Flyg till Zürich - Billiga flyg till Zürich | Finnair Finland

Flyg till
Zürich

Finnairs bästa pris*
Enkel
102 €
Tur och retur
225 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Tur och retur-pris per vuxen från

Reseguide – Zürich

Schweiz största stad, Zürich, har många sidor: ett globalt finanscentrum, en gammal stad med anor från romartiden, en stad vid floden och Alpernas fot. I vår reseguide till Zürich har vi valt ut några av höjdpunkterna bland allt som du kan se och göra i Zürich på din nästa resa till Schweiz.

Zürichs medelpunkt är utan tvekan floden Limmat som flyter norrut från Zürichsjön, intill vilken staden ligger. Vattnet är klart och stilla och du kan bland annat ta en tur med en färja, bada på någon av sjöns många stränder eller ta en båttur på sjön. En av Zürichs mest berömda sevärdheter är Grossmünsterkyrkan. Den har vakat över staden i 800 år och de två tornen är ett bra riktmärke när du vandrar omkring i staden. På andra sidan sjön ligger systerkyrkan Fraumünster, ett utsökt exempel på gotisk arkitektur.

Schweiz Nationalmuseum får besökare en unik inblick i det lilla landet Schweiz och staden Zürichs historia, från forntiden och fram till i dag. Om du vill se Schweiz främsta konstsamling ska du bege dig till konstmuseet Kunsthaus Zürich, där du kan beundra klassiska målningar och modern schweizisk konst. Som en fin avslutning på dagen kan du ta bergbanan Polybahn uppför berget från torget mitt i staden till en stadsdel på toppen och njuta av den vackra utsikten över staden och Alperna runtomkring.

Basel – Den här pittoreska gamla staden ligger nära både Frankrike och Tyskland och är Schweiz obestridda konsthuvudstad. Ett perfekt resmål för en dagsutflykt med sightseeing i närheten av Zürich.

Vaduz – Tack vare att Schweiz är ett relativt litet land kan du lätt göra en dagsutflykt till ett helt annat land. Huvudstaden i det lilla furstendömet Liechtenstein är en liten men intressant stad som ligger inbäddad bland berg och kullar.

Alperna – Schweiz är synonymt med Alperna och Zürich är den perfekta utgångspunkten för den som vill utforska naturens underverk. De närmaste bergen ligger cirka en timme bort och om du orkar köra en liten bit till kommer du till några av världens bästa skidorter. Hisnande sightseeing i närheten av Zürich.

Genève – Staden är tummelplats för kändisar och förmöget folk och ligger omgiven av höga berg vid en vacker sjö tre timmar med bil från Zürich.

Schweiz är ett välmående land känt för hög levnadsstandard och priserna är därmed höga, vilket innebär att det kan bli dyrt att shoppa i Zürich. Bortsett från det bjuder staden på trevliga shoppingmöjligheter, särskilt om du är på jakt efter exklusiva produkter.

Bahnhofstrasse – Zürichs shoppinggata nummer ett som alltid sjuder av aktivitet. Gatan är till större delen en gågata och här hittar du det bästa Schweiz kan erbjuda i form av lyxvaror som kläder, klockor och löjligt dyra smycken.

Gamla stan – En sevärdhet helt i sin egen rätt med sina slingrande kullerstensgränder där exklusiva butiker och internationella varumärken trängs med små konstgallerier och exklusiva designbutiker.

Julmarknader – Om du är i Zürich runt jul kan du besöka någon av alla fantastiska julmarknader som dyker upp i staden när kvällarna är som längst och kallast. Njut av varm glögg och andra godsaker som hör julen till när du vandrar fram mellan marknadsstånden.

Maten i Zürich är representativ för Schweiz, men det finns även några lokala specialiteter som du inte får missa. I Zürich kan du räkna med stadig och mättande mat och dryck som till viss del påminner om maten i grannländerna Frankrike och Tyskland.

Fondue – En typisk schweizisk maträtt. En kastrull med smält (företrädesvis) schweizisk ost som middagssällskapet doppar bröd, kött och grönsaker i.

Raclette – Nära besläktat med fondue, med den skillnaden att osten smälts på kokt potatis i ett särskilt raclettejärn.

Zürcher Geschnetzeltes – Sauterat kalvkött som serveras med en krämig svamp- och potatisrösti. En klassiker från Zürich.

Ost – En av Schweiz främsta exportvaror på matfronten med särskilt välkända schweiziska sorter som Gruyère, Appenzeller och Emmentaler. Avnjuts med fördel tillsammans med ett glas gott vin.

Birchermüsli – Förekommer världen över och på frukostbord runtom i Schweiz. Prova originalreceptet när du ändå är i Zürich.

Zürichs transportsystem (ZVV) erbjuder snabba, tillförlitliga och säkra förflyttningar i staden och omfattar alla typer av transportmedel. En flerdagarsbiljett är ett mycket bra alternativ för den som vill se sig om.

Spårvagn – Det enklaste sättet att ta sig fram i Zürichs koncentrerade stadskärna. Spårvagnarna stannar vid alla de viktigaste turistmålen och det går snabbt att hoppa av och på.

Buss – Bussarna trafikerar de områden som inte täcks av spårvagnstrafik. De går ofta och stannar i alla intressanta områden. Kom ihåg att stämpla biljetten innan du kliver ombord.

Båt – Båtarna erbjuder inte bara vacker utsikt över staden från vattnet, utan utgör även ett smidigt sätt att ta sig fram och tillbaka på floden Limmat och till Zürichsjön. Båtarna körs främst på sommaren.

Tåg – S-Bahn-systemet går som ett schweiziskt urverk och kör passagerare från centrala Zürich. Med tåget tar du dig lätt till andra delar av Schweiz och även till andra länder.

Till fots – Zürich är en kompakt stad och det är enkelt att ta sig fram till fots. Vissa delar är lite kuperade, så ta gärna buss eller spårvagn om du inte orkar traska upp och ner för backarna.

Valuta – Schweizerfranc (Fr).

Elektricitet – 230 V, 50 Hz, europeisk stickkontakt typ C. Vissa hotell har fortfarande 220 volt, men även där kan 230-voltsutrustning användas utan problem.

Dricks – Serviceavgift är inbakad i notan och du behöver inte betala dricks. Lite dricks är dock inte fel.

Betalning/kort – Tas emot överallt. Ta med kontanter till marknader.

Tidszon – CET/UTC+1.

Vatten – Går utmärkt att dricka överallt.

Zürich flygplats (ZRH)

Flygplatsen ligger 12 km norr om Zürich.

  • Finnairs flyg: Terminal 2, incheckningsrad 3 (avgångsplan)
  • Incheckningen öppnar 2,5 timmar före avgång
  • Incheckningen stänger 45 minuter före avgång


Gå till sidan: Zürich