Flyg till Ho Chi Minh City | Finnair Finland

Flyg till
Ho Chi Minh-staden

Finnairs bästa pris*
Tur och retur
936 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Tur och retur-pris per vuxen från

Reseguide – Ho Chi Minh-staden

I och med att Vietnam har blivit mycket populärt som turistmål under de senaste åren har Ho Chi Minh-staden (Saigon) börjat visa sina hemligheter för världen. En bullrig och hektisk men ändå fascinerande stad som lockar besökarna med sin exotiska charm och sevärdheter som fortfarande ligger oupptäckta. Med Finnairs reseguide till Ho Chi Minh-staden får du reda på det viktigaste om Asiens nya heta resmål.

Återförenandets palats är utan tvekan den mest imponerande byggnaden i staden och har en alldeles speciell plats i stadens och landets historia. Det tidigare presidentpalatset i Sydvietnam är ett fönster till det förflutna innan landets återförening. Vietnams krigshärjade historia är en sorglig men viktig del av landets karaktär. Krigets konsekvenser kan skådas i Krigsminnesmuseet. Här visas militär utrustning från båda sidor samt information och utställningar – vissa av dem chockerande – som hjälper till att förklara konflikten. Om vi förflyttar oss till nutid så är Ben Thanh-marknaden, stadens största och mest välkända marknad, värd ett besök. Bland hundratals ropande försäljare kan du handla utsökt färsk mat och fynda prylar om du törs. Religion är en viktig del av det vietnamesiska samhället och många pagoder finns utspridda i staden, dit buddhister kommer för att be. Efter en lång dag kan du bege dig till Saigon Skydeck för en fantastisk kvällsvy över denna fascinerande stad.

Cu Chi-tunnlarna – Under en dagsutflykt från staden kan du besöka den här platsen och uppleva hur gerillakrigföring från tunnlar kändes i trånga underjordiska miljöer och lära dig mer om kriget.

Dalat – Högt uppe i bergen ligger den här tillflyktsorten, som länge var en plats dit välbärgade européer kunde komma bort från den tryckande fukten och värmen i staden.

Stränder – Vũng Tàu och Mũi Né är populära badorter under helgerna för både lokalbefolkning och besökare, med palmkantade stränder och sol som ger en avkopplande paus från det hektiska stadslivet.

Shopping i Ho Chi Minh-staden är en upplevelse i sig. Stilen på varorna som erbjuds är annorlunda än det vi är vara i från västlandet. Mängden varor är stor, särskilt när det gäller traditionella varor.

Marknader – Det finns många marknader runt om i staden som erbjuder en mängd olika, vanligtvis lokalt tillverkade varor (samt billiga kopior). En del har ett visst tema, t.ex. frukt och grönsaker, medan andra har varor som passar turister. Här kan du testa hur skicklig du är på att pruta.

Gatuförsäljare – Vietnamesiska försäljare säljer allt möjligt från sina kärror och stånd på gatan. Var inte rädd för att gå fram och titta på sakerna – du kan hitta allt från handgjord konst och kitschiga prylar till utmärkt gatumat.

Traditionella varor – Vietnam är känt för sina traditionella varor av trä och siden. Sniderier och handgjorda textilier är utmärkta gåvor – se bara till att du betalar för äkta vara och inte en dyr kopia.

Västerländsk shopping – Västerländsk shopping tillhör ovanligheterna men erbjuds på vissa ställen i staden, t.ex. Saigon Square. Förvänta dig inte ett komplett varuhus, men du hittar säkert ett fynd eller två.

Vietnamesisk mat har snabbt ökat i popularitet över hela världen, särskilt när det gäller traditionella soppor och vårrullar. Dessa är en bra början, men var inte rädd för att dyka ner och prova det enorma utbudet av smaker som erbjuds.

Bánh mì kẹp thịt – Den enkla baguetten är nu populär över hela världen och görs i en ändlös mängd smaker och stilar. Fylls vanligen med kött och grönsaker och toppas med färsk koriander och peppar.

Phở – Soppan är en annan favorit och är en kombination av kött, vanligen nötkött, grönsaker och en varm smakrik buljong. Något du måste prova när du är i Ho Chi Minh-staden.

Bakverk – Det franska inflytandet i landet är fortfarande tydligt när det gäller matvaror, inte minst i den överraskande vietnamesiska konsten att göra bakverk. Alla traditionella franska favoriter finns här tillsammans med lokala varianter. Prova även vietnamesiska munkar för en smakrik upplevelse.

Bún bò Huế – En soppa med vermicellinudlar och nötkött. Liknar phở men har en distinkt stil och smak.

Cháo – Risgröt som i andra delar av Asien kallas congee. En god maträtt som finns i många favoritsmaker. Prova varianten med fisk och nötkött, ett populärt val bland lokalbefolkningen.

Cà phê sữa đá – I den här vietnamesiska varianten av iskaffe används sötad kondenserad mjölk som smakar utmärkt en tryckande varm eftermiddag.

Det går inte att undvika trafiken i Ho Chi Minh-staden, och det enda sättet att ta sig runt är att förlika sig med den.

Till fots – Precis som lokalbefolkningen tar sig de flesta resenärer runt i staden till fots. Trafiken är ett problem i stadens centrum och fotgängare måste se upp för fordon som ständigt susar förbi. Vissa delar av staden är promenadvänliga, men ofta måste du gå på vägar där du delar plats med bilar och cyklos. Gör som lokalbefolkningen om du är tveksam.

Cyclo – De här fordonen på tre hjul är ett bra sätt att uppleva vyerna och ljuden i staden medan föraren kör dig runt. Cyclon är öppen och passagerarna sitter framtill, vilket ger fin utsikt.

Moped – För en väldigt liten peng kan du få lift med en moped- eller motorcykelåkare. Det här informella transportsättet är ett snabbt och enkelt, om än våghalsigt sätt att ta sig runt i staden. Att själv köra moped bör du bara göra om du är mycket van vid extremt tät trafik.

Taxi – Taxibilar finns det gott om, det är billigt och de kan ta dig vart du än vill åka. Om du hejdar en taxi på gatan ska du alltid komma överens om priset i förväg och försäkra dig om att föraren känner till slutdestinationen. Trafiken kan göra resan mycket långsam, men eftersom alla andra också sitter fast finns det inte så mycket att göra åt det.

Valuta – Vietnamesiska dong (VND)

Elektricitet – 220 V, 50 Hz, stickkontakt typ A, C eller G.

Dricks – Förväntas inte men uppskattas mycket.

Betalning/kort – Ta med kontanter eftersom kreditkort bara godtas på hotellkedjor och varuhus.

Tidszon – Ho Chi Minh-staden (Vietnam) UTC/GMT + 7 timmar

Vatten – Drick flaskvatten och försök att undvika istärningar i drycker.

Tan Son Nhat International Airport (SGN)

Flygplatsen ligger sex kilometer norr om Ho Chi Minh-staden.

  • Incheckningen öppnar tre timmar före avgång
  • Incheckningen stänger en timme före avgång.


Populära flygerbjudanden till Ho Chi Minh-staden

HEL – SGN
Helsingfors - Ho Chi Minh-staden
Sön 18.8.2024 – Sön 8.9.2024
Från
936 €

De mest sökta erbjudandena till Ho Chi Minh-staden

HEL – SGN
Helsingfors - Ho Chi Minh-staden
Sön 18.8.2024 – Sön 8.9.2024
Från
936 €
Boka nu
Gå till sidan: Ho Chi Minh-staden