Paradiset för surfare

Om du gillar att surfa är Fuerteventura paradiset. Ön – som är Kanarieöarnas näst största – lockar turister året runt med sin opolerade naturskönhet och behagliga väderlek.

Fuerteventura ligger på mark som är vulkaniskt aktiv och är den av Kanarieöarna som ligger närmast Afrikas kust. Ön är också den äldsta av öarna. Bergtyper från så långt tillbaka i tiden som 20 miljoner år har hittats. Fuerteventura är lugnare än sina grannöar. Den är ganska grovhuggen och ökenliknande men sägs ändå ha några av Europas bästa stränder med gyllene sanddyner så långt ögat kan se. Atlantens rullande vågor skimrar i vackra nyanser av turkost och grönt och solen skiner året runt på öns bildsköna stränder.

Det finns mycket mer att göra på Fuerteventura än att bara hänga på stranden. Du kan prova på vattensporter, vandra upp i bergen eller lära dig mer om områdets historia. Utforska de historiska platserna i öns äldsta stad Betancuria eller upplev den idylliska stämningen i den lilla fiskebyn El Cotillo. Söder om Corralejo finns några stora sanddyner och en kort båttur bort ligger ön Isla de Lobos, som är en rofylld naturpark.

Fuerteventura flygplats (FUE)

Flygplatsen ligger fem kilometer sydväst om Puerto del Rosario, Fuerteventuras huvudstad.

  • Incheckningen öppnar 2 timmar före avgång.
  • Incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Kom alltid ihåg att kontrollera ditt flygbolags terminal och incheckningstider på biljetten.Gå till sidan: Fuerteventura