Flyg till Faro | Finnair Finland

Flyg till
Faro

Finnairs bästa pris*
Enkel
229 €
Tur och retur
454 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Unika och charmiga Algarve

Faro är huvudstad i regionen Algarve på Portugals sydkust och är känd för det fina läget, en intressant historia och fantastiska stränder. Stadens historia börjar redan vid romartiden, vilket märks av i den pittoreska, murade gamla stan. Här får du uppleva det äkta Portugal och kan koppla av på de härliga sandstränderna, surfa på vågorna och utforska kulturen i det vackra medelhavslandskapet.

Direktflyg till Faro

Finnair flyger direkt från Helsingfors till Faro två gånger i veckan under vintersäsongen 2024–2025. Flyget tar 5 timmar. Faros internationella flygplats ligger 7 km väster om Faro. Du tar dig till stadens centrum på cirka 10–15 minuter med taxi från flygplatsen. Med buss tar resan cirka 20–30 minuter, beroende på trafiken. Boka flyg till en stad som ger dig en kombination av historia, kultur och fantastiska landskap.

Saker att göra i närheten av Faro

Om du vill besöka andra populära destinationer på Portugals sydkust, t.ex. Albufeira, Lagos och Portimão, fungerar Algarve-regionens kollektivtrafik bra och har rutter till många städer och destinationer. Det är bara att hoppa på en buss eller ett tåg från Faro till Albufeira, Lagos eller Portimão. Du kan även ta en taxi eller Uber för en bekvämare och snabbare resa från Faro till andra städer i Algarve.

Faro är dessutom en praktisk startpunkt för oförglömliga öutflykter i Algarves vackra skärgård.

Valuta – Euro (€)

Elektricitet – 230 V, 50 Hz

Dricks – det är upp till var och en om man vill ge dricks vid god service.

Tidszon – UTC/GMT (standardtid), UTC/GMT+1 (sommartid)

Klimat – medelhavsklimat, varmt på sommaren (medeltemperatur cirka 25–32 °C) och kallt på vintern (medeltemperatur cirka 10 °C).

Vatten – kranvattnet går att dricka. Det är vanligt att dricka flaskvatten.  

Faros internationella flygplats (FAO) 

  • Flygplatsen ligger 7 km väster om centrala Faro.
  • Du tar dig enkelt till stadens centrum från flygplatsen, på 25 minuter med buss eller 15 minuter med bil.
  • Kom alltid ihåg att kontrollera flygbolagets terminal och incheckningstider.
  • Från Faro flygplats kan du resa till de närliggande städerna Albufeira, Portimão och Lagos med buss eller bil på 35 min–1 timme.


Gå till sidan: Faro