Flyg till Reykjavik - Billiga flyg till Reykjavik | Finnair Finland

Flyg till
Reykjavik

Finnairs bästa pris*
Enkel
132 €
Tur och retur
264 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Tur och retur-pris per vuxen från

Reseguide – Reykjavik

Reykjavik omges av några av världens mest magiska vyer och är en lysande pärla i det ibland kärva isländska vulkanlandskapet. Med en befolkning på mindre än 200 000 kanske den här lilla staden på drift i Atlanten skulle avfärdas som tyst och tråkig – men den är allt annat än det. Med tusentals års historia, en häftigt modern sida och underbara välkomnande människor kommer du med all säkerhet att gilla den. Finnairs reseguide till Reykjavik hjälper dig att upptäcka vad som gör den här platsen så speciell.

Stadens silhuett runt den lilla sjön Tjörnin bildar en naturskön vy av färgglada hus. Uppe på en kulle i närheten ligger Hallgrímskirkja med utsikt över hela staden, och där står en staty av den berömda (åtminstone på Island) upptäcktsresanden Leif Erikson. Parken Austurvöllur är en omtyckt mötesplats där lokalbefolkningen kopplar av på gräset under soliga dagar. Islands konstmuseum ger en visuell tolkning av landets själ med en stor samling isländsk konst. För mer kultur kan du besöka Reykjaviks konstmuseer, tre olika museer som var och en fokuserar på en välkänd isländsk konstnär. Om du är redo att festa efter en dag med sightseeing kommer du att välkomnas av stadens legendariska nattliv, en upplevelse i sig!

Blå lagunen – Ett favoritturistmål eftersom det ligger på vägen från flygplatsen Keflavik till staden. Ett geotermiskt spa som förses med uppvärmt vatten från ett näraliggande geotermiskt kraftverk. Blå lagunen ligger mindre än en timme från Reykjavik och är ett bekvämt och mycket avkopplande stopp på vägen in till eller ut från staden.

Vandring – Eftersom Reykjavik är så liten befinner du dig på mycket kort tid i kuperad natur när du lämnar staden. Flera vandringsområden omger staden, och det finns särskilda vandringsleder för vandrare.

Valskådning – Många olika arter av valar lever i haven som omger Island, och vikarna i närheten av Reykjavik är en perfekt plats att se dem hoppa. Följ med på en valsafari ut på öppet vatten och se de majestätiska varelserna i vilt tillstånd.

Thingvellir – I den här nationalparken, som var den ursprungliga platsen för det isländska alltinget, samsas mänsklig historia och naturhistoria i en vacker miljö.

Gullfoss – Det här är ett fantastiskt exempel på de otaliga vattenfall som finns utspridda runtom i landet. Gullfoss är bara 32 m hög, men här forsar miljontals liter vatten över kanten och skapar en vy du inte får missa.

Geysir – En del av rutten "Gyllene cirkeln" tillsammans med Thingvellir och Gullfoss. Det här är den mest kända gejsern på Island, vilket inte är förvånande eftersom det är härifrån ordet "gejser" fått sitt namn.

Man kan kanske inte påstå att Reykjavik är ett shoppingmecka, men det har mycket att erbjuda turister som inte är ute efter kända varumärken.

Designshopping – Reykjavik har utvecklats till något av en fristad för design, med en mängd olika butiker och enskilda designers som dykt upp och säljer trendiga varor inom alla områden, från inredning, kläder och konstverk till smycken.

Traditionella isländska varor – Island är känt för traditionella varor tillverkade av ull och andra naturprodukter. Det går att hitta många turistinriktade butiker som säljer olika slags varor, till exempel de alltid populära ulltröjorna och filtarna samt lokal mat och konst.

Shopping – Det säkraste sättet att hitta shoppingmöjligheter är att gå till shoppinggatan Laugavegur. Här hittar du en blandning av designbutiker, mindre butiker och turistvaror.

Även om du kanske aldrig har hört talas om många av dem har Island några mycket unika traditionella rätter. Endast ett fåtal har lyckats ta sig utanför landet till resten av världen, så se till att prova så mycket du kan för att få ett smakprov av Island.

Skyr – Det här är troligen Islands mest kända exportvara och är en mjölkbaserad dessert eller mellanmål som liknar kvarg. Utsökt god och mättande. Den kan fås i en mängd olika smaker och stilar och finns nästan överallt.

Fisk – Reykjaviks karaktär har havet som bas och det finns fiskrätter i överflöd. Fiskrätter kan du få hur färska som helst och tillagade på många olika sätt. Populära sorter är torsk, rödspätta och kolja.

Hákarl – Den här ökända rätten gjord på rutten haj är inget för den veke på grund av dess stank och intensiva smak. Endast för de modiga.

Lunnefågel – Det kan kännas svårt att äta den här söta lilla fågeln, men köttet är en sann delikatess på Island. Mörkt kött med en utsökt kraftig viltsmak.

Snúður – Ett särpräglat isländskt bakverk som är släkt med kanelbullen. Ät den med en kopp varmt kaffe för maximal njutning.

Brennivín – Ett lokalt brännvin, kraftfullt och starkt. Ett utmärkt tillbehör till Hákarl.

Reykjavik är en liten stad som är enkel att ta sig runt i. Vissa tider på dagen kan det dock vara mycket trafik.

Till fots – Definitivt det bästa (och billigaste) transportsättet i Reykjavik.

På cykel – Att cykla i staden är enkelt och säkert, och det finns vägar som är öppna för cyklister samt en del cykelvägar. Se bara upp för gatstenar.

Bil – Bilar är en vanlig syn i Reykjavik. Du behöver absolut inte en bil för att se staden, men för resor längre bort rekommenderas en hyrbil.

Buss – Bussar kör både i själva staden och till andra destinationer runtom på Island. På de lokala bussarna får du inte växel tillbaka, så se till att du har jämna biljettpengar.

Valuta – Isländska kronor (ISK)

Elektricitet – 230 V, 50 Hz, europeisk stickkontakt typ F.

Dricks – Förväntas inte.

Betalning/kort – Kort tas emot på många ställen. Kontanter behövs utanför stadsområdena.

Tidszon – Reykjavik (Island) UTC/GMT + 0 timmar.

Vatten – Går att dricka och är utsökt.

Keflavík International Airport (KEF)

Flygplatsen ligger 50 km sydväst om Reykjavik. Besökare kan åka med flera busslinjer till stadens centrum och det finns taxi på flygplatsen.

  • Incheckningen öppnar 2 timmar före avgång.
  • Incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Kom alltid ihåg att kontrollera ditt flygbolags terminal och incheckningstider på biljetten.Gå till sidan: Reykjavik