Flyg till Nagoya | Finnair Finland

Flyg till
Nagoya

Flash Sale-pris gäller t.o.m. 16 juni

Tur och retur
795 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Tur och retur-pris per vuxen från

Reseguide – Nagoya

Nagoya är Japans fjärde största stad med över två miljoner invånare. Det är en supermodern metropol där du samtidigt kan uppleva Japans gamla, fascinerande kultur. Nagoya erbjuder sina besökare en makalös utsikt över de japanska alperna, men även över vita sandstränder. Ta en promenad längs floden Yamazaki, handla i något av de stora köpcentrumen eller njut av underbar mat på någon av de många restaurangerna.

Nagoya är ett resmål som har något för alla. Här kan du uppleva äventyr, spänning och japansk kultur, men den som vill har även alla möjligheter att koppla av i en park eller på stranden. Här följer en lista över några av våra favoriter i Nagoya.

Nagoya Castle – rekonstruktion av slottet som byggdes i början av 1600-talet men som förstördes under andra världskriget. Under resan kan du passa på att spana in Japanska alperna. Nagoya Castle är Nagoyas mest berömda landmärke.

Atsuta-templet – ett traditionellt shintotempel, i folkmun även kallat Atsuta-Sama (ungefär helgedomen Atsuta).

Midland square – Japans femte högsta skyskrapa på 247 meter står i Nagoyas Meieki district, här finns både butiker, restauranger och en biograf – något för alla som älskar höjder.

Hamnen i Nagoya – en av Japans största hamnar och ett av stadens populäraste shopping- och nöjesdistrikt. Här finns ett stort akvarium och en nöjespark.

Yamazaki river – ett måste för den som besöker Nagoya i april när körsbärsträden står i full blom.

Tokugawa Art Museum – ett mindre museum som visar över 12 000 föremål, däribland kejserliga kostymer och svärd likväl som konst och keramik.

Andra museum i Nagoya som också är värda ett besök; Toyota Automobil MuseumNagoya City Science Museum och Nagoya/Bostom Museum of Fine Arts.

Ise – här ligger Japans viktigaste tempel, Ise Grand Shrine, du når Ise med tåg från Nagoya på under 60 minuter.

Hakuba – upplev de japanska alperna, här finns kända skidorter/områden och du tar dig hit på cirka 3,5 timmar från Nagoya.

Shinmaiko Marine Park – 400m lång konstgjord strand mindre än 60 minuter från centrala Nagoya.

Med snabbtågen, som färdas i över 300 kilometer i timmen, tar du dig snabbt till andra städer. Resan från Nagoya till Kyoto tar till exempel inte mer än 40 minuter, till Osaka tar du dig på mindre än en timme och till Tokyo kommer du på under två timmar.

Nagoya är ett riktigt paradis för den som är sugen på shopping. Nagoya sägs vara gatumodets huvudstad – här har du chans att se unika stilar som med stor sannolikhet kommer att spridas över resten av världen. Fynda bland kläder, väskor, skor och naturligtvis mängder av elektronik.

Central Park – är ett underground-shoppingområde i Nagoya där du kan svalka dig under heta sommardagar. Här finns allt du kan tänka dig från klädbutiker och bokhandlare till caféer, restauranger och trevliga mötesplatser.

JR Central Towers – en 245 meter hög skyskrapa med massor av butiker och ett hotell. De första femton våningarna rymmer mängder av designbutiker och andra lyxiga märkesbutiker.

Shoppingcentret Oasis 21 – ett av de bästa shoppingområdena i Nagoya.

Sunshine Sakae – stort shopping- och underhållningscenter med allt som behövs för den shoppingsugne.

Osu Kannon – stadens trendigaste stadsdel. På de överbyggda shoppinggatorna kan du köpa allt från gatumode till elektronik, antikviteter och begagnade kimonor. Här hålls även loppmarknader och olika evenemang.

Chikagaigatorna – vidsträckta shoppinggator under jord som slingrar sig under tunnelbanestationerna Nagoya och Kokusai. Det perfekta valet en regnig eller blåsig dag!

Nagoya är känt för sin Miso, en pasta gjord på sojabönor, men här finns även flera andra lokala läckerheter och i många fall baseras maten på nudlar och friterad mat. För den som känner sig mättad på japansk mat går det alltid att ta sig en tur till Makudonarudo – McDonald´s.

Tebasaki – kryddade friterade kycklingvingar är en Nagoya-specialitet.

Hitsumabushi – ål serverad med ris. Lokal specialitet.

Röd miso – vanligt lunchrätt, i Nagoya är det vanligare med den röda, lite tjockare mison än den traditionella vita mison.

Misonikomi – mörk soppa med något hårda nudlar som serveras med olika kombinationer av grönsaker och kött.

Kishimen – platta nudlar serverade i sojasås med friterad böncurd.

Misokatsu – stekt fläskkotlett som serveras med röd misosås.

Sashimi – raw or cooked seafood served in small appetizing pieces.

Sushi – bite-sized pieces of raw or sometimes cooked seafood with vinegar-laden rice.

Öl – populär dryck precis som det lite billigare alternativet ”Happoshu”, en öl med mindre malt i.

Risvin – sake, eller nihonshu som det också heter, är en välkänd och populär dryck.

Om du är ute efter vegetarisk mat eller mat som inte innehåller mejeriprodukter kan du få problem, men det finns några alternativ. Shojin ryori är en utsökt rätt som ursprungligen skapades för buddistmunkar.

Tunnelbana – Nagoya tunnelbanan är det bästa sättet att ta sig fram, relativt billigt och med bra linjesträckning. Med tunnelbanan tar du dig till alla större stationer och kan vid behov byta till pendeltåg eller buss.

Taxi – ett annat alternativ för att ta sig runt i Nagoya, dock bäst för kortare resor eller under kvällstid när lokaltrafiken slutat gå.

Valuta – Japans valuta är yen (¥)

Kontanter – det är en god idé att ta med sig kontanter vid ett besök I Nagoya. Betalkort accepteras inte på alla ställen och inte heller alla uttagsautomater tar utländska kort.

Elektricitet – i Nagoya används platta stift och 100 volt.

Tidszon – Nagoya (Japan) UTC/GMT + 9, 8 timmar före Sverige

Ge inte dricks – i Nagoya förväntas inte turister ge dricks, men serviceavgifter kan förekomma.

Vett & etikett – var alltid trevlig och buga dig gärna, det är vanligare än att ta i hand.

Vatten – vatten på flaska är endast viktigt i storstadsområdet, på andra ställen är det rent.

Chūbu Centrair International Airport (NGO)

Flygplatsen ligger 49 kilometer söder om Nagoya.

  • Finnair-flyg: incheckningsområde B
  • Incheckningen öppnar 2 timmar och 45 minuter före avgång.
  • Incheckningen stänger 1 timme före avgång.


Populära flygerbjudanden till Nagoya

HEL – NGO
Helsingfors - Nagoya
Tors 20.6.2024 – Mån 24.6.2024
Från
795 €

De mest sökta erbjudandena till Nagoya

HEL – NGO
Helsingfors - Nagoya
Tors 20.6.2024 – Mån 24.6.2024
Från
795 €
Boka nu
Gå till sidan: Nagoya