Flyg till Mumbai | Finnair Finland

Flyg till
Mumbai

Finnairs bästa pris*
Tur och retur
670 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Tur och retur-pris per vuxen från

Utforska Mumbai, megastaden som inte liknar någon annan 

Mumbai (tidigare Bombay) kryllar av saker att göra, platser att besöka och mat att avnjuta. Denna metropol med 20 miljoner invånare är Indiens affärs-, film- och modecentrum, och många flockas hit för att försöka skapa sig ett namn inom olika branscher. Det är en stad med många ansikten – vissa lever i magnifika skyskrapor, medan många andra bor i ett av Asiens största slumområde, Dharavi, där vatten- och strömbrist är vanligt förekommande. Du kommer att förstå varför Mumbais smeknamn är ”Drömmarnas stad” när du utforskar stadens liv och rörelse, och träffar människor från alla samhällsskikt med alla slags drömmar. 

Populära saker att göra i Mumbai 

Besök landmärkena 

Börja vid Indiens Gateway of India, den mest populära sevärdheten bland såväl lokalbor som turister. Den här legendariska triumfbågen med utsikt över Arabiska havet byggdes år 1911 och fungerade som en symbolisk ceremoniell entré. Insup sedan historien och skönheten på det lyxiga Taj Mahal Palace Hotel i närheten. Därefter kan du ta färjan till ön Elephanta, som är upptagen på Unescos världsarvslista, känd för sina grottempel och en majestätisk staty av den hinduiska guden Shiva. Om du vill besöka fler tempel kan du bege dig till Mahalakshmi Temple, ett av stadens äldsta tempel som är tillägnat Lakshmi, rikedomens gudinna. Glöm inte att handla souvenirer på Chor Bazaar, en enorm loppmarknad där du kan fynda bland antikviteter och secondhandvaror. 

Njut av gatumaten 

Skäm bort smaklökarna med Mumbais smakrika och färgstarka lokala rätter. Välj och vraka bland hundratals matstånd längs de sprudlande gatorna och ät som lokalborna med alltifrån batata vada (kryddstarka friterade potatissnacks), bhel puri (knapriga tilltugg med ris, grönsaker och chutney) och bombaysmörgåsar till chai och lassi. 

Upptäck Bollywoodvärlden 

Mumbai är hemvisten för Bollywood, Indiens största filmindustri som producerar över 1 000 filmer per år. Vad sägs om att besöka kända inspelningsplatser för filmer som Slumdog Millionaire och Dhobi Ghat? Ta en rundtur med en lokal guide för att lära dig mer om områdets historia och den lokala livsstilen. Eller besök Bollywoods inspelningsstudior och ta en titt bakom kulisserna. 

Mumbais internationella flygplats (BOM)

Res smidigt mellan Europa, USA och Mumbai med våra utmärkta förbindelser via Helsingfors-Vanda flygplats. 

Kom alltid ihåg att kontrollera ditt flygbolags terminal och incheckningstider.Populära flygerbjudanden till Mumbai

HEL – BOM
Helsingfors - Mumbai
Tis 20.8.2024 – Fre 13.9.2024
Från
670 €

De mest sökta erbjudandena till Mumbai

HEL – BOM
Helsingfors - Mumbai
Tis 20.8.2024 – Fre 13.9.2024
Från
670 €
Boka nu
Gå till sidan: Mumbai