Flyg till Peking | Finnair Finland

Flyg till
Peking

Din resa börjar här

Reseguide – Peking

Huvudstad i folkrepubliken Kina och en av de mest besökta städerna i världen. En modern stad med stort vägnät, höga skyskrapor, glas och betong. Som kontrast varvas denna kejserliga stad med traditionella byggnader och gamla tempel med vackra ornament.

  • Många länders medborgare, inklusive Finlands, behöver visum när de reser till Kina. Du kan ansöka om visum smidigt här, och du hittar mer information om vilket visumcenter som ligger närmast här.
  • Om du har ett anslutningsflyg från Kina till ett tredje land och flyget avgår från samma flygplats kan du, beroende på nationalitet, vistas i Peking, Guangzhou, Nanjing och Shanghai i 144 timmar med ett transitvisum som utfärdas vid ankomsten. I Xian är den tillåtna transittiden 72 timmar. Med transitvisum tillåts inresa i landet. Observera att ditt pass måste vara giltigt i minst 3 månader för att ett transitvisum ska utfärdas. Transitvisum utfärdas inte om anslutningsflyget går till samma land som du kom till Kina från.   
  • Du kan läsa mer om de kinesiska visumkraven på webbplatsen för Kinas ambassad i Finland.

Den förbjudna staden i Peking – innehåller det kejserliga palatset. Ta en guidad tur och upplev det stora Kinas kejserliga historia.

Himmelska fridens torg – Tianamen Guangchang i Peking, ligger nära den Förbjudna staden precis som Shichahai.

Shichahai Lakes – de tre sjöarna Qianhai, Houhai och Xihai i Peking är omringade av liviliga restauranger och barer, hyr en roddbåt vid den närliggade Behai Park och njut av de vackra omgivningarna.

Temple of Heaven – Himmelstemplet, byggt till ceremonier för att hylla himlen och himlens son – Kejsaren. Pekingings Nationalstadion, ”fågelboet” – beundra den rätt fantastiska olympiska arenan för de olympiska spelen 2008.

Hutongs (Pekings traditionella kvarter) – åk cykeltaxi bland trånga gränder i Shichahai och upplev de äldre delarna av Peking och gammla Kina.

Kinesiska muren – gör en dagsutflykt och upplev känslan av att gå längs en del av det forntida underverket. Cirka 1 timme och 45 minuter med taxi från Himmelska Fridens torg.

Ming tombs – massivt gravfält där 13 kejsare från Ming-dynastin ligger begravda. 60 minuter från Peking.

Chengde – stad med äldre kejserligt sommarpalats där man kan njuta av äkta kinesisk och tibetansk arkitektur. 4 timmar från Peking.

Peking har ett brett shoppingutbud och speciellt kläder är billiga. Vill du köpa lokalt hantverk finns det också gott om sådant– observera att de ”äkta” antikviteterna sällan är särskilt äkta.

Nanluoguxiang – ligger i Pekings Dongchengdistrikt med nästan en kilometer fylld av mode- och designbutiker samt andra shoppingalternativ, allt med genuin Hutong-känsla (Hutong= kvarter med traditionell kinesisk arkitektur och gator). Andra shoppingcenter som är värda ett besök är Xidan och Wangfujing, båda erbjuder butiker och varuhus med kläder, accessoarer, elektronik och mycket mer. Här hittar du även lyxrestauranger och lyxigare shopping.

Xiushui silkesmarknad – är du efter billigig shopping i Peking kan du ta dig till Xiushui silkesmarknad. Där hittar man billiga piratkopierade versioner av det mesta.

Hongqiao marknaden – pärlmarknaden, till största del fylld med pärlor och andra vackra smycken, men även varor som kläder, leksaker och teknik. En annan marknad är Loppmarknaden i Panjiayuan där du hittar konst och antikviteter samt mycket annan shopping.

Zhongguancun elektronikmarknaden i Peking – elektronik och teknik i överflöd. Var uppmärksam på att produkterna kan vara av varierande kvalité.

I Peking kan man hitta hela det kinesiska köket samlat med sina stora variationer i smak, färg och form. Det är också mycket vanligt med snacks som säljs i gatukök. Gör som kineserna, ta en kvällspromenad och ät dig mätt genom att smaka litet av varje, allt eftersom. I Peking har de modiga möjlighet att testa något annorlunda. Kanske några friterade skorpioner eller grillade tusenfotingar kan locka?

Pekinganka/Beijing roast duck (Beijing kaoya) – små bitar krispig anka som doppas i plommonsås och vanligtvis lindas in i en pannkaka.

Mongolian/Beijing hotpot– en enklare fondue med kött eller skaldjur, kål och nudlar.

Beijing Zhajiangmian – fläsk, nudlar och grönsaker och zhajiang som består av jästa sojabönor.

Vårrullar (chūn juǎn) –kommer i alla former och med varierat innehåll.

Jiaozi – dumplings fyllda med fläsk och kål eller äggröra som tillagas i stekpanna och får en härligt krispig botten.

Chao ge da – (snacks) friterade degdroppar

Chao Gan – (snacks) friterad lever som kokats tillsammans med inälvor, vitlök, soja och stärkelse bland annat.

Guang Chang – (snacks) korv gjord på fläskkött som ångkokas, skivas och friteras.

Te serveras ofta till maten, men du kan självklart även beställa vattenkolsyrad dryck, öl och vin.

Tunnelbana – Pekings tunnelbana är snabb, pålitlig och billig.

Taxi – att ta taxi i Peking är enkelt och mycket prisvärt. Skriv ned ditt resmål och kontrollera att mätaren är igång. Se upp för privattaxi.

Valuta – Pekings valuta är yuan (¥)

Elektricitet – i Peking ligger elektriciteten på 220 volt

Ta med kontanter – utländska kort kan endast användas i vissa CMB-uttagsautomater i Peking. Det är bäst att ha med kontanter. Du kan växla pengar på hotellet.

Dricks – officiellt behövs ingen dricks i Kina, men det blir vanligare och vanligare.

Tidszon – Peking (Beijing) UTC/GMT + 8 (-1 timme under sommartid i länder som omfattas av sommar/vintertid)

Använd ej privat taxi – det är lätt att bli lurad på pengar.

Prutande – det går bra att pruta vid marknadsstånd, t.ex. Hong Qiao, Xiu Shui, Pan Jia Yuan och Zhong Guan Cun, men inte i köpcentrum som Lufthansa Center och San Li Tun, där det anses olämpligt att pruta.

Beijing Capital internationella flygplats (PEK)

Flygplatsen ligger 31 km nordost om Peking

  • Finnair-flyg: terminal 3, område C
  • Incheckningen öppnar 3 timmar före avgång.
  • Incheckningen stänger 1 timme före avgång.

Peking Daxing internationella flygplats (PKX)

Flygplatsen ligger 46 km söder om Pekings centrum och 65 km från Pekings internationella flygplats.  

Daxing-flygplatsen har bra förbindelser till centrum. Med tunnelbana tar den 40 km långa resan från stadens södra station vid Third Ring Road till flygplatsen bara 19 minuter. 

  • Incheckningen öppnar 3 timmar före avgång
  • Incheckningen stänger 1 timme före avgång


Gå till sidan: Peking