Flyg till Singapore | Finnair Finland

Flyg till
Singapore

Finnairs bästa pris*
Tur och retur
618 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Reseguide - Singapore

Singapore är Sydostasiens minsta land och gränsar i norr mot Malaysia, en finansiell knutpunkt i Asien och ett mycket viktigt center för ekonomi och industri. Här växer skyskraporna upp i takt med att staden får en allt större roll på den internationella marknaden, men likväl har man lyckats bevara vissa grönområden och ännu känns Singapore inte bara som betong och stål. Det engelska språket är väldigt utbrett och som turist tar man sig enkelt fram genom att fråga och läsa på skyltar och kartor. Jämfört med sina grannländer är Singapore något dyrare att besöka, men priserna ligger inte högre än i Europa.

Marina Bay – är en idealisk plats för turister med sol, bad, ett kasino, klubbar, restauranger, shopping och ett stort antal sevärdheter. I Marina Bay finns Singapore Flyer, ett pariserhjul som är större London Eye, och Gardens by the Bay, en imponerande trädgård med världens högsta inomhusvattenfall. Se också till att besöka ArtScience Museum medan du befinner dig i det berömda Marina Bay Sands, ett spektakulärt hotell format som en båt, med en oändlighetspool på taket. Endast hotellets gäster får använda poolen dock.

Chinatown, Singapore – Singapores kinesiska kulturarv hittar du i Chinatown. Det här vackra området är fullt med såväl moderna som traditionella butiker som säljer exotiska varor och lokala maträtter. Några andra platser med en rik kulturtradition är Little IndiaChangi-byn och Kampong Glam, med flera.

Singapore Zoo – prisvinnande park med vilda djur. 26 hektar vacker natur fylld med över 2800 olika djur, en unik giraffmiljö, fantastiska undervattensupplevelser genom glas och mycket mer. Missa inte chansen att uppleva flodsafarifågelparken i Jurong och nattsafari som alla sköts av den respekterade organisationen Wildlife Reserves Singapore.

Singapores botaniska trädgård – En annan pärla för naturälskare är Singapores botaniska trädgård. Denna 156 år gamla, gröna oas är den enda tropiska trädgården i världen som har utsetts till världsarv av UNESCO. Förundras över mer än 1 000 orkidéarter, en orörd regnskog och mer därtill, mitt i staden.

Sentosa Island – I Singapores första integrerade semesterparadis för sol, bad och golf finns det massor med underhållning. Till exempel Universal Studios SingaporeAdventure Cove Waterpark och Trick Eye Museum.

Singapores nationalmuseum – I Singapores nationalmuseum, landets äldsta museum, visas Singapores historia och kultur upp på ett kul sätt. Byggnaden är en av stadens arkitektoniska symboler. Om du bara hinner besöka ett museum så rekommenderar vi det här.

Bintan Island – 1 timme med båt från Singapore hittar du denna ö med vackra stränder och hotell gjorda för semester med sol och bad.

Tioman Island – 40 minuter med flyg från Singapore. På denna ö hittar du tropisk djungel, vackra bergsfloder och vattenfall.

Pulau Ubin – En kort båtresa är allt som skiljer Singapore från ön Pulau Ubin. Endast en handfull motordrivna fordon finns på denna orörda ö. Hoppa upp på cykeln och utforska de lantliga vägarna och avskilda stränderna.

Skämtsamt brukar man säga att shopping och mat är det enda som är riktigt viktigt för en Singapore-bo, vilket man kan förstå när man ser det rika utbudet av shoppingmöjligheter som staden bjuder på.

Orchard Road – Singapores främsta shoppinggata. Märkeskläder och kända designerbutiker samsas här med de största varuhusen.

Singapore har enormt många shoppingcenter och gallerior. I affärerna i Marina Bay Sands finns en stor ansamling med lyxiga varumärken, och VivoCity, stadens största galleria, har en mängd butiker och barnvänliga aktiviteter. Några andra populära köpcentrum är Ngee Ann CitySim Lim SquareFar East Plaza och Centrepoint.

Chinatown – ett verkligt måste att uppleva under din vistelse i Singapore. Nära finansdistriktet hittar du denna stadsdel där du kan shoppa allt från traditionella varor som porslin, te och kryddor till kläder och smycken.

Besöker du Singapore kommer du snart att märka hur viktigt mat och dryck är för stadens invånare. Här kan man äta dygnet runt och smaka på influenser från världens alla hörn, många internationella kök finns nämligen representerade här tillsammans med det massiva utbudet av inhemsk mat.

Hainankyckling med ris – ofta kallad Singapores nationalrätt och består av ångkokt kyckling på ris med olja och goda dipsåser.

Chili crab – populäraste krabbrätten i Sinagpore med kryddstark tomatsås.

Fiskhuvud i curry – är en maträtt som skapats i Singapore. Huvudet från en röd snapper kokas med grönsaker tillsammans med grönsaker i en currysås.

Char kway teow – friterade platta risnudlar och fläsk- eller isterbitar wokade med soja, hjärtmusslor, kinesisk korv groddar och gräslök.

Satay – är grillat kött på spett som serveras med riskakor, jordnötssås och en relish som gjorts på gurka och chili.

Bak Kut Teh – är en berömd fläskrevbenssoppa fylld med kinesiska örter och kryddor. Det är en frukosträtt som vanligen serveras med ångkokt ris.

Hokkien Prawn Mee – är en rätt med wokade Hokkien-nudlar, räkor, kyckling- eller fläskbitar, bläckfisk och fiskkaka.

Bandung – är en populär söt dryck i Singapore. Den rosa drycken är gjord på mjölk och rosenvatten.

Barley water – en traditionell dryck i Singapore på kokt korngryn och kanderat socker.

Singapore Sling – världskänd cocktail gjord på bland annat gin, ananasjuice, körsbärslikör och några bitters.

MRT Singapore – Mass Rapid Transit, tunnelbana med ett väldigt utbrett nät, billigt och säkert sätt att ta sig runt i Singapore. De flesta av Singapores främsta sevärdheter ligger på gångavstånd från en MRT-station (tunnelbanan).

Taxi – ett bekvämt och behändigt alternativ om det inte går att ta bussen eller MRT-banan till din destination. Avgifterna är mätarbaserade, men övriga avgifter kan tillkomma beroende på företaget, platsen och tiden på dygnet.

Buss – att använda buss i Singapore är ett prisvärt alternativ vid längre sträckor.

Valuta – I Singapore används Singaporedollar ($)

Elektricitet – I Singapore ligger elektriciteten på 220 – 240 Volt, 50 Hz

Betalning – både kontanter och kontantkort används i Singapore. De flesta uttagsautomaterna i Singapore accepterar utländska kort. Stora affärer accepterar även utländsk valuta.

Dryga böter – tuggummi är förbjudet i Singapore. I Singapore får du böter om du röker på offentliga platser, går över vägen mot rött ljus eller skräpar ned (det finns särskilda områden där rökning är tillåtet).

Dricks – är inte vanligt. Hotell och restauranger lägger automatiskt till 10% på notan. Dricks på flygplatsen är förbjudet.

Tidszon – UTC+8

Vatten – kranvattnet är drickbart men vatten på flaska är att rekommendera då du vistar Singapore.

Singapore Changi International Airport (SIN)

Flygplatsen ligger 20 km öster om Singapore.

  • Finnairs flyg: Terminal 1
  • Möjlighet till tidig incheckning finns i "Jewel"-området på terminal 1, dagligen mellan kl. 12 och 18.30.
  • Kl. 18.45–20.45 är det möjligt att checka in på incheckningsrad 14.
  • Online-boardingkort accepteras inte av flygplatskontrollanten. Hämta ett utskrivet boardingkort i incheckningsdisken. 
  • Incheckningen stänger 1 timme före avgång.

 Populära flygerbjudanden till Singapore

HEL – SIN
Helsingfors - Singapore
Mån 19.8.2024 – Sön 8.9.2024
Från
618 €

De mest sökta erbjudandena till Singapore

HEL – SIN
Helsingfors - Singapore
Mån 19.8.2024 – Sön 8.9.2024
Från
618 €
Boka nu
Gå till sidan: Singapore