Flyg till Osaka | Finnair Finland

Flyg till
Osaka

Finnairs bästa pris*
Tur och retur
744 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Tur och retur-pris per vuxen från

Reseguide – Osaka

Osaka är som många andra japanska städer en mix av gammalt och nytt, här finner man de senaste modetrenderna sida vid sida med traditionella kimonos. Många av stadens historiska monument gick förlorade under andra världskriget men en del av dem har återuppbyggts i samma stil och står i fin kontrast mot den annars så industriellt präglade stadsbilden. Osaka brukar av japanerna själva kärleksfullt benämnas som ”Japans kök” för här står maten i centrum och traditionerna verkar som grund till de kulinariska läckerheterna. Med storslagen shopping och ett pulserande vaket nattliv är Osaka en stad som håller igång och levererar dygnet runt.

I Osaka finns det mycket att se oavsett om du är intresserad av kultur, shopping eller bara vill njuta av spektakulära stadsvyer.

Umeda Sky Building – ger dig en nervkittlande upplevelse och en fantastisk utsikt över Osaka. Vi rekommenderar verkligen ett besök till denna spektakulära byggnad som bjuder både på en utsiktsplats i form av en hängande trädgård samt en hisnande rulltrappa som binder samman byggnadens två torn.

Osaka Castle – en återuppbyggd kopia av ett majestätiskt 1600-tals slott som omges av ett överflöd av körsbärsträd. Vill du uppleva fler historiska byggnader och grönskande parker i Osaka besöker du Sumiyoshi taisha-templet, ön Nakanoshima eller friluftsmuséet Museum of Old Japanese Farmhouses.

National Bunraku Theatre – underhållning med traditionell japansk dockteater.

Spa World – gör som japanerna själva och njut av ett traditionellt bad i en varm källa (onsen) – öppet dygnet runt. Uppmärksamma att tatueringar är förbjudna. 
Om du har en tatuering (och inte kan dölja den) kan du bli avvisad.

Tsūtenkaku – ett vackert, återuppbyggt torn i stadsdelen Shinsekai. (Som besökare bör du vara medveten om att stadsdelen anses vara lite ruffig, men det är i allmänhet säkert att vistas här dagtid.) I närheten ligger även Tennojidjurparken.

Kaiyukan-hamnen i Osaka – här finns ett av världens största akvarium och världens största pariserhjul.

Shirahama – en bedårande liten stad med spa som ligger söder om Osaka. I de här trakterna hittar du även tempelberget Kōya.

Kyoto – Japans tidigare huvudstad med välbevarade historiska skatter som överlevde andra världskriget. Bland sevärdheterna finns kejsarpalatset och trätemplet Sanjūsangen-dō. 15–30 minuter med tåg från Osaka.

Nara – mindre än en timme med tåg från Osaka ligger den här staden med mängder av vackra historiska kulturskatter, däribland flera tempel och en enorm Buddhastaty. Staden är även berömd för sina tama rådjur, som du exempelvis kan träffa på i parken i Nara.

Hiroshima – ta en promenad i minnesparken i Hiroshima, uppförd till minne av alla som dog när staden bombades under andra världskriget och lär dig mer om en av historiens mest fruktansvärda händelser. Restiden från Osaka är 80 minuter med snabbtåg och sex timmar med det billigare regionaltåget.

Det finns gott om shoppingmöjligheter i Osaka. Staden har allt och här hittar du en underbar blandning av de senaste modetrenderna, den senaste tekniken och traditionellt japanskt hantverk. Ett besök på något av Osakas shoppingcenter erbjuder i sig fler spännande upplevelser än många andra resmål tillsammans.

Dōtonbori och Shinsaibashi området – är Osakas shoppingdistrikt nummer ett. Här hittar du även America Mura (American Village) det absolut trendigaste stället för shopping när det gäller den yngre generationen samt det stora Shinsaibashisuji Shopping Center.

Osakas centralstation i stadsdelen Umeda – centralstation och shopping i ett, med allt från fashionabla butiker till secondhandbutiker.

Tenjimbashi-suji Shopping Street – en berömd shoppinggata med 2.6 km shopping och mat under ett och samma tak.

Nipponbashi (Den Den Town) i Namba ligger fokus på elektronik till rimliga priser. Här går det bra att pruta.

Observera att många butiker är stängda på måndagar och tisdagar, medan söndag är den populäraste shoppingdagen.

Du kan förvänta dig mycket av maten i Osaka och dina förväntningar kommer att infrias. Osaka är Japans mathuvudstad och här hittar du allt du kan tänka dig i matväg, men det vore synd att inte prova några av de lokala specialiteterna som serveras såväl i små stånd på gatan som på de fina restaurangerna. Kuidaore (att äta tills pengarna är slut) är det begrepp som kanske bäst beskriver Osakaborna och deras relation till mat, som gränsar till besatthet.

Takoyaki – små dumplingbollar fyllda med bitar av läcker bläckfisk (tako) som serveras med takoyakisås och majonnäs.

Okonomiyaki – ett slags japansk kålpannkaka med olika fyllningar, vanligen fisk och skaldjur, grönsaker och fläsk eller ost som serveras med takoyakisås.

Kushikatsu – spett med kött, fisk och skaldjur eller grönsaker som doppas i ägg och panko och sedan friteras. Avnjuts med tonkatsusås.

Yakiniku – japanska grillrätter som tillagas vid bordet.

Onigiri – risbollar med olika sorters fyllning, som äts som läckra små snacks.

Sake – traditionellt risvin.

Te – speciellt gröna teer.

Osaka tunnelbana och tåg – bästa sättet att ta sig runt i Osaka. Osakas tågnät är mycket utbrett och du tar dig enkelt ända ut till ytterkanterna av staden.

Taxi – om du inte ska så långt kan du alltid ta en bekväm och prisvärd taxiresa. I Japan går taxametern allt snabbare ju längre du åker och därför kan långa resor och trafikstockningar medföra överraskningar vid betalningen.

Valuta – Japans valuta är Yen (¥)

Ta med kontanter – Kort accepteras inte överallt och lokala uttagsautomater tar ibland ej emot utländska kort.

Elektricitet – i Japan används platta stickproppar och 100 volts strömkälla används. Ta med adapter.

Tidszon Osaka (Japan) UTC/GMT + 9 (-1 timme under sommartid i länder som omfattas av sommar/vintertid)

Ge ej dricks – i den Japanska kulturen anses det ofint och förolämpande att ge dricks.

Etikett – var alltid artig och kom ihåg att små presenter är uppskattade i den Japanska kulturen!

Vatten – kranvattnet i Japan är rent och kan drickas, i storstäderna rekommenderas dock vatten på flaska.

Osaka Kansai International Airport (KIX)

Kansai-flygplatsen ligger 50 kilometer sydväst om Osaka.

  • Finnair-flyg: terminal 1
  • Incheckningen öppnar 2 timmar och 30 minuter före avgång.
  • Incheckningen stänger 1 timme före avgång.


Populära flygerbjudanden till Osaka

HEL – KIX
Helsingfors - Osaka
Fre 29.11.2024 – Lör 7.12.2024
Från
744 €

De mest sökta erbjudandena till Osaka

HEL – KIX
Helsingfors - Osaka
Fre 29.11.2024 – Lör 7.12.2024
Från
744 €
Boka nu
Gå till sidan: Osaka