Flyg till Hongkong, Kina | Finnair Finland

Flyg till
Hongkong

Finnairs bästa pris*
Tur och retur
733 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Tur och retur-pris per vuxen från

Reseguide – Hongkong

Med 7 miljoner invånare är det lätt att ryckas med av den sköna pulsen i metropolen Hongkong. Här landar du i tropiskt klimat där du ser såväl moderna skyskrapor som vackra landskap. Hongkong har flera miljoner turister på besök varje år och här finns något för alla. Ta en tur till stranden, häng i någon av alla de trendiga barerna, shoppa eller hitta till sevärdheterna du inte får missa.

Hongkong erbjuder allt från härliga grönområden, billiga shoppingstråk, kulturella upplevelser och smakrik mat. Du lär inte bli uttråkad under ditt besök i staden utan får snarare prioritera dina upplevelser för att hinna med det du verkligen vill se.

Victoria Peak – ta spårvagnen 500 meter upp till Victoria Peak och njut av utsikten över hela Hongkong. Hit kan du ta dig med buss eller linbana. På vägen tillbaka från Victoria Peak – ta ett stopp i Soho där du hittar världens längsta rulltrappa som tar dig genom restauranger, butiker och det levande nattlivet.

Big Buddha – en av världens största sittande Buddhastatyer finns i Hongkong, hela 34 meter hög.

Star Ferry – upplev Hongkongs magnifika horisont. Star Ferry-båtarna är en av stadens mest kända turistattraktioner som kryssat från Victoria Harbour mellan Kowloon och Hongkong Island sedan slutet av 1800-talet.

Kat Hing Wai Walled Village – byggdes under Mingdynastin (1600) och har en 400-årig historia. Väggarna runt byn fungerade som ett försvar mot pirater i gamla tider.

Hong Kong Disneyland – besök Fantasyland, Adventureland, Main Street eller varför inte Tomorrowland? Magisk nöjespark för alla åldrar.

Repulse Bay – en riktig drömstrand med turkost vatten och finkornig sand där man gärna spenderar ett par dagar i solen.

Macau – en blandning av Europa och Asien, endast en kort båttur från Hongkong, känd för sina kasinon och den vackra arkitekturen med anor från tiden då Portugiserna styrde denna administrativa region i Kina. Väl värt en dagstur, från Hongkong tar det ca 60 minuter med färja.

Shenzhen – över 270 km kustlinje med finfina stränder, här finns också kinas första nationalparksområde med bland annat hotell, golfbanor och en buddhistisk temapark. Ligger mindre än 60 minuter bort från Hongkong.

Kom ihåg att du behöver visum för att komma in i olika städer i Kina.

I Hongkong finns gott om shoppingdistrikt, marknader, varuhus och gallerior. Här blandas märkeskläder med antikviteter, mängder av elektronik, lokala produkter och porslin. På marknaderna bör du vara medveten om att det är mycket som är piratkopior och du behöver inte vara rädd för att pruta.

Nathan Road – stor shoppinggata i Hongkong där du hittar det mesta inklusive kända designerplagg och den senaste elektroniken. Du kanske också gillar Sogo, den stora gallerian Harbour City samt City Gate Outlet i närheten av Hongkongs flygplats.

Du kanske också gillar Sogo, den stora gallerian Harbour City samt City Gate Outlet i närheten av flygplatsen.

Temple Street Night Market – kvälls- och nattöppen marknad där du hittar bland annat klockor och kläder.

Andra marknader värda ett besök är Stanley Market – i närheten av stranden Stanley och hela Mongkok-området som ligger i anslutning till Temple Street Market.

Passa på att frossa i den kinesiska maten när du besöker Hongkong. Den kinesiska maten har en helt annan karaktär än den vi är van vid hemma. Förutom den lokala maten kan du även mätta dig på internationell mat som många gånger är riktigt prisvärd.

Dim Sum – vanlig lunch- eller brunchmat som består av flera olika smårätter. Serveras med te.

Dumplings – degknyten med fyllning.

Kinesisk barbecue – ofta med råvaror utifrån säsong.

Ananasbullar – äts som snacks, underdelen är ofta gjord av lite sötare bröd medan överdelen är gjord av kakdeg.

Nudlar – serveras lite överallt och finns att få med bland annat små fläskfärsbollar, grönsaker eller skaldjur. Nudlarna går också att få som soppa eller stekta.

Poon choi – är en traditionell maträtt som orginerar från Hongkong. Det är en stor tallrik som man delar med sitt sällskap med godsaker som fläsk, lamm, kyckling, anka, skaldjur, svamp och grönsaker. Rätten är upplagd lager på lager som man äter sig igenom.

Mjölkte – vanligtvis svart te med mjölk och socker. Om något kan sägas ha en historia i Hongkong så är det dess te. Under århundraden var tehusen stadens sociala, kulturella och kommersiella center.

Hong Kong MTR tunnelbanan – Hongkongs metro tar besökare snabbt runt i staden.

Taxi – Hongkongs taxi är relativt billig. För att undvika missförstånd kan du ge chauffören en lapp med den adress du ska till, skriven på kinesiska. Var beredd att betala med kontanter.

Valuta – Honkongs valuta är Hongkongdollar ($)

Kortbetalning – fungerar bra i Hongkong och uttagsautomaterna accepterar exempelvis Visa och Maestro, för American express finns särskilda uttagsautomater. För säkerhets skull kan det dock vara bra att även ta med kontanter.

Elektricitet – i Hongkong ligger elektriciteten på 220 V / 50 Hz

Tidszon Hongkong UTC/GMT + 8

Dricks – att ge drick anses inte nödvändigt i Hongkong men på hotell, eller om du får hjälp med väskan, förväntas man ge dricks.

Vett & etikett – var alltid trevlig och kom ihåg att små gåvor uppskattas i den asiatiska kulturen.

Vatten – att dricka vatten på flaska är rekommenderat i Hongkong.

Trafik – kom ihåg att det är vänstertrafik i Hongkong

Hongkongs internationella flygplats (HKG)

Hongkongs internationella flygplats ligger 34 kilometer sydväst om Hongkong.

  • Finnairs incheckningsdiskar finns i terminal 1, område K för AY100 och område G för AY102.
  • Incheckningen öppnar 3 timmar innan avgång.
  • Incheckningen stänger 1 timme före avgång.

Om du anländer till flygplatsen från Pearl River-deltat med färja för att ta kvällsflyget AY100, kan du också checka in vid SkyPier-hamnen minst 1,5 timme före flygets avgångstid.Populära flygerbjudanden till Hongkong

HEL – HKG
Helsingfors - Hongkong
Tis 15.10.2024 – Mån 21.10.2024
Från
733 €

De mest sökta erbjudandena till Hongkong

HEL – HKG
Helsingfors - Hongkong
Tis 15.10.2024 – Mån 21.10.2024
Från
733 €
Boka nu
Gå till sidan: Hongkong