Flyg till Barcelona - Billiga flyg till Barcelona | Finnair Finland

Flyg till
Barcelona

Finnairs bästa pris*
Enkel
91 €
Tur och retur
173 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Reseguide – Barcelona

Barcelona är huvudstad i Katalonien och en av Europas största städer. Här finner du en perfekt blandning av den moderna storstadens fart och fläkt och den tillbakalutade, festliga stämning som är utmärkande för Spanien. Med hjälp av Finnairs reseguide till Barcelona kan du få ut det mesta av dessa två världar. Staden har en lång historia som sträcker sig ända tillbaka till Romarriket och är fylld till bredden med historiska sevärdheter för sugna besökare. Barcelona är även ett modernt urbant stadslandskap vid Medelhavet, där boulevarder kantade av lövträd möter internationella varumärken och där allt knyts samman av den katalanska huvudstadens härliga befolkning.

Sagrada Família – Antoni Gaudís mästerverk finns med på UNESCO:s världsarvslista och byggandet, som har pågått i närmare 130 år, är ännu inte helt klart. Trots en och annan byggkran lockar den ståtliga romersk-katolska basilikan miljontals beundrande besökare varje år och är utan tvekan Barcelonas mest populära turistmål. Gaudís närvaro märks överallt i Barcelona och staden är full av hans skapelser, som La Pedrera med sin unika, vågformiga exteriör och enorma Parque Güell, som ligger högt ovanför staden.

Den berömda boulevarden Las Ramblas utgör utgångspunkten för de flesta besökare i Barcelona och är epicentrum för allt som händer i staden. Gatan, som löper i sydostlig riktning mot havet, kantas av höga lövträd som ger välbehövlig skugga åt de människor som strosar fram med en glass och njuter av områdets sorlande myller. Längst ned på Las Ramblas har du utsikt över Montjuïc, ett grönskande berg som ligger och ruvar bakom staden. Den som känner sig upplagd för en inte alltför besvärlig promenad upp på berget belönas rikligen med en fantastisk utsikt över staden och dess kust. När du kommer ner igen kan du utforska de smala, vindlande gatorna i de gotiska kvarteren, som kryllar av småpratande ortsbor och ljuden från kaféer och barer. Om du vill ta en paus i grönskan rekommenderas ett besök i Parc de la Ciutadella, där lokabefolkningen gärna tillbringar eftermiddagarna omgivna av det numera rivna citadellets prunkande trädgård.

Montserrat – Det här sågtandade berget ligger fyra mil nordväst om Barcelona och är perfekt för en dagsutflykt. Här finns Spaniens första nationalpark och hit kommer människor för att vandra och klättra i natursköna omgivningar.

Girona – Den här staden är full av byggnader från medeltiden och du tar dig hit på en timme med tåg. Besök gärna det officiella Dalí-museet (Teatro-Museo Dalí) för att lära dig mer om den världsberömde surrealistens liv och verk.

Cava- och vinresor – Mindre än fem mil från Barcelona ligger vindistriktet Penedès. Ta en tur till de många vingårdarna och smaka dig fram genom produkterna från den rika katalanska jorden.

Costa Brava – Alla känner till La Barceloneta, så varför inte bege dig till en annan strand för lite välbehövlig avkoppling? Nordost om Barcelona i Girona hittar du regionen Costa Brava – en lång rad vackra stränder och städer som Blanes och Salvador Dalí-triangeln.

Bergskedjan Pyrenéerna – Pyrenéerna är naturens egen väldiga äventyrspark för alla som vill fotvandra, rida, åka mountainbike med mera. De vackra bergen ligger tillräckligt nära för en dagsutflykt, men förtjänar minst ett par dagars äventyrlig vistelse.

Segla på Medelhavet – Barcelona är en kuststad och det finns gott om båtar, stora som små, som kan ta dig ut på Medelhavets blå böljor om du vill ha lite vind i håret. Många arrangörer i Barcelona ordnar korta och långa seglatser.

Barcelonas mest kända gata, La Rambla med sina många sidogator är i sig själv en sevärdhet du inte får missa. I området kan du handla souvenirer och titta in i små butiker som säljer egna och internationella märken.

Om du promenerar mot havet kommer du till Maremagnum, Barcelonas främsta köpcentrum som är beläget i hamnen och hyser alla stora varumärken.

Lokala marknader hittar du runtom i staden, särskilt i områdena Ciutat Vella och Eixample. På välkända La Boqueria (inte långt från Las Ramblas) finns allt för såväl lokalbefolkning som turister, medan de mindre marknaderna ofta är specialinriktade på särskilda produkter.

Barcelona har en lång och rik konsthistoria och föga förvånande finns det gott om designbutiker. Strosa längs stadens största shoppinggata, Passeig de Gràcia, och titta in i eleganta modebutiker, eller bege dig till området Gràcia där du hittar det senaste och bästa från unga designers.

Om du vill ha en mer traditionell shoppingupplevelse kan du söka dig till El Corte Inglés, Spaniens mest välkända varuhuskedja. Varuhusen finns överallt i staden och här hittar du allt från gourmetmat till kläder och allt däremellan.

Barcelona bjuder på en blandning av spanska och katalanska smaker och som besökare har du mycket att välja bland när det gäller mat och dryck. Köket hämtar inspiration från såväl land som hav och utbudet är både läckert och varierat.

Paella – En risbaserad rätt som serveras i stekpanna. Finns i mängder av olika varianter för alla smaker, men mest populär är den med fisk och skaldjur.

Cava – Du måste verkligen provsmaka den här läskande, mousserande drycken, som produceras inte långt från Barcelona.

Sangria – En spansk klassiker som gör sig bäst på varma eftermiddagar.

Pa amb tomàquet – Bröd med tomat, en läcker munsbit som du hittar på alla restauranger.

Escudella – Katalansk gryta på kött, bönor, pasta och potatis.

Exqueixada – en berömd sallad med torsk, paprika, lök, oliver och tomater.

Crema Catalana – En söt, vaniljkrämsliknande dessert som påminner om crème brûlée.

Mel i mató – Färsk getost med ringlad honung.

Tapas – Finns att få överallt i staden och passar perfekt som ett lättare mellanmål när som helst på dagen.

Melindros – de här kakorna serveras ofta tillsammans med en kopp varm choklad och utgör ett sött komplement till all salt mat.

Det bästa sättet att ta sig fram i Barcelona är till fots och med den smidiga tunnelbanan.

Tunnelbana – 11 linjer som täcker hela staden och stannar vid flera av de stora turistmålen. Det är relativt billigt, men var uppmärksam på din omgivning precis som i andra storstäder.

Buss – Med buss kan du ta dig runt på större gator i centrum och även till stadens förorter.

Cykel – Det börjar bli allt vanligare med cykelbanor i Barcelona, men det kan vara krångligt att cykla i trängseln i de centrala delarna, särskilt om det är mycket trafik.

Till fots – Barcelona är en stor och utspridd stad. Det går utmärkt att promenera runt i utvalda områden, men om du ska ta dig en längre sträcka är det bättre att ta tunnelbana eller buss.

Taxi – Det finns gott om taxibilar och det är ofta ett säkert färdmedel. Be alltid chauffören att köra med taxametern på.

Valuta – euro (€).

Elektricitet – 220 V, 50 Hz, europeisk stickkontakt typ C.

Dricks – Inget krav, men uppskattas.

Betalning/kort – Tas emot nästan överallt, på marknader kan det vara bra att ha kontanter.

Tidszon – CET/UTC+1.

Vatten – Går bra att dricka, flaskvatten finns att köpa överallt.

Barcelona flygplats (BCN)

Flygplatsen ligger 13 km sydväst om Barcelona.

  • Finnair-flyg: terminal 1
  • Incheckningen öppnar 2 timmar före avgång
  • Incheckningen stänger 45 minuter före avgång


Gå till sidan: Barcelona