Flyg till Fukuoka | Finnair Finland

Flyg till
Fukuoka

Finnairs bästa pris*
Tur och retur
864 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Typ av resa
Tur och retur
Från
Till
(Alla)
Passagerare och klass
1
, Alla reseklasser
Utresa
Hemresa
Pris per vuxen från

Reseguide – Fukuoka

Fukuoka ligger på ön Kyushus nordkust och är en av de största städerna i Japan. Denna multikulturella storstad har en rik historia, arkitektur, konst, shopping och god mat och besöks av miljontals människor varje år. Fukuoka har varit ett handelscentrum och en viktig handelsplats mellan Japan och Asiens fastland sedan 600-talet. Staden bestod ursprungligen av två separata städer– Fukuoka och Hakata – som slog ihop sig 1889 och bildade den moderna staden som finns idag.

Fukuoka har en livfull och mångfaldig stadskultur med flera evenemang under året. Det finns massor att se och uppleva: allt från historiska monument och museum till futuristiska byggnader och nöjesanläggningar.

Ohori Park – Stadspark i centrala Fukuoka. Den stora dammen i mitten av parken fungerade först som en vallgrav till Fukuoka slott. För en mindre inträdesavgift kan man besöka den traditionella japanska trädgården Ohori Park Japanese Garden i den södra delen av parken.

Fukuoka slott – I Maizuru Park ligger ruinerna av Fukuoka slott. Det stora slottet byggdes under tidigt 1600-tal men idag finns endast några ruiner i form av väggar och torn kvar.

Dazaifu Tenman-Gu-templet – Templet ligger precis utanför Fukuokas centrum och byggdes i visdomsguden Sugawara Michizanes ära. I tempelområdet kan man se tusentals vackra asiatiska aprikosträd, irisar och andra säsongsblommor.

Kyushu National Museum – Museet hyser en stor kollektion av kulturartefakter som visar utvecklingen av Japans kulturhistoria från den paleolitiska tiden hela vägen till sent 1800-tal. Det vågiga taket på glasbyggnaden är en syn i sig själv.

Canal City – Kallas ofta en stad i en stad. Canal City är en stor nöjesanläggning med affärer, caféer, restauranger, en teater, spelcenter, biografer, två hotell och en kanal som går rakt igenom byggnaden.

Hakata Gion Yamakasa-festivalen – Hakata Gion Yamakasa, som går av stapeln i mitten av juli, är en energifylld sommarfestival där lag av män, som representerar de olika distrikten i Fukuoka, springer längs stadens gator bärande på 1 ton tunga flottar. Större och mer dekorerade versioner av flottarna visas i Hakata redan flera veckor innan evenemanget.

Fukuoka ligger i en region med varma, fuktiga somrar och milda vintrar. I närheten av Kyushu finns många vackra öar och städer att upptäcka, perfekta för avkopplande utflykter.

Beppu – Cirka två timmars bilresa öster om Fukuoka ligger Beppu, en av Japans mest kända destinationer för ”onsen” – varma källor. I området finns flera olika typer av badplatser och källor att koppla av i.

Nagasaki – Söder om Fukuoka ligger Nagasaki prefektur, ytterligare ett populärt resmål. Nagasaki har blivit influerat av flera olika kulturer under sin färgstarka historia, vilket märks i områdets mat, arkitektur och kulturutbud.

Iki Island – Precis utanför Kyushus kust ligger Iki Island, en underbar grön oas med varma källor och vita stränder som man enkelt tar sig till med färja. Ta en paus i lugnet på ön.

Kagoshima – Kagoshima ligger på Kyushus sydspets, flera timmars bilresa söder om Fukuoka. Området är ett vulkaniskt tropiskt paradis med vandringsleder tvärsöver de sluttande aktiva vulkanerna.

Yakushima Island – Det tar en halvdag med färja eller en kortare flygtur från Kagoshima för att ta sig till Yakushima Island, ett naturreservat på UNESCOS världsarvlista. Här finns stora cederträd och utmärkta dyknings- och snorklingsmöjligheter.

Det finns gott om shoppingmöjligheter i Fukuoka – allt från stora köpcenter och varuhus till unika småbutiker.

Tenjin – Huvudområdet för shopping i Fukuoka. Här hittar man allt från lyxmärken till kedjebutiker, varuhus och småbutiker.

Canal City – Med över 250 butiker som säljer allt från kläder och smycken till serietidningar och elektronik är Canal City också ett av de största köpcentren i Fukuoka.

JR Hakata City – Ett modernt köpcentrum ovanför Hakata-stationen med mer än 200 affärer, restauranger och en biograf.

Marinoa City – Outlet-galleria som ligger en bit utanför stadens centrum. En unik shoppingupplevelse vid havet med restauranger, strandpromenad och pariserhjul.

Mitsukoshi – Ett stort, exklusivt varuhus med ett brett utbud av kläder och kosmetika, flera restauranger och ett konstgalleri.

Kawabata Shotengai – En charmig gammal shoppinggata i Nakasu-området med massor av olika småbutiker som säljer traditionella japanska produkter och mat. Kawabata Shotengai är en bra plats för den som vill upptäcka stadens historia.

Många säger att Fukuoka har den bästa maten i Japan. Besök staden och upptäck det själv!

Hakata/Fukuoka-ramen – Den berömda lokala ramenrätten med tunna nudlar, tjock tonkotsu-buljong och fläskbitar. Besök de traditionella yatai-matstånden runtom i staden för att uppleva rätten när den är som bäst.

Yakitori – Grillade kycklingspett.

Mentaiko – Kryddig torskrom. Serveras ofta med ris eller blandas in i annan mat.

Motsunabe – En milt kryddad gryta oftast gjord på fläsk eller komage och grönsaker som kokas i sojasås eller misobaserad soppa. Serveras oftast med ris.

Gyoza – Stekta degknyten på kinesiskt vis. Fylls oftast med fläsk, vitkål och lök.

Fugu – Endast för de modiga. Prova den giftiga blåsfisken som regionen är känd för. Fisken serveras i flera olika, noga förberedda, rätter.

Fukuoka är en kompakt stad och även om det finns flera bra sätt att ta sig runt kollektivt, särskilt om man vill röra sig i flera delar av staden, är det enklast att promenera.

Tunnelbana – Tunnelbanan går mellan Hakata-stationen, Tenjin-stationen och Fukuokas flygplats och är ett snabbt och enkelt sätt att ta sig runt i staden. Om man vill göra flera resor är det är bra att köpa endagskort.

Buss – Att åka buss är ett bra sätt att resa på, särskilt om man vill se staden och besöka populära sevärdheter. Se till att ha jämna kontanter när du kliver på eftersom man inte kan växla.

Taxi – Taxi finns och servicen är väldigt bra. Priserna kan dock vara ganska höga. Skriv ned din destination på papper för säkerhets skull eftersom alla förare inte pratar engelska.

Till fots – Staden är relativt kompakt och därför är det bra att promenera för att ta sig omkring och upptäcka nya områden.

Cykel – Ett annat bra alternativ när man vill upptäcka staden är hyra cykel.

Valuta i Japan – Yen (¥)

Elektricitet – Man använder tvåstickskontakt i Fukuoka. Spänning: 100 V.

Ge inte dricks – Att ge dricks är inte vanligt i Japan och kan anses oartigt.

Kontanter – Det är bra att ta med sig kontanter eftersom kort inte tas emot överallt och inte alla bankomater tar utländska kreditkort.

Tidszon – UTC/GMT + 9 timmar.

Vatten – Går att dricka överallt.


Fukuoka Airport (FUK)

Fukuokas flygplats ligger inom Fukuokas stadsgräns.

  • Finnair-flyg: utrikesterminal, disk D. Det finns incheckningsautomater nära disk D, F och G.
  • Incheckningen öppnar 3 timmar före avgång.
  • Incheckningen stänger 1 timme före avgång.

Kom alltid ihåg att kontrollera ditt flygbolags terminal och incheckningstider på biljetten.Populära flygerbjudanden till Fukuoka

HEL – FUK
Helsingfors - Fukuoka
Tis 26.9.2023 – Ons 4.10.2023
Från
864 €

De mest sökta erbjudandena till Fukuoka

HEL – FUK
Helsingfors - Fukuoka
Tis 26.9.2023 – Ons 4.10.2023
Från
864 €
Boka nu
Gå till sidan: Fukuoka