Flyg till Santorini | Finnair Finland

Flyg till
Santorini

Finnairs bästa pris*
Enkel
150 €
Tur och retur
303 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Santorini – ett färgstarkt semesterparadis

Vad är det första du tänker på när du tänker på Santorini? Kanske de starka kontrasterna mellan vitputsade hus och ett kornblått hav, de karga klipporna längs vulkanens kant, de pastellfärgade solnedgångarna eller det ljuvliga grekiska köket? Santorini är en av de mest älskade grekiska öarna, och den både lever upp till förväntningarna och bjuder på ännu fler överraskningar!

Vi har listat några uppslag för att ge dig en unik Santorini-upplevelse – från att bocka av måste-aktiviteterna till att upptäcka dolda pärlor. Läs vidare och kom i semesterstämning!

6 saker att göra för att njuta fullt ut av färgstarka Santorini

Vandra på vulkankraterns kant vid det djupblå Egeiska havet

Om du vill få en uppfattning av hur stort vulkanutbrottet som skapade Santorini var kan du göra en vandring längs vulkankraterns kant. Om du till exempel går ovan klipporna mellan byarna Fira och Oia bjuds du på sanslösa vyer över bergssidan och ser de vita vågorna slå in mot dess fot.

Beundra färgtonerna på Red Beach

De mörkröda klipporna som omger det turkosa vattnet i Red Beach skapar en makalös miljö. Det är visserligen inte tillåtet att gå ned till stranden via klipporna på grund av stenras, men du kommer inte att ångra ett besök i det här vackra landskapet. Floran och faunan i havet gör Red Beach till en bra snorkelplats när du har tittat klart på utsikten och de unika röda nyanserna.

Vandra runt i den antika byn Akrotiri

I närheten av Red Beach ligger bronsåldersbyn Akrotiri, där du kan föreställa dig de minoiska invånarnas liv. Byn täcktes av aska från ett vulkanutbrott och är otroligt välbevarad, vilket gett platsen smeknamnet Greklands Pompeji. Det här är en av Greklands mest betydelsefulla arkeologiska platser och är väl värt ett besök.

Utforska Nea Kameni och dess heta källa

En semester på Santorini är inte komplett utan en båtutflykt på det klarblå havet, och ett bra utflyktsmål är den närliggande lilla ön Nea Kameni, som omges av en het källa! Det går att vandra upp till den aktiva vulkanen och få en fin utsikt över Santorinis vulkankrater ur en annan vinkel. Sedan kan du ta ett dopp i den välgörande heta källan.

Beundra solnedgången (eller soluppgången) i Oia

Bland de många saker som tål att beundras är solnedgången. Solnedgångarna på Santorini är omtyckta för sina varma, orange-rosa ljusreflektioner mot de vitputsade husväggarna. Eftersom Oia ligger högt uppe på öns nordvästligaste berg är byn det bästa stället att betrakta dem, och här trängs många solnedgångsdyrkare. Om du föredrar lugn och stillhet rekommenderar vi ett arla morgonbesök för att beundra soluppgången, som är minst lika magisk.

Smaka på favabönor och auberginerätter, och avsluta med vinsanto

Det är lätt att hitta fräsch och hälsosam mat på Santorini. Testa de lokala specialiteterna med rätter på vit aubergine som bara växer i den näringsrika vulkaniska jorden, eller favabönsröra med djupa smaker. Avrunda måltiden med ett glas vinsanto, det lokala dessertvinet som framställts i århundraden på Santorini.


Boka din resa till Santorini nu och gör dig redo att ta med några oförglömliga färger hem i minnet och i dina foton.

Du kan flyga till Santorini med Finnair och oneworld-alliansens omfattande resenätverk.

Santorini (Thira) National Airport (JTR)

Flygplatsen ligger 5 km nordväst om Fira, huvudstaden i Santorini.

Kom alltid ihåg att kontrollera ditt flygbolags terminal och incheckningstider.Gå till sidan: Santorini