Flyg till Shanghai | Finnair Finland

Flyg till
Shanghai

Finnairs bästa pris*
Tur och retur
820 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Reseguide – Shanghai

Shanghai, österns pärla och folkrepubliken Kinas mest västerländska stad, kärleksfullt kallad för Asiens New York. Här pratar man bäst engelska i landet och det är även den folktätaste staden, en av världens största städer faktiskt. I Shanghai åker man omkring i bil på upphöjda vägar och blickar ut över en stad som nästan ser futuristisk ut. Mitt i allt det ultramoderna hittar man dock fortfarande lugna parker där folket utövar sin tai-chi på morgonen och trånga vackra gator i någon Hutong (smal gränd eller bakgata i ett traditionellt kinesiskt kvarter).

  • Många länders medborgare, inklusive Finlands, behöver visum när de reser till Kina. Du kan ansöka om visum smidigt här, och du hittar mer information om vilket visumcenter som ligger närmast här.
  • Om du har ett anslutningsflyg från Kina till ett tredje land och flyget avgår från samma flygplats kan du, beroende på nationalitet, vistas i Peking, Guangzhou, Nanjing och Shanghai i 144 timmar med ett transitvisum som utfärdas vid ankomsten. I Xian är den tillåtna transittiden 72 timmar. Med transitvisum tillåts inresa i landet. Observera att ditt pass måste vara giltigt i minst 3 månader för att ett transitvisum ska utfärdas. Transitvisum utfärdas inte om anslutningsflyget går till samma land som du kom till Kina från.   
  • Du kan läsa mer om de kinesiska visumkraven på webbplatsen för Kinas ambassad i Finland.

Bund – är en strandpromenad/gata som går längs med Huangpufloden i Shanghai. Mycket populärt och en fantastiskt plats att fotografera Shanghais skyline från.

Shanghai World Financial Center och The Oriental Pearl Tower (Dōngfāng Míngzhūtǎ) erbjuder också spektakulära vyer över Shanghai från de observationsdäck av glas som finns högt uppe. Båda byggnaderna är väldigt extrema i sin design och mycket kända landmärken. Vad sägs om en middag i en roterande restaurang på 267 meters höjd? Jin Mao Tower är också en känd skyskrapa värd ett besök.

Jade Buddah Temple – ett av de mest kända buddhistiska templen i Shanghai, berömd för sina två stora Buddahstatyer av jade.

Yuyuan Garden eller Yu Garden – Shanghais mest berömda park, ligger i Huangpu (gamla staden).

Peoples square – innehåller också en park och ligger precis i mitten av Shanghai. En populär mötesplats där du kan prova snabbmaten som säljs längs med sidorna.

Suzhou's Ancient Gardens – känd för många saker, bland annat för produktion av silke och för sina legendariska tempel med vackra trädgårdar. Endast 2 timmar utanför Shanghai.

Yangtze River Water Town – smala kanaler, runda broar och små flodbåtar. Ta en båttur längs kanalerna eller njut av en lunch på en av de restauranger som öppnar sig ut över floden. Ungefär 60 minuter från Shanghai.

Nanjing Road (Nanjing Lu) – största shoppinggatan i Shanghai – med butiker och gallerior som säljer allt och lite till. Västra delen av gatan säljer världskända märken medan den östra delen inriktar sig mer på Kinesiska varor.

XuJiaHui är ett bra shoppingområde och bland de bästa shoppingcentren och galleriorna hittar du Dimei Shopping CenterSuper Brand Mall (Zheng Da Guangchang) och Maison Mode.

Dongtai Road – stor marknadsplats för antikviteter. Här hittar du porslin, jade och andra vackra föremål men även mat, godis, kläder och kalligrafi. Ett bra ställe att shoppa souvenirer på i Shanghai.

I Shanghai kan man hitta mat från hela Kina, restauranger och snabbmatställen finns det gott om och populära snacks/mindre matbitar säljs överallt på gatorna. Socker är något som gärna används flitigt, inte bara i sötsaker utan också i matlagningen, annars är maten ofta ganska sparsamt kryddad och råvarorna får själva stå för smaken.

Dumplings (Xiaolongbao) – (soup dumplings) krabb- eller fläskfyllda dumplings.

Friterad Mantou – halvjäst deg friteras i en wok och fylls med olika ingredienser.

Shanghai roast duck – en variant på Beijing roast duck (Pekinganka)

Nanxiang steamed buns – traditionellt snacks i Shanghai bestående av ångkokta dumplings fyllda med finhackat fläsk som kryddats.

Da Zha Xie – ångkokt flodkrabba som bara smaksätts med lite vinäger.

Chou Doufu – även känt som ”stinkande tofu”. Jäst och friterad tofu som verkligen luktar illa men smakar gott. Billigt och mycket populärt snacks på gatan.

Pi Dan – traditionellt konserverade ägg med märklig färg. En delikatess i Shanghai!

Suanmei tang – traditionell kinesisk dryck gjord på syrliga plommon (sour plums).

Damai cha (korn-te) – rostat korn som får puttra mycket kort.

Shanghai tunnelbana – Shanghai metron är snabb, pålitlig och billig.

Taxi – att använda taxi är ett enkelt prisvärt sätta att ta sig runt i Shanghai. Skriv ner din destination, det underlättar förståelsen.

Valuta – Kinas valuta är yuan (¥)

Elektricitet – i Kina ligger elektriciteten på 220 volt

Ta med kontanter – inte alla uttagsautomater accepterar utländska kort i Shanghai. Växla gärna på hotellet.

Dricks – officiellt behövs ingen dricks i Kina, men det blir vanligare och vanligare.

Tidszon – Shanghai (Kina) UTC/GMT + 8 (-1 timme under sommartid i länder som omfattas av sommar/vintertid)

Använd ej privat taxi – det är lätt att bli lurad på pengar.

Pruta – ordentligt mycket på marknader men inte i varuhus.

Antikviteter – tänk på att ”äkta” antikviteter sällan är särskilt äkta.

Shanghai Pudong International Airport (PVG)

Flygplatsen ligger 30 km sydost om Shanghai.

  • Finnairs flyg: Terminal 2, område C
  • Incheckningen öppnar 3 timmar före avgång
  • Incheckningen stänger 1 timme före avgång

Passagerare med överdimensionerat bagage, t.ex. musikinstrument eller sällskapsdjur, måste checka in minst 1 timme och 20 minuter före avgång.Populära flygerbjudanden till Shanghai

HEL – PVG
Helsingfors - Shanghai
Sön 1.9.2024 – Mån 23.9.2024
Från
820 €

De mest sökta erbjudandena till Shanghai

HEL – PVG
Helsingfors - Shanghai
Sön 1.9.2024 – Mån 23.9.2024
Från
820 €
Boka nu
Gå till sidan: Shanghai